Bydlet sám nebo s rodiči?

Anonymní
22.1.21 21:15

Bydlet sám nebo s rodiči?

Zajímalo by mě, jak byste na situaci nahlíželi vy. Bráchovi je 26, s nikým nechodí, ani nikdy nechodil, po pár letech přestal s vysokou a našel si práci. Bydlí stále u rodičů, kromě práce nedělá prakticky nic, nechá si uvařit, vyprat, ani si neuklidí. Semtam projeví zájem o nějaký koníček, ale nic dlouhodobého. Najednou přišel s nápadem, že bude bydlet sám. Nikdo mu do toho nekecá, ale nějak si to nedovedeme představit, jestli se jako bude sám starat o domácnost nebo si stále nechá služby mamahotelu. Máma, ačkoliv jí domlouváme, že mu tím akorát škodí, ho prostě nenechá někde shnít ve špíně a jíst jen instantní polívky. A hlavně nemůže přenést přes srdce, že je stále sám. Aby někde seděl většinu volného času sám v bytě. :nevim: Ráda bych ho nějak popostrčila k lepší cestě, je mi ho líto, ale vím, že musí on sám chtít. Není nějaký podivín, jen je asi hodně uzavřený. Napadá vás, jak z toho ven? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37144
22.1.21 21:27

Jen ať se stará, upřímně málokterá ženská by chtěla chlapa, co bydlí u maminky :nevim: možná si po odstěhovani spis někoho najde :think: ale maminka by se neměla angažovat, když sám, tak se vším všudy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77375
22.1.21 21:28

Spíš ho podpořte, že se chce konečně osamostatnit, než bědovat, jak to nezvládne, ale zvládne a přesně, jak píše @Kriss Tina bude mít pro holky lepší status

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1908
22.1.21 21:29

Nechat ho bydlet samého. Ať si může taky třeba nějakou slečnu (nebo kluka) pozvat bez blbých dotazů. A spíš mi příjde, že by se o sebe staral, ale mamka ho nenechá :think: v popisu nic hrozného nevidím, to zvládne :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22566
22.1.21 21:29
@Anonymní píše:
Zajímalo by mě, jak byste na situaci nahlíželi vy. Bráchovi je 26, s nikým nechodí, ani nikdy nechodil, po pár letech přestal s vysokou a našel si práci. Bydlí stále u rodičů, kromě práce nedělá prakticky nic, nechá si uvařit, vyprat, ani si neuklidí. Semtam projeví zájem o nějaký koníček, ale nic dlouhodobého. Najednou přišel s nápadem, že bude bydlet sám. Nikdo mu do toho nekecá, ale nějak si to nedovedeme představit, jestli se jako bude sám starat o domácnost nebo si stále nechá služby mamahotelu. Máma, ačkoliv jí domlouváme, že mu tím akorát škodí, ho prostě nenechá někde shnít ve špíně a jíst jen instantní polívky. A hlavně nemůže přenést přes srdce, že je stále sám. Aby někde seděl většinu volného času sám v bytě. :nevim: Ráda bych ho nějak popostrčila k lepší cestě, je mi ho líto, ale vím, že musí on sám chtít. Není nějaký podivín, jen je asi hodně uzavřený. Napadá vás, jak z toho ven? :nevim:

A v čem je problém, když to chce sám? Je dospělý, svepravny a on to zvládne. Myslím, že he nejvyšší čas na to se osamostatnit. Mě mamánci rozhodně neimponují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
769
22.1.21 21:36

Já na tom byl podobně, jako ten bratr a odstěhovat se byla ta nejlepší věc, co jsem kdy udělal. Bylo mi 29 a najednou jsem měl neskutečný klid, všechno si mohl dělat podle sebe, nikdo do ničeho nekecá. Praní, tam se jenom zmáčkne tlačítko, na tom nic není. Uklízení podle potřeby, nejlepší úklid je neudělat nepořádek. Vaření, je spousta jednoduchých receptů, nebo se dá něco objednat. Fakt na tom není nic těžkýho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.1.21 21:40

Jen pro upřesnění - já to vidím taky jako dobrý nápad, že jde od rodičů pryč. Jenomže, když byl na výšce, místo aby se choval normálně, každou volnou chvíli jen jezdil k rodičům a užíval si mamahotelu. Na studentském bydlení snad v životě neuklidnil (byla jsem tam párkrát na návštěvu), několik let jedl jen pečivo, aby náhodou nemusel vařit, doma totálně nehne prstem, ani si není schopný sám zapnout pračku se svými pracovními věcmi, všechno máma - neříkám to před ním, ale obávám se, že to s vlastním bydlením dopadne dost podobně. Jen vřele doufám, že opravdu CHCE fungovat sám za sebe. Mamánci samozřejmě nikomu neimponuji, akorát se obávám, že z něj mamánek už dávno je. :zed: Jak ho z toho probrat, to nevím.

• Citovat
  • Upravit
2932
22.1.21 21:42

Můj bratr je stejný. Takže za mě nech ho žít. Neřeš co ji, kdy jí, já má uklizeno, kdy pere. Je to jeho život a stačí, že mu do toho bude kecat matka, tak alespoň od sestry ať má klid. On si na to musí přijít sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
22.1.21 21:46

Vase rodinu mu asi nikde nedala dost duvery a motivace, aby se snazil a umel postarat sam o sebe.
Mama muze byt rada, ze chce vyletnout z hnizda, takze je na case, aby prestrihla pupecni snuru a nasla si jiny smysl zivota, nez obskakovat synacka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77375
22.1.21 22:01
@Anonymní píše:
Jen pro upřesnění - já to vidím taky jako dobrý nápad, že jde od rodičů pryč. Jenomže, když byl na výšce, místo aby se choval normálně, každou volnou chvíli jen jezdil k rodičům a užíval si mamahotelu. Na studentském bydlení snad v životě neuklidnil (byla jsem tam párkrát na návštěvu), několik let jedl jen pečivo, aby náhodou nemusel vařit, doma totálně nehne prstem, ani si není schopný sám zapnout pračku se svými pracovními věcmi, všechno máma - neříkám to před ním, ale obávám se, že to s vlastním bydlením dopadne dost podobně. Jen vřele doufám, že opravdu CHCE fungovat sám za sebe. Mamánci samozřejmě nikomu neimponuji, akorát se obávám, že z něj mamánek už dávno je. :zed: Jak ho z toho probrat, to nevím.

neboj, to zvládne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2016
22.1.21 22:09

Myslím si, že je to nejlepší nápad se osamostatnit. Jinak nedospěje. Z okolí vidím, že chlapi, kteří se neodstřihli od maminky, nedokážou navázat nebo udržet žádný vztah.

Převezme zodpovědnost za svůj život, naučí se sám o sebe postarat, bude si víc věřit a víc toho v životě dosáhne.

Navíc bude mít čas a prostor promyslet si, co v životě opravdu chce a jít si za tím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
22.1.21 22:37

Chceš aby tvůj bratr tobě kecal do života a postrkoval tě směrem který on považuje za správný, když ty to vidíš jinak?

Asi ne, co?

chce po tobě bratr abys ho někam postrkovala?

Stojí máma o tvoje rady jaký má mít vztah se svým synem?

Stojíš ty o její rady jaký máš mít vztah se svým bratrem?

Takže věnuj pozornost sama sobě a nech bratra žít jeho život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
23.1.21 12:29
@Anonymní píše:
Zajímalo by mě, jak byste na situaci nahlíželi vy. Bráchovi je 26, s nikým nechodí, ani nikdy nechodil, po pár letech přestal s vysokou a našel si práci. Bydlí stále u rodičů, kromě práce nedělá prakticky nic, nechá si uvařit, vyprat, ani si neuklidí. Semtam projeví zájem o nějaký koníček, ale nic dlouhodobého. Najednou přišel s nápadem, že bude bydlet sám. Nikdo mu do toho nekecá, ale nějak si to nedovedeme představit, jestli se jako bude sám starat o domácnost nebo si stále nechá služby mamahotelu. Máma, ačkoliv jí domlouváme, že mu tím akorát škodí, ho prostě nenechá někde shnít ve špíně a jíst jen instantní polívky. A hlavně nemůže přenést přes srdce, že je stále sám. Aby někde seděl většinu volného času sám v bytě. :nevim: Ráda bych ho nějak popostrčila k lepší cestě, je mi ho líto, ale vím, že musí on sám chtít. Není nějaký podivín, jen je asi hodně uzavřený. Napadá vás, jak z toho ven? :nevim:

Ať jde bydlet sám, naučí se to, každý se to musel naučit, má nejvyšší čas začít. O žena pak na něj bude pohlížet lépe když bude bydlet sám a ocení to že ji pak doma s něčím pomůže protože je zvyklý se starat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
23.1.21 12:42

No tak bude mit bordel, jist rohliky a travit svuj volny cas v byte :nevim: jako promin, ale je mu 26, neni to mimino a je to jeho vec..hlavne mu tam prosim te nechod varit a uklizet… i kdyby tak opravdu zil, casem se to zmeni… neni nic krasnejsiho, kdyz se clovek odstehuje od rodiny (a to ja mam uzasny vztah s rodici) a muze si delat co chce..mit bordel, jist cinsky polivky a chodit domu, kdy se mu za chce..u me ze zacatku v lednici bylo tak vino a flaska vodky, na stole misto babovky popelnik a jak jsem si zila…a taky me to preslo…26 letej kluk se chce odstehovat a resi to cela rodina :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
23.1.21 15:13

Nechala bych ho, já si myslím, že tam sám nebude. to ho vidíte vy.. Já se takto bála, když můj rozvedený táta bydlel s babičkou a zemřela, jak chudák bude sám v domě, a pak jsem zjistila, že si tam vodí návštěvy.. Co ž je jeho věc, jenom to píšu, že mě to takyzaskočilo..
Je mladý, určitě si tam bude zvát kamarády, přítelkyně..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová