Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Velryba černá píše:
@Anna766 hele, ne, nehráli. Mladší dělali sice starším ocásek, ale nikdy nebyli tak úplně žádoucí. A taky když do nich někdo strčil, nebyla za rohem ta matka, která náhle vyskočí a jde něco řešit.
Presne tak! Kdyvy tam nebyli rodice, starsi kluci by si s tom malym udelali poradky hned! A to by se teto matce uz vubec nelubil8,ze vladtne delaji po svem to, ci ona mela udelat sama!
@ibis píše:
Jasně, hned se mu dá diagnóza
To jsem ale neřekla já, ale zakladatelka o svém synovi.
Zakladatelko, za me v pohode, je naprosto normalni ze prcci tahnou k vetsim, a vetsi je maji spis za obtiz, je to prirozene, podle me jsi postupovala normalne, snazila ses prcka zabavit jinak, i jsi mu chtela dat prostor aby zjistil ze o nej nestoji (i to je zivot), zaroven jsi situaci monitorovala a nenechala ji zvrtnout
a ta poznamka naprosto v pohode, nic spatneho na ni nevidim, normalni brblani pod vousy
vydrz dva mesice, jak pujde malej do skolky tak si socializace i blbnuti venku uzije kazdy den dost a uz treba nebudete muset chodit na hriste tak casto? ve skolce budes mit i srovnani s jinymi detmi (chlapci jsou spis ti zivejsi), neboj ony ti ucitelky reknou pokud by jim prisel prilis zivy, uz to maji vic v oku
@Bytsamsebou však tady fňuká jen autorka dotazu. Zcela jistě jste nikdy nenesli odpovědnost za naprosto cizí dítě, které se někde poblíž popelilo s vlastní matkou.
@Velryba černá píše:
@Bytsamsebou však tady fňuká jen autorka dotazu. Zcela jistě jste nikdy nenesli odpovědnost za naprosto cizí dítě, které se někde poblíž popelilo s vlastní matkou.
Když je poblíž jeho matka, tak proč bych za něj měla nést odpovědnost? ![]()
@Velryba černá píše:
@Anna766 tak ale buď měla situaci nechat být, ať si to děti porovnají opravdu samy a nebo řešit efektivně ihned, ne, že když to jiné dítě nevydrží, najednou je aktivní. Tady se čekalo, že ta starší skupina bude trpně ustupovat a ono houby s octem. Tak to bylo vždycky, ti malí byli trpěni, protože to jinak nešlo, brzy však pochopili, že v hierarchii dětské skupiny se musí držet stejně starých. A pamatuji to tak z pozice mladšího i staršího dítěte. Tady si nakonec vlastně fňukla sama matka.
Však já ty druhě děti nijak nedehonestuju, tak si nechtěly hrát s mladším, no, to je pochopitelný. Jen nechápu ten zbytečně vyhrocený postoj k dítěti zakladatelky, které si chtělo jen hrát.
@Bytsamsebou píše:
To jsem ale neřekla já, ale zakladatelka o svém synovi.
Já vím, že to napsala zakladatelka. Hlavně „si to jenom myslí“…a to je celkem evokující… tím ho vlastně omlouvá… Což mi na tom všem přijde nejhorší…
@Bytsamsebou no právě… Jsou to dvě úplně různé situace a proto nemá smysl jakkoli argumentovat volně vypuštěnými dětmi v minulosti.
@Velryba černá píše:
@Bytsamsebou no právě… Jsou to dvě úplně různé situace a proto nemá smysl jakkoli argumentovat volně vypuštěnými dětmi v minulosti.
To nebyla argumentace na příběh zakladatelky, jen poukázání na to, že se dneska dělá problém fakt ze všeho.
@Anna766 píše:
Však já ty druhě děti nijak nedehonestuju, tak si nechtěly hrát s mladším, no, to je pochopitelný. Jen nechápu ten zbytečně vyhrocený postoj k dítěti zakladatelky, které si chtělo jen hrát.
Ono ale predevsim prudilo a otravovalo druhe deti!
@Anna766 píše:
Ale jako normální máma bych za klukama přišla a zeptala bych se jich, zda si s nima nemůže můj syn hrát, aspoň chvíli, protože ho to stejně za chvíli přestane bavit. Buď by řekli jo nebo ne… hotovo.
@Anna766 jasně, chtělo, ale vůči svému dítěti má tedy ona udržet nějak jasné stanovisko, buď do průběhu událostí zasahovat a zde tedy funkčně regulovat vlastní dítě nebo nezasahovat, ale ne že pak blbě komentuje cizí dítě, které se zkrátka zachovalo adekvátně věku a situaci. Takže tohle téma není o žádném z dětí, je především o ní.
@ibis píše:To už zakladatelka pro příště snad udělá taky .
Ale jako normální máma bych za klukama přišla a zeptala bych se jich, zda si s nima nemůže můj syn hrát, aspoň chvíli, protože ho to stejně za chvíli přestane bavit. Buď by řekli jo nebo ne… hotovo.
@Ahep píše:
Ono ale predevsim prudilo a otravovalo druhe deti!
No, to je strašný, mělo nejdřív poslat kolkovanou žádost s dvěma razítky. ![]()
@Anna766 tak ale buď měla situaci nechat být, ať si to děti porovnají opravdu samy a nebo řešit efektivně ihned, ne, že když to jiné dítě nevydrží, najednou je aktivní. Tady se čekalo, že ta starší skupina bude trpně ustupovat a ono houby s octem. Tak to bylo vždycky, ti malí byli trpěni, protože to jinak nešlo, brzy však pochopili, že v hierarchii dětské skupiny se musí držet stejně starých. A pamatuji to tak z pozice mladšího i staršího dítěte. Tady si nakonec vlastně fňukla sama matka.