Je luxus být na rodičovské?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
34043
5.8.18 11:47
@Anonymní píše:
Ahoj! Chtela bych se zeptat, jestli to mate nekdo stejne. Mne osobne to prijde pres caru… Tak-s manzelem mame 2 deti (3r a 1r) a jsem doma, nyni na rodicaku a druhym. Manzel mi stale rika, ze chodi prace a maka a diky tomu mohu byt ja doma na rodicovske a nemusim jit do prace. Ja sama-mam rodicak plus delam do prace (8hodin tydne, home-office)-delam v noci, pres den jsem s detma. Manzel s nimi nepomaha-prijde unaveny z prace. On plati hypoteku, poplatky a auto(jezdi denne do prace a za svymi zajmy on, kdyz jedem na vylet o vikendu tak autem jinak jezdim busem). Ja jidlo a vse okolo domacnosti a deti. A ted-byvam unavena, kdyz potrebuju neco do te prace udelat,tak.mi zasadne deti nepohlida. Mivam dost stres. Sama pro sebe volny cas nemam-leda tu noc, kdy makavam. Ovsem jeho rec, ze diky jemu mohu byt doma na rodicovske mi prijde pres caru. Nebo je to normalni, ze vsechny baby makaji pri rodicaku?! Omlouvam se za anonym-prece jen je to osobni.

Aha, můžeš být doma s dětmi díky němu jo? To se asi malinko spletl ne? Tak mu navrhni že tedy půjdeš do práce a ten luxus být doma si může užívat on :mrgreen: Ohledně toho hlídání, nehlídá tobě děti ale svoje děti. Nesnáším když chlap řekne, nebudu ti hlídat :zed: Jak to tedy bude až děti vyrostou a půjdou do školky, školy? To půjdeš do práce a tím pádem se tě nic jiného týkat nebude?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
5.8.18 11:49
@Anonymní píše:
@neila Presne. Vubec jsem to neresila. Delala jsem praci,ve ktere jsem si vydelala a udelala si nekolik rezerv. Kdyz jsme spolu chodili,tak me nezajimaly nejake vecere apod- s praci jsem jezdila po celem svete a mela ruzne akce,tak jsem byla rada,ze jsem.doma a je klid. Kdyz jsem sla na MD,dohodli jsme se,ze prestanu platit pulku hypoteky. Kdyz jsem dal sla na RD,tak jsem rekla,jaky je to sesup. Kdyz jsem to zopakovala,tak.mi rekl,ze kdyz bych nevychazela,at si reknu. Jenze ja jsem proste neschopna nekoho o neco prosit-natoz manzela a rict,ze nevychazim z penezma, co mam, beru jako svou neschopnost. Byla jsem samostatna a sebevedoma baba a ted ze me ma byt nekdo kdo si prosi o penize? No k tomu proste nejsem. Je to moje chyba. Hele-ale to tak proste nejak beru jak je to. Ja s RD a svou praci vyjdu..samozrejme,usetrim skoro nic a auto si asi koupim az nekdy a fakt muzu jit do rezerv. Jen je mi lito,ze mi proste nepomuze s detma,kdyz mam.nejake terminy atd. A mrzi me-a to fakt velmi,ze mi rika, jak se mam a jak si skvele ziju,kdyz nemusim na RD chodit do prace - protoze nemusim platit bydleni a poplatky a resit existencni problemy (a ze nemusim resit hlidani deti kdyz jsem v praci …). Zakl.

hele, já myslím, že je čas na vážnou promluvu. Sice jste manželé, ale žijete jako dva cizí… Každý vztah je v první řadě partnerství a musí stát na vzájemném respektu. Jinak půjde dřív nebo později do kopru :nevim: Pokud tvůj muž není úplný blbec a chová k tobě aspoň nějakou lásku a úctu, tak by se mu mohlo rozsvítit. Třeba ho jen zválcovat ten pocit bezmezné moci, kterou nad tebou získal, možná ve skrytu duše v sobě dusil, že ho tvůj úspěch a nezávislost žere… Co ty víš. Chlapy jsou divná stvoření. Jestli ti na vašem vztahu záleží, chyť do svých rukou, posbírej zbytky sebevědomí a opraš v sobě dračici :pankac: Promluv s ním a překopejte to od podlahy než bude pozdě. Nemluvě o tom, že děti přebírají vzory chování svých rodičů, a to by pro mě osobně byl ten největší strašák! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1830
5.8.18 13:45

Držím palce, aby se ti podařilo změnit to tvoje vnitřní nastavení! Já jsem na mateřské dovolené už hodně let-děti mám 3 a existenční problémy jsem tedy řešit nemusela vůbec, ani mi nikdy nic nebylo vyčítáno. Prostě je to chlap. A to moje první dítě ani není jeho vlastní a i o něj se stará. Tvoje mučednické sklony nechápu, ale přeju Ti, aby se to v dobré obrátilo…

Příspěvek upraven 05.08.18 v 20:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
5.8.18 20:24

Dámy, vy, které jedete doma na moje tvoje peníze a přijde vám divné „říct si o peníze“. Uvažujete, jak to třeba jednou budete dělat v důchodu? Romanitka je sice fajn, ale manželství má hostoricky přeci jen i ekonomické důvody…

Zakladatelko, až se muž bude zae ohánět luxusem, tak mu oznam, že mladší dítě tedy frčí od příštího měsíce do jeslí, talže a´t si přiúpraví tak okolo 10 litrů, protože už máš toho luxusu na rodičovské dost. Může si na to přibrat noční šichty, pokud by měl problémy to ufinancovat.
Třeba mu dojde, jaký luxus poskytuješ ty Vaší rodině, když jsi ochotná být doma s dětmi za 7000 měsíčně a ještě hákovat po nocích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2258
5.8.18 20:36

No a když byste chodili oba do práce a přišli domů oba utahaní, tak by ani jeden, dle toho co říká nemohl „pohlídat“ ty děti, ne? :roll: A chůva, nebo soukromá školka jsou slušná pálka. Luxus si dopřává tvůj muž, že není schopný ani jak píšeš „pohlídat“ svoje vlastní děti.
Možná bych zkusila navrhnout, že do práce tedy taky půjdeš a že je třeba si sednout, pořešit platbu za hlídání a večerní a noční střídání u dětí. Možná by se probral.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.8.18 12:11

@Kelen Ahoj-tomu nerozumim. Mucednicke sklony? Jako ze se citim utrpne jak trpitelka? Hele-nevim,jestli to tak vyznelo. Ale ja jsem byla zvykla mit dve prace anebo pak tedy v jedne praci delat opravdu hodne. Ze pri rodicovske privydelavam,beru jako ze se udrzuju v praci a ze si vydelam,coz mi hodne bodne. Nicmene,naplno se venuji detem a rodine. Manzela temer nezatezuji-fakt nemusi a nedela skoro nic (kdyz si furt stezuje,kolik toho ma v praci…a jak pri sve praci musi byt odpocinuty,protoze je to narocne) a navic ho nezatezuju ani financne. Ale to proste tak beru-plati bydleni, tak ja zbytek (a kdyz nejsem schopna vyjit s rodicakem,tak si to proste musim zaridit). Ale,kdyz rekne,ze mam luxus byt doma s detma se mi zda prehnane a mimo. Jsem z toho vytocena a je mi to lito. I proto jsem tu diskuzi zalozila,jestli proste to maji i ostatni tak-ze byt doma je neco navic, co „sponzoruje“ partner. Zakl.

• Citovat
  • Upravit
4140
6.8.18 13:26

Tvuj muz je buran. Nakopat do pr.. a nechat si vymerit alimenty na deti i na sebe :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1830
6.8.18 14:03
@Anonymní píše:
@Kelen Ahoj-tomu nerozumim. Mucednicke sklony? Jako ze se citim utrpne jak trpitelka? Hele-nevim,jestli to tak vyznelo. Ale ja jsem byla zvykla mit dve prace anebo pak tedy v jedne praci delat opravdu hodne. Ze pri rodicovske privydelavam,beru jako ze se udrzuju v praci a ze si vydelam,coz mi hodne bodne. Nicmene,naplno se venuji detem a rodine. Manzela temer nezatezuji-fakt nemusi a nedela skoro nic (kdyz si furt stezuje,kolik toho ma v praci…a jak pri sve praci musi byt odpocinuty,protoze je to narocne) a navic ho nezatezuju ani financne. Ale to proste tak beru-plati bydleni, tak ja zbytek (a kdyz nejsem schopna vyjit s rodicakem,tak si to proste musim zaridit). Ale,kdyz rekne,ze mam luxus byt doma s detma se mi zda prehnane a mimo. Jsem z toho vytocena a je mi to lito. I proto jsem tu diskuzi zalozila,jestli proste to maji i ostatni tak-ze byt doma je neco navic, co „sponzoruje“ partner. Zakl.

Já to myslela tak, že si na sebe moc přísná. Snažíš se být dokonalá. Takhle se uštveš! Nemusíš být mužem i ženou zároveň. Očekávej taky něco od chlapa. Ať se prostě chová jako muž. Teď se tak nechová. Úplně vedle tebe ten chlap zleniví. Co zleniví. V tomhle případě přímo shnije…A jak si budeš moct takového chlapa vážit? Za co si ho budeš vážit? A co budeš dělat s mužem, kterého si nebudeš moct vážit? Muži jsou rádi rytíři. Je to jejich poslání. Jsou pyšní na to, že umí zabezpečit svojí rodinu, ochraňovat svojí ženu i děti. Díky ženám v sobě muži nachází víc a víc síly. Ženy muže motivují k velkým výkonům. Muži nejsou dokonalí, často dělají blbiny, ale zrovna v tomhle jsou za normálních okolností hodně čestní. Vybrala si si tedy divného muže a jenom to zhoršuješ tím, že ho nenecháš objevit tu mužskou podstatu-toho ochránce. Žena se dokáže radovat z hodně věcí. Muži udělá největší radost to, když má jeho žena radost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí