Bývalý přítel mámy vyhrožuje, jak to můžu řešit?

1.1.22 01:26

Bývalý přítel mámy vyhrožuje, jak to můžu řešit?

Ahoj. Budu rád za každou radu.

Moje máma chodila s jedním týpkem tři roky, před rokem se rozešli a on se z toho doteďka nevzpamatoval, od rozchodu začal kolem sebe kopat, snad každý den volal jak ho všechno mrzí a jak chce všechno napravit a že se všechno změní a furt brečel.
Takhle to trvalo 11 měsíců než začal vyhrožovat že pokud nedostane šanci tak se vrátí zpátky, a další výhrůžky, že zařídí abysme přišli o bydlení atd.
Nechtěl jsem udělat hloupost kvůli které bych musel jít do vězení a tak jsme ho udali na policii( ale abych pravdu řekl tak k policii nemám moc důvěru, protože si nemyslím že to uhlídají)

Stěhování není možný, protože máma tu plánuje svoje staří a svoji smrt, a tak mě napadá jen jedno, mám věřit policii a nebo to mám vyřešit po svém? a nebo je ještě jiná možnost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9
1.1.22 01:36

Ahoj,

Myslím si že to policie určitě vyřeší, pokud se jedná o výhružky, řešit to musí.
Nechala by jsem to na nich aby si potom neměl zbytečné problémy. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.1.22 01:48

@terry3042 To budu nejvíc rád když se to bude řešit. Protože jinak bych musel něco udělat, přeci nenechám aby někomu ublížil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2330
1.1.22 02:25

Jak vyhrožuje?
Tak blba zablokuji na mobilu, pokud to nepomůže, tak všem nová telefonní čísla.
Odhlásit mámě pevnou linku.
Jak jinak vyhrožuje? Volá matce do práce a obtěžuje? Nebo stojí přede dveřmi bytu a zvoní? Dělá rambajs?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.1.22 02:33

@FraDeu Ano, volá mámě do práce, a snažil i k nám dostat do bytu ale nevyšlo mu to, ale vyhrožuje i tím že jí zmlátí a proto jsme to volali policii, protože jinak bych to musel řešit já, ho něčím praštit, protože rukama by to nemělo účinek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
1.1.22 02:43

Tak nemusis ho hned zmydlit, staci si na nej nekde s partou kamosu pockat a dostatecne ho vydesit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5413
1.1.22 02:45
@Daviddddddd píše:
@FraDeu Ano, volá mámě do práce, a snažil i k nám dostat do bytu ale nevyšlo mu to, ale vyhrožuje i tím že jí zmlátí a proto jsme to volali policii, protože jinak bych to musel řešit já, ho něčím praštit, protože rukama by to nemělo účinek.

Většinou se lidi leknou, kdyz jim přijde papír od policie nebo advokáta. Schovavejte si dukazy - esemrsky apod. Právník mu případně může poslat dopis, kde ho upzorni na stalking atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14127
1.1.22 08:08

Určite bych zvolila kombinovany postup. Vem nejake velke kamoše, nekde ho překvapte a reknete mu, at to vubec nezkousi. Ani jedna vyhruzka. Jen vyzvat, at zanecha mamu na pokoji.

Že podnet na PČR byl už podan, predate vsechny dukazy a timto ho poucujete, ze vsechno nahravate a muze mit velke problemy. Že se v tom hodlaš aktivne angažovat, použít všechny zakonne prostredky obrany a znovu ho vyzyvas, at necha Tvou mamu na pokoji.

At to kamos nahrava. Nebo mu to napis-email+ doporuceny dopis.

On musi videt, ze mamka vubec neni sama, ze ty jsi v klidu, ale pripraven se ji zastat.

Jeste me napadlo-ma nejake slabe misto? Nekde se angazuje? Nejaky spolek, cirkev,…tam bych ho vsude formalne naprasila se zvorilou prosbou, aby vam pomohli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3142
1.1.22 09:38

Podat na něj trestní oznámení ve smyslu § 354 Nebezpečné pronásledování
(1) Kdo jiného dlouhodobě pronásleduje tím, že
a) vyhrožuje ublížením na zdraví nebo jinou újmou jemu nebo jeho osobám blízkým,

1. vyhledává jeho osobní blízkost nebo jej sleduje,
  1. vytrvale jej prostřednictvím prostředků elektronických komunikací, písemně nebo jinak kontaktuje,
  1. omezuje jej v jeho obvyklém způsobu života, nebo
  1. zneužije jeho osobních údajů za účelem získání osobního nebo jiného kontaktu,

a toto jednání je způsobilé vzbudit v něm důvodnou obavu o jeho život nebo zdraví nebo o život a zdraví osob jemu blízkých, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok nebo zákazem činnosti.

(2) Odnětím svobody na šest měsíců až tři roky bude pachatel potrestán, spáchá-li čin uvedený v odstavci 1
a) vůči dítěti nebo těhotné ženě,

1. se zbraní, nebo
  1. nejméně se dvěma osobami.

Všechno nahrávat, SMS archivovat, pokaždé, když se objeví kopat do dveří volat policii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3598
1.1.22 10:01

@Daviddddddd Tak je tam krásných pár paragrafu. Od nebezpečného vyhrožováni ( ať mamka říká že má důvodnou obavu že svou výhružku splní )

Hlavně ať to klidně hlásí po každém dalším jeho pokusu o cokoliv. Protože tihle magoři to čím dál víc stupňují :pocitac: a jestli se snažil dostat do bytu tak ideálně volat hned že se ti někdo snaží vyloupat do bytu a nejlépe aby bylo vidět poškození dveří. A chytli ho PČR přímo při činů to si ho rovnou alespoň na chvíli odvezou :pocitac:
Hlavně ať tě nenapadne tomu z. mrdovi ubližovat aby nebyl nakonec obětí on :zed: Známe českou justici

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Floralys
1.1.22 10:32
@JiříkMazlík píše:
@Daviddddddd Tak je tam krásných pár paragrafu. Od nebezpečného vyhrožováni ( ať mamka říká že má důvodnou obavu že svou výhružku splní )Hlavně ať to klidně hlásí po každém dalším jeho pokusu o cokoliv. Protože tihle magoři to čím dál víc stupňují :pocitac: a jestli se snažil dostat do bytu tak ideálně volat hned že se ti někdo snaží vyloupat do bytu a nejlépe aby bylo vidět poškození dveří. A chytli ho PČR přímo při činů to si ho rovnou alespoň na chvíli odvezou :pocitac:
Hlavně ať tě nenapadne tomu z. mrdovi ubližovat aby nebyl nakonec obětí on :zed: Známe českou justici

No, jen aby se maminka s magorem za pár týdnů zase nedali dohromady a Davídek nebyl za pitomce. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Floralys
1.1.22 10:34
@annlady píše:
Podat na něj trestní oznámení ve smyslu § 354 Nebezpečné pronásledování
(1) Kdo jiného dlouhodobě pronásleduje tím, že
a) vyhrožuje ublížením na zdraví nebo jinou újmou jemu nebo jeho osobám blízkým,
  1. vyhledává jeho osobní blízkost nebo jej sleduje,
  1. vytrvale jej prostřednictvím prostředků elektronických komunikací, písemně nebo jinak kontaktuje,
  1. omezuje jej v jeho obvyklém způsobu života, nebo
  1. zneužije jeho osobních údajů za účelem získání osobního nebo jiného kontaktu,

a toto jednání je způsobilé vzbudit v něm důvodnou obavu o jeho život nebo zdraví nebo o život a zdraví osob jemu blízkých, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok nebo zákazem činnosti.

(2) Odnětím svobody na šest měsíců až tři roky bude pachatel potrestán, spáchá-li čin uvedený v odstavci 1
a) vůči dítěti nebo těhotné ženě,

1. se zbraní, nebo
  1. nejméně se dvěma osobami.
Všechno nahrávat, SMS archivovat, pokaždé, když se objeví kopat do dveří volat policii.

Hotovej prokurátor. :lol:

• Citovat
  • Upravit
1243
1.1.22 10:45

Já si teda nemyslím že zastrašování nebo dokonce „vyřešení si to po svém“, by pomohlo.
Mám takového v rodině, tihle lidi pořádně neví co dělají, myslí si, že oběti jsou oni.
Takže když ty mu něco uděláš, buď to všechno hodí na tebe, nebo ti to vrátí v ještě větší síle.
Nebuď hloupý a nech to na policii.
Mamce pořiď aspoň pepřák, ať se má v nouzi čím bránit.
A jak už tu zaznělo, všechno hlas na policii!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3142
1.1.22 12:26
@Floralys píše:
Hotovej prokurátor. :lol:

citace litery zákona, který pán porušuje…a takoví magoři (jakéhokoli pohlaví) se nesmí tolerovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Floralys
1.1.22 12:28
@annlady píše:
citace litery zákona, který pán porušuje…a takoví magoři (jakéhokoli pohlaví) se nesmí tolerovat

No já jen, že to tak sype z rukávu. Nebo že by pomáhal strýček Google? :think: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky