CAR Apolinář

Napsat příspěvek
Velikost písma:
581
19.2.19 09:59

@Balu91 tak to jsme na tom hodně podobně :lol: . Ja jdu na screening v patek a to budu přesně 13tt. Taky mám obavy, výsledky z krve přesně neznám, ale říkali že se ozvou jenom kdyby to bylo špatné. Tak držím palce ať se mimi ukáže jako naprosto zdravý človíček :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
19.2.19 10:12

studie OBSEVA, lék nolasiban

Ahoj holky, taky navštěvuji Car u Apolináře (teď nás čeká čtvrtý pokus iui a v březnu pak IVF). Dnes mi byla nabídnuta možnost být zařazena do studie s lékem nolasibanem? Dostala jsem také některá tu možnost, jak se Vám to zdá, půjdete do toho? Děkuji a pevné nervy nám všem :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
19.2.19 15:19

@Triixy slyšela jsem, že to teď dělají i nějaká soukromá centra a pokud je pacientka zařazena do tohoto testování, tak IVF má zdarma,ale nevím. :nevim: Je to novinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
19.2.19 15:22

@amitrama díky, taky hodně štěstí ;) včera jsme byli na kontrole u mě gynekoložky a mimco se tak mlelo, az ji skoro nešlo ho změřit. Povedlo se asi až po 10 minutách snahy, co mi jezdila sondou po břiše. Prostě se nechce ukazovat a fotit :mrgreen: výsledky krve na screening taky ještě neznám,ale snad je to ok a výsledky takových těch těhotenských odběrů jsem měla v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
20.2.19 10:17

@Balu91 děkuji za reakci. JJ je to tak jak píšeš, nebo spíš takhle mi to bylo nabídnuto a očividně to nedělají jen soukromá centra. Jen bych chtěla o tom zjistit víc nebo aspoň najít někoho, kdo to už podstoupil. Každopádně děkuju,že jsi napsala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
899
20.2.19 19:18

@Triixy Já to podstoupila už před 2 ma lety v Pronatalu, teď jede další kolo ve všech možných centrech po ČR. Spočívá to v tom, že se vypije před transferem ten rozdrcený prášek, jinak je to probíhá stejně jako každé jiné IVF. Musíš si dát na misku vah, jestli ti stojí ušetřené peníze a pokus na pojišťovnu za to, že vypiješ ještě neschvalený lék, to je celé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1109
20.2.19 22:07

@Synekdoche7 ten neschvaleny prasek jak pises je ale treba jinde schvaleny,jen je tady v čr… takže je vlastne v poradku, ale v čr to musí vyzkouset.
a dělá to vícero společností

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
899
21.2.19 08:47

@sebel To já vím a také říkám, že jsem to podstoupila a problém jsem s tím neměla, naopak, klidně bych do toho šla znovu. @Triixy se ptala, na názor, protože se rozhoduje zda do toho jít. Někdo má třeba problém s tím, že vypije lék, jehož složení nezná a může to být pro něj překážkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1017
21.2.19 09:03

Ahojky holky, máte někdo zkušenosti s panem doktorem Pavlem Caldou? Mi bude dělat screening ve 22tt. Tak mě jen zajímá jaký je. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1017
21.2.19 09:05

Jinak do studie bych klido šla. ;) nám kdyby to bývalo nedopadlo tak ji podstoupím taky. I mi Jirsova říkala že bude další na podzim a že do toho mám jít při snaze o druhé mimi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
21.2.19 09:37

@Synekdoche7 moc děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
21.2.19 13:40

@Verysek7 ano, dnes jsem u něj konzultovala NT screening, který mi bohužel kvůli krvi vyšel pozitivní…takže moc nevím, co dál, ale je to odborník ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
21.2.19 14:55

@Verysek7 děkuji za reakci :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1017
21.2.19 20:21

@Balu91 Ježíši já netuším co je NT screening?? :think: a co to tedy znamená, že vyšel pozitivní??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
21.2.19 21:07

@Verysek7 ten screening v 1.trimestru, dávají dohromady hodnoty krve, ty mi vyšly prý nějak blbě a taky výsledky z ultrazvuku, ten je prý naprosto v pořádku… Takže riziko Downova syndromu mi kvůli té krvi vystoupalo na 1:298, což mi bylo řečeno, že by bylo dobré to nějak dál prozkoumat, nejlépe odběrem plodové vody, ale na to jít nechci, tam je riziko potratu 1:100, což je mnohem vyšší než riziko, že by mohlo být miminko nějak postižené… Říkali mi, že to doporucují vždy když je to pod 1:300, že si myslí, že se nic neděje, ale prý pro muj klid… No v klidu tedy rozhodně nejsem, miminko je to fakt vymodlene a jinak kromě velkých nevolnosti je všechno úplně v pořádku, až teď tyhle výsledky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.