Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Balu91 tak to jsme na tom hodně podobně
. Ja jdu na screening v patek a to budu přesně 13tt. Taky mám obavy, výsledky z krve přesně neznám, ale říkali že se ozvou jenom kdyby to bylo špatné. Tak držím palce ať se mimi ukáže jako naprosto zdravý človíček ![]()
Ahoj holky, taky navštěvuji Car u Apolináře (teď nás čeká čtvrtý pokus iui a v březnu pak IVF). Dnes mi byla nabídnuta možnost být zařazena do studie s lékem nolasibanem? Dostala jsem také některá tu možnost, jak se Vám to zdá, půjdete do toho? Děkuji a pevné nervy nám všem ![]()
@Triixy slyšela jsem, že to teď dělají i nějaká soukromá centra a pokud je pacientka zařazena do tohoto testování, tak IVF má zdarma,ale nevím.
Je to novinka
@amitrama díky, taky hodně štěstí
včera jsme byli na kontrole u mě gynekoložky a mimco se tak mlelo, az ji skoro nešlo ho změřit. Povedlo se asi až po 10 minutách snahy, co mi jezdila sondou po břiše. Prostě se nechce ukazovat a fotit
výsledky krve na screening taky ještě neznám,ale snad je to ok a výsledky takových těch těhotenských odběrů jsem měla v pořádku.
@Balu91 děkuji za reakci. JJ je to tak jak píšeš, nebo spíš takhle mi to bylo nabídnuto a očividně to nedělají jen soukromá centra. Jen bych chtěla o tom zjistit víc nebo aspoň najít někoho, kdo to už podstoupil. Každopádně děkuju,že jsi napsala.
@Triixy Já to podstoupila už před 2 ma lety v Pronatalu, teď jede další kolo ve všech možných centrech po ČR. Spočívá to v tom, že se vypije před transferem ten rozdrcený prášek, jinak je to probíhá stejně jako každé jiné IVF. Musíš si dát na misku vah, jestli ti stojí ušetřené peníze a pokus na pojišťovnu za to, že vypiješ ještě neschvalený lék, to je celé.
@Synekdoche7 ten neschvaleny prasek jak pises je ale treba jinde schvaleny,jen je tady v čr… takže je vlastne v poradku, ale v čr to musí vyzkouset.
a dělá to vícero společností
@sebel To já vím a také říkám, že jsem to podstoupila a problém jsem s tím neměla, naopak, klidně bych do toho šla znovu. @Triixy se ptala, na názor, protože se rozhoduje zda do toho jít. Někdo má třeba problém s tím, že vypije lék, jehož složení nezná a může to být pro něj překážkou.
Ahojky holky, máte někdo zkušenosti s panem doktorem Pavlem Caldou? Mi bude dělat screening ve 22tt. Tak mě jen zajímá jaký je. Děkuji
Jinak do studie bych klido šla.
nám kdyby to bývalo nedopadlo tak ji podstoupím taky. I mi Jirsova říkala že bude další na podzim a že do toho mám jít při snaze o druhé mimi.
@Verysek7 ano, dnes jsem u něj konzultovala NT screening, který mi bohužel kvůli krvi vyšel pozitivní…takže moc nevím, co dál, ale je to odborník ![]()
@Balu91 Ježíši já netuším co je NT screening??
a co to tedy znamená, že vyšel pozitivní??
@Verysek7 ten screening v 1.trimestru, dávají dohromady hodnoty krve, ty mi vyšly prý nějak blbě a taky výsledky z ultrazvuku, ten je prý naprosto v pořádku… Takže riziko Downova syndromu mi kvůli té krvi vystoupalo na 1:298, což mi bylo řečeno, že by bylo dobré to nějak dál prozkoumat, nejlépe odběrem plodové vody, ale na to jít nechci, tam je riziko potratu 1:100, což je mnohem vyšší než riziko, že by mohlo být miminko nějak postižené… Říkali mi, že to doporucují vždy když je to pod 1:300, že si myslí, že se nic neděje, ale prý pro muj klid… No v klidu tedy rozhodně nejsem, miminko je to fakt vymodlene a jinak kromě velkých nevolnosti je všechno úplně v pořádku, až teď tyhle výsledky.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.