Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Anonymní píše:
Jeee tak to moc gratuluji,to je krásná zpráva, ani netušíš jak mě povzbudila. Zase je fakt že u 1 IVF jsme měli 3 blastocysty a ani jedna se nám neuchytila tak třeba teď tohle bude ta pravá bojovnice
no už abych ji měla u sebe.
S těma odběrama máš asi pravdu, asi jsem se spletli a nějak si vsugerovala že se dělají transfery. Ještě jednou děkuji a gratuluji![]()
Ja jsem cetla uz nekolikrat o uspechu z morul, takze drzim palce!
@Anonymní píše:
Ahoj děvčátka. Tak a je to 2 dny půstu stačily. Máme 7 oplodněných vajíček a teď čekáme na transfer. Co mě ale nemile překvapilo je že nás vezmou na transfer v pátek což je 4 den kultivace protože v sobotu netransferujou. Jsem z toho na rozpacích. Nebude pouze 4 denní kultivace špatně? Co myslíte? Vždycky jsme měli 5-6ti denní blastocisty a teď to vypadá na morulku. Trošku se bojím aby nám tím předčasným zavedením nezhatili jeden pokus. Někde jsem četla ze u Apolináře dělají transferu i v sobotu nebo se pletu? Jak jste to měli vy?
Já byla teda u Apolináře 2015 na IVF a vkládali do mě 2denní embryo a dnes máme doma 2,5 letého špunta, takže bych byla v klidu. Ve středu byl odběr vajíček a spermií a v pátek nám ho zaváděli.
Holky, prosím Vás, prvního špunta máme z umělého v Apolináři, teď nás zřejmě čeká druhé umělé a můj dotaz zní - když chci genetiku, udělají mi jí? Nějak jsem stále nepochopila, kdy na ní mám nárok. Mám revmatoidní artritidu a invalidní důchod, tak mne zajímá, zda i toto je důvod pro genetiku. Moc děkuji.
Punkce jsou v sobotu, zavedli mi dvoudenní ctyrbunku a teď už ji je 19tydnu v bříšku ![]()
Holky to jsou ale nádherné zprávy, ani netušíte jak jste mě potěšily
![]()
Zítra jdu na transfer a už se hrozně moc těším až budu mít toho mrňouska u sebe
. Všem tady moc děkuji a moc gratuluji
![]()
@Anonymní píše:
Holky to jsou ale nádherné zprávy, ani netušíte jak jste mě potěšily![]()
Zítra jdu na transfer a už se hrozně moc těším až budu mít toho mrňouska u sebe. Všem tady moc děkuji a moc gratuluji
![]()
Jejda ten smajlik až budu mít prcka u sebe měl být tenhle
jsem se premackla
![]()
@andrevo píše:
Já byla teda u Apolináře 2015 na IVF a vkládali do mě 2denní embryo a dnes máme doma 2,5 letého špunta, takže bych byla v klidu. Ve středu byl odběr vajíček a spermií a v pátek nám ho zaváděli.
Mela jsem to uplne stejne. Dokonce vcera to bylo vyroci 4 roky, co mi ho vlozili, takze nas spunt uz ma pres tri roky ![]()
Zdravím děvčata, jak se máte? Mám jednu otázku. Všude v jiných Carech píšou že po transferu embrya ještě cca 20minut pacientka leží aby emryjko přilnulo ke stenám. V Apolináři ale ležet nenechávají, hned posílají pryč. Nemyslíte že je to na škodu? Nemůže se tím něco pokazit? Třeba ze embryo vycestuje a usadí se mimo?
Také jsem to hodně četla s tím ležením… Těžko říct… Já jsem byla 2× na transferu a nevyšlo ani jednou. Těžko říct jestli to má vliv. Po transferu jsem šla hned domů a normálně fungovala ![]()
Taky jsem si říkala když mě po 2 min. hnali pryč. Prvé 2 pokusy jsem ležela cestou domu v autě a pak i doma. Třetímu pokusu jsem nevěřila a tak jsem šla zpátky do práce a pak ještě nakoupit, vůbec jsem se nešetřila a vyšlo to. Takže těžko říct. U mě zafungovalo přesně to co říkali v apolinari, naopak neležet ať se děloha prokrvuje.
Já jsem z toho právě taky taková na vážkách,
byla jsem tam 3× a ani jednou se nepovedlo. 2× jsem po transferu ležela a jednou jsem normálně fungovala a nic. Ještě jsem tedy v té době měla horší štítnou žlázu kterou už teď lecim ale stejně mi to nedá a hlodá mi v hlavě jestli může být neúspěch v tomhle nebo v té štítce. Na posledním transferu jsem se chtěla zeptat ale vždycky na to v tom fofru zapomenu ![]()
@MonaHa taky znam že nechávaji ležet těch 20 minut, ale u Apo neznám nevim, ale at tak nebo tak, tak bych si to prostě vydupala, a rekla, že se mi treba toci trochu hlava, že si poležim, to ti nemuzou rict nic ![]()
Zdravím všechny,
nově na eMiminu vznikla sekce hodnocení center asistované reprodukce, prosím o dvě minutky času a vyplnění zkušenosti s CAR Apolinář – určitě to pomůže dalším budoucím zájemcům.
Děkuji a omlouvám se za vyrušení diskuze,
Monika
@MonaHa to si nemyslím, taky jsem to řešila po prvním neúspěšném ET, povedl se až následující KET a tento týden končíme 1.trimestr. Tak snad bude všechno i nadále ok, zatím všechny výsledky krve i ultrazvuku v pořádku, ale ve čtvrtek jdu na screening, tak jsem z toho trošku nervózní. Jinak poprvé mi při ET vkládali 3.denni osmibunecne embryo, taky to byl pátek, ale to se nepovedlo. A pak při ket hned další měsíc 5denni blastocystu z mrazacku a ta se chytla. Původně prý byla dve embrya, která vypadala nejlépe a jedno vložili po těch 3 dnech, ale ani ta druhá to nakonec nedotáhla dál. Tak přeju hodně štěstí.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Nám u prvního IVF nevyšlo taky nic a nebyli ani tak kvalitní a poradní bojovníci…z druhého máme aspoň i jednoho mrazacka
..a jednu potvůrku u sebe ..hele někomu se podařilo otěhotnět i z dvoudenního
a někomu bohužel ani z 5 denního
..ale každopádně držím moc moc palce
,ať vše dopadne co nejlíp a brzo tu přibyde další šťastlivec
..jinak děkuji