Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Nija99 ahojky tak začnu paní doktorkou za mě je skvělá protože potraty se řeší od 3-4 potratu u mě začala s genetickou už po druhém potratu že přej není možné že by to byla náhoda když otehotnim krásně ale neprenesu dal jak do 6tt. Takže za mě super. S transferama záleží na tobě a okolnostech já si dávám vždy po jednom samotný cyklus nám trval necelé 2 měsíce protože jsem měla problémy s delohou. Vždy si dávám jedno ale máš možnost dát si i dvě lékaři s tebou proberou možnosti jak to bude probíhat a případě u komplikace které by mohly nastat. S hormony záleží na těle někomu zadrzuju menstruaci někomu je nevolno mě není nikdy nic jen se mi po transferu začne motat hlava po těch lekach a to mám utrogestan a estrofem jinak nic. Jinak po stimulaci jako takové hrozí ohss což není zrovna nejlepší buď dají léky a podstoupí transfer nebo dají léky a když nezaverou transfer odloží. Je to na těle jak se s tím vypořádá mě bolelo břicho strašně ale nebylo mi nic co by mi bolesti zpusobyly ale jsou i takové ženy které mají tak silně ohss že zkonci na jip s horečkou křečema a v bolestech. Tod snad vše promiň že jsem to tak pomotala ale to je takové můj myšlenkové pochod. Jinak první návštěva byla v prosinci před vanocema takže stimulace začala v únoru nějak koncem protože MS nedostavam a v březnu bylo opu a ET.
![]()
Ahojky holky, tak Robínek se rozhodl přijít na svět o týden dříve.
byla to hoňka, protože ještě v jednu ráno jsme juchali ve Varech na festivalu a v 6:50 mi na hotelu praskla voda. V 8:50 jsme byli u Apolinare a 10:35 byl malý venku. Nakonec musel být císař, protože se mi ve čtvrtek udělalo něco v trislech a pro podezření na Herpes mi to bylo doporučeno. Od toho čtvrtka jsem měla i antivirotika. Mě tedy přišlo, že tam nic ani nemám. Ale prcek neměl už ani dobrý monitor, to už se jim taky nezdálo. Nakoc když mě kuchli zjistili že má pupecnik kolem hlavy. No tak se tím asi předešlo i nějakému jinému maleru. Malý je kouzelný
jsem ráda, že je v pořádku a že jsme to zmakli. ![]()
Holky děkuji, je to poklad. Teď ho trápilo ocicko že mu začalo hnisat, ale už snad dobrý. ![]()
Ahoj holky, jak jste řešily přebytečné embria? Vím že jsou možnosti zlikvidovat, dát na pokusy nebo darovat, ale máte bližší informace? Já bych možná darovala, ale vůbec nevím jak to probíhá a jestli je o to zájem. Ještě mám čas to řešit proto se ptám nejdřív tady na vaše zkušenosti.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, jak jste řešily přebytečné embria? Vím že jsou možnosti zlikvidovat, dát na pokusy nebo darovat, ale máte bližší informace? Já bych možná darovala, ale vůbec nevím jak to probíhá a jestli je o to zájem. Ještě mám čas to řešit proto se ptám nejdřív tady na vaše zkušenosti.
U Apolináře nejdou darovat.
Ahoj holky nevite, jestli uz CAR jede? Dnes jsem se chtela objednat a vubec ani nezvonil telefon, jakoby byl vypojeny…
@MarkyMM ahojky já když volala že jsem znovu potratila a chtěla bych znovu na transfer bylo mi řečeno pokud mám léky můžu přijít od 5.8. Takže by tam bejt měly zkousej to dal
![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.