Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@nightgirl Děkuju, já tobě taky
taky dej vědět
A určitě se nám to všem povede ![]()
Ahoj holky…uz jsem vas docetla a vsem drzim palecky
…cekam zitra MS
pristi stredu budu pit tu vyprazdnovaci vodu
a ve ctvrtek tradaaaa na sal ![]()
Ahoj holky,
tak jsem se vrátila asi před hodinkou z CARu. Dostala jsem injekci dvou agolutinu na vyvolání menstruace a za týden jdu znovu na UZ s tím, že už se snad začne stimulovat. Menstruace by prý měla přijít do 3 dnů a pokud bych jí stále ještě měla i za ten týden, ale už slabou, tak i přesto se dá začít se stimulací. Tak jsem zvědavá, jak to všechno bude pokračovat.
Děkuji moc za odpověď.. Bohužel testy stále negativní
Zítra jdu na kontrolu, tak jsem zvědavá ![]()
Nikohlavo, já to také nedostala po první injekci ve 22 dc. Dneska jsem byla na kontrole a udělali mi UZ jestli se nic neděje a jak je vysoká sliznice a píchli mi 2 ampule agolutinu s tím, že za týden na kontrolu. Podobný postup bude asi i u tebe ![]()
Fraggollina - tak tedy pro tentokrát přeji ať MS dorazí aby se mohlo vše krásně rozjet ![]()
@fragollinna
Já to dnes odpoledne dostala, tak tam jdu v pondělí a ty v úterý že? Třeba se tam jednou sejdeme ![]()
Ahoj, ja tam ted chodim a naprosta spokojenost, na uvodnim povidani se ptaj a podepisuje se papir, zda tam muzou byt praktikanti, takze zadny takovy ze se neptaj, poprve jsem byla u roznkckove a dnes na pruchodnosti pan doktor, vsichni uplne super, mily, vse vysvetli a uz jdu ani ne po mesici chozeni pristi tyden na iui a pak kdyz to nevyjde naivf, ja jsem naprosto v poradku a manzel horsi spermio, snazime se 2 roky, me je 25.Urcite ne gennet tahaj z lidi jen penize a tady ani ñ:-) muzu doporucit:-)
Holky, myslíte, že jim třeba u Apolináře bude vadit, když jsem nebyla na laparoskopii kvůli průchodnosti?? To je ale asi moje věc, že?
@petruska131 Vadit ne, možná ti ji doporučí
ale nutit tě nebudou
Petrusko nevím, uvidíš, co ti poví. Často zkouší ty základní možnosti než dojdou k IVF, ale podle mě závisí i hodně na tvém souhlasu, ale nedokážu posoudit. Mám ale kamarádku, která se s manželem snažila téměř 2 roky a furt to přirozeně nešlo a pak jí lékař poslal na laparo, zprůchodnili jí vejcovody, pak tedy dodržela nějakou rekonvalescenci po operaci a za další měsíc byla těhotná (u nich byl tedy jen problém, že měla oba dva vejcovody ucpané)
. Ale nevím, jaký máš ty nebo manžel problém, že se léčíte v CAR.
U nás bylo třeba hned jasné IVF i bez laparoskopie, ale stejně to trvalo rok a půl než jsme došli ke stimulaci, ale dočkali jsme se
. My jsme si řekli, že prostě nebudeme tlačit na pilu, když dostanu menstruaci, tak se nestresuju, protože vím, že nic jiného není možné, užíváme si milování bez počítání plodných dnů a měření bazální teploty a jsme psychicky v pohodě, protože se to prostě povést musí. Čeká nás první pokus a vzhledem k tomu, že já jsem naprosto zdravá, tak pevně věřím tomu, že se to povede
.
Nikohlavo, tak to je perfektní, gratuluji k menstruaci, protože nemusíš oddalovat stimulaci
. Já tam jdu v úterý, tak doufám, že už to bude vše ok a vyzvednu si injekce + zaplatím pár dalších poplatků, co se nás týkají ![]()
@fragollinna píše:
Petrusko nevím, uvidíš, co ti poví. Často zkouší ty základní možnosti než dojdou k IVF, ale podle mě závisí i hodně na tvém souhlasu, ale nedokážu posoudit. Mám ale kamarádku, která se s manželem snažila téměř 2 roky a furt to přirozeně nešlo a pak jí lékař poslal na laparo, zprůchodnili jí vejcovody, pak tedy dodržela nějakou rekonvalescenci po operaci a za další měsíc byla těhotná (u nich byl tedy jen problém, že měla oba dva vejcovody ucpané). Ale nevím, jaký máš ty nebo manžel problém, že se léčíte v CAR.
U nás bylo třeba hned jasné IVF i bez laparoskopie, ale stejně to trvalo rok a půl než jsme došli ke stimulaci, ale dočkali jsme se. My jsme si řekli, že prostě nebudeme tlačit na pilu, když dostanu menstruaci, tak se nestresuju, protože vím, že nic jiného není možné, užíváme si milování bez počítání plodných dnů a měření bazální teploty a jsme psychicky v pohodě, protože se to prostě povést musí. Čeká nás první pokus a vzhledem k tomu, že já jsem naprosto zdravá, tak pevně věřím tomu, že se to povede
.
Pro nás už to bude právě druhý CAR. V prvním na nás prděli, tak jsme odešli. Mám prý totiž PCOS, takže mám anovulační cykly, jinak jsme oba v pořádku, i spermio dobrý. Uvidíme no…zítra jdeme na první konzultaci a chtěla bych se rovnou dohodnout na IVF. Myslím, že je to moje volba, takže snad nebudou proti ![]()
Tak je to samozřejmě tvoje volba. Ale je to zvláštní, anovulační cykly nejsou tak těžké k řešení, občas přetrvávají i po vysazení antikoncepce, tak se divím, že s tebou nic nedělali v bývalém CAR.
Co bych dala za dobré manželovo spermio, pak bych do IVF nešla, ale řešila bych to nejdřív jinou metodou. Ale každá jsme jiná
.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.