CAR Apolinář

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7726
27.9.13 07:16
@petruska131 píše:
@nightgirl ahojky, tak jak dneska?? :)Holky, teď nevím, u které jsem četla, že jste byly na tom „orientačním“ vyšetření, zda jsou průchodné vejcovody?? Nemyslím laparku, ale to, jak tam pouští ten vzduch? :D Jaký to je? Nebolí to? :-D Na to jdu za týden

Ahoj a dobre chladne rano…ja byla na profuku vejcovodu tez. Neboli to jen je to trosku neprijemny tlak jako u silnejsi Ms. trosicku jsem spinila, ale jen na jednu slipovku. jinak dobry :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
331
27.9.13 08:26
@petruska131 píše:
@nightgirl ahojky, tak jak dneska?? :)Holky, teď nevím, u které jsem četla, že jste byly na tom „orientačním“ vyšetření, zda jsou průchodné vejcovody?? Nemyslím laparku, ale to, jak tam pouští ten vzduch? :D Jaký to je? Nebolí to? :-D Na to jdu za týden

Já jsem na tom byla, nebolí to, ale kdybych věděla, že mi z toho bude trochu divně, asi bych si vzala zbytek dne volna a do práce znovu nelezla. Jak mi prošel ten plyn hezky, tak se mi to usadilo do ramene, to mě tedy pěkně bolelo a z Apolináře jsem pak šla podél zdi a bála se, aby to se mnou nešvihlo. A to i přes to, že mě tam nechali dlouho sedět, aby to odeznělo. Njn, statečná holka. Manžel mi za to doma div nedal na zadek :nevim: Ale jinak se toho fakt bát nemusíš, jen prostě ucítíš takový tlak, který asi ne každému je příjemný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7726
27.9.13 08:40

@nightgirl jaaa se taky potacela :mrgreen: ani mi nerekli, ze mam chvilku cekat v cekarne a chtelo se mi strasne brecet. citila jsem se k nicemu a ze jsem zklamala. :( ale ted uz se zasetesim :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
198
27.9.13 09:08

Uff holky, tak jsem vás konečně všechny učetla… Jste hotový spisovatelky :lol:
Fragollina: tak co, už tě konečně navštívila tetka červená? A jinak těch injekcí na IVF se vůbec nemusíš bát! Já jsem taky velkej posera, co se jehel týče a dala jsem to. Začínala jsem perem, abych si zvykla, a pak už jsem byla takovej mazák, že jsem si sama píchala z ampule. Přišla jsem na způsob, jak si to píchnout úplně bezbolestně… I v hospodě na záchodě jsem si to píchala, jak nějakej feťák :D
Katkalaila: tak jak rostou folíky? Vypadá to příští týden na odběr?
Liskynka: už jsi byla na laparo? Přišli na něco?
@petruska131, myslím, že Apolináři můžeš věřit. Oni by tě rovnou na laparo bez toho neinvazivního (vzduchem) vyšetření vejcovodů neposlali. Byla jsem na obojím, protože při tom vyšetření vzduchem jsem se docela bála, stáhly se mi vejcovody (tím pádem mě to vyšetření i trochu bolelo), takže to vypadalo, že je mám neprůchodný oba!!! Šla jsem na laparo a zjistili, že je vše v pořádku… Ale pokud jdeš rovnou na IVF, nemělo by být vyšetření průchodnosti vejcovodů vůbec třeba.
Nightgirl, z depek si nic nedělej. Myslím, že je máme občas všechny. Je to pořádnej nápor na psychiku. Pak do toho ještě nějakej ten hormon a je vymalováno… Máš plný právo si pobrečet :*
@lucynka25, ICSI se dělává u špatnýho spermiogramu. Pokud jsou dobrý spermie, není to vůbec třeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22881
27.9.13 09:25

Ja po tom vysetreni vejcovodu byla uplne v pohode, bez jakychkoliv priznaku, jak uz jsem psala, vysla jsemns usmevem.. :mavam: asi zalezimjak je kdomstavenej, jamnejsem zrovna zadna spejle:-) no 170cm 72kg :nevim:
Kdybychnsla na ten dlouhej, tak nevim mam jit pristi tyden na iui, takze by se mi tomasi souplo na listopad, ne? ale nevim mluvilimo tom tak, ze mi daj po iui leky nanpripravu ivf odmmenstruase v puli rijna, mze kdyz budu po iui tehu, tak jim je vratim a kdyz ne, tak je zacnu brat..tak pocitam s tim kratkym, no uvidime..vcera jsem byla na uz 10dc a mela jsem v kazdym kolem 6folikulu bez jakykoliv stimulace, ale ta ovulka jeste nezacla, proto jdu v po znova aby rekli, kdy na iui pristi tyden pocitam.. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1547
27.9.13 10:00

@Gabullka ahojky, no já původně myslela, že půjdem rovnou do IVF, ale paní doktorka po zhodnocení výsledků řekla, že pokud dopadne i ta průchodnost a postkoitální test dobře, že by spíš navrhovala IUI. Tak uvidíme :) Každopádně se mi tak moc nechce na tu laparku, že kdybych je průchodný neměla, tak si snad požádám rovnou o to IVF :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
198
27.9.13 10:04

@petruska131, no tak se prostě rozhodneš až podle toho, jak ti dopadne ta průchodnost po tom vzduchovém vyšetření. IUI je rozhodně menší zásah do organismu, je to vlastně skoro úplně přirozený oplodnění;-) Když ti to doporučuje i doktorka, tak bych být tebou do toho šla. Jsi ještě mladá, IVF můžeš zkusit, až když nic jiného nevyjde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22881
27.9.13 10:08

Taky me pristi tyden nejdriv ceka iui, teda okud bude na uz v po vse ok :nevim: znate nekoho komu se zadarilo? a nevite ja dlouho tam clovek je, nez prberou sperma a nevim jestlinse tam bude lezet chvilku treba, myslim, ze to bude podobne jak pri te pruchodnosti, taky to hadickou poslou az k vejcovodum, takze toho se neobavam, nic to nebylo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1547
27.9.13 10:09

@Gabullka že jo? :) Ona říkala, že tyhle dvě vyšetření budou rozhodující no, ale je fakt, že jsem si říkala, že to IVF, i když teda je to větší zásah, by pro mě byl takový jistější, ale to taky nemusí být pravda, viď? :) Zrovna tak může vyjít hned ta IUI. Vezmu to hezky popořádku :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
fragollinna
27.9.13 10:12

Přesně Petrusko, to se rozhodneš až po tom vyšetření, IUI je menší zásah do organismu, vlastně žádný, jak píše Gabulka. Nevím, kolik ti je let, že chceš hned IVF, ale prostě bych začala přirozeně a postupně. Prostě cpát do sebe dobrovolně hormony a nutit tělo, aby dělalo něco, co nechce a nezkusit předtím nic jiného je podle mě blbost. IVF je největší zásah do organismu.. Je to tvoje věc. Já osobně bych začínala postupně, pokud bych měla jinou volbu. Mě na začátku řekli, že rovnou IVF a že jsem mladá, tak že se snad povede. Ale kdyby měl manžel dobré spermio a šlo by to jinak, tak bych to zkusila.

• Citovat
  • Upravit
22881
27.9.13 10:13

@petruska131 me rekli uplne to same:-) tak snad se nam zadari, kdy na to jdes? cca..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
fragollinna
27.9.13 10:15

Gabulko, už mě konečně začíná navštěvovat ta „tetka červená“ :-). Konečně i po koňské dávce agolutinu začínám pomalu špinit, takže zítra to asi propukne naplno. Jsem fakt ráda, že to už přichází, protože budu moct začít stimulovat :-). Jupíí, konečně jsem se dočkala :-).

• Citovat
  • Upravit
198
27.9.13 10:19

@lucynka25, nejdýl dvě hodiny před tebou musí partner/manžel dát sperma, aby to stihli vyčistit a připravit. Ty tam pak jsi zhruba 10 min. Je to ještě jednodušší než to vyšetření průchodnosti. Jen ti pipetkou zavedou spermie co nejdál;-) Prostě jim zkrátí cestu a zvýší tak pravděpodobnost otěhotnění… Nic neucítíš. Záleží na doktorovi, kterej to dělá. Někdo tě nechá minutku poležet, někdo ne.
@petruska131, přesně tak, jdi pěkně popořádku, ať víš, zač je toho loket;-) Ale vážně, neplácej si zbytečně IVF. IUI proplácí pojišťovna 6× za rok a pokud nestimuluješ hormonama, můžeš jich mít za rok dokonce kolik chceš! S každým dalším IUI se navíc zvyšuje pravděpodobnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
198
27.9.13 10:20

Fragollinna, tak super! Že to ale trvalo! Držím palce, ať se to pořádně rozjede.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1547
27.9.13 10:22
@fragollinna píše:
Přesně Petrusko, to se rozhodneš až po tom vyšetření, IUI je menší zásah do organismu, vlastně žádný, jak píše Gabulka. Nevím, kolik ti je let, že chceš hned IVF, ale prostě bych začala přirozeně a postupně. Prostě cpát do sebe dobrovolně hormony a nutit tělo, aby dělalo něco, co nechce a nezkusit předtím nic jiného je podle mě blbost. IVF je největší zásah do organismu.. Je to tvoje věc. Já osobně bych začínala postupně, pokud bych měla jinou volbu. Mě na začátku řekli, že rovnou IVF a že jsem mladá, tak že se snad povede. Ale kdyby měl manžel dobré spermio a šlo by to jinak, tak bych to zkusila.

Je mi 27 :)

@lucynka25 No vidíš, tak to je super :-) No mě ve středu píchli agolutin na vyvolání, 8. DC tak půjdu na tu průchodnost, pak 12. DC snad na ten postkoitální test a zhodnocení výsledků a podle toho by se asi zažádalo na pojišťovnu o injekce a od dalšího cyklu, bych si píchala :) ale to nechci předbíhat :) Takže cca konec října, začátek listopadu. A ty? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.