CAR Apolinář

Napsat příspěvek
Velikost písma:
fragollinna
27.9.13 10:29

Gabulko, moc děkuji, trvalo to dost dlouho, ale snad už se to rozjede tak jak má. Stejně budu muset odložit možná o 2 dny termín dalšího UZ, protože si myslím, že v úterý to budu mít ještě dost silný. Uvidím, doktorka říkala, že v případě slabé menstruace mám dorazit, v případě silné, ať se přeobjednám o 2 dny dozadu :-).
Gabulko, jak to teď vypadá u tebe? Četla jsem o neúspěšnosti IUI, moc mě to mrzí :-(. Jaký je plánovaný další postup?

• Citovat
  • Upravit
22881
27.9.13 10:35

@petruska131 no ja pocitam pristi tyden, vcera na uz se jeste nic nedelo 10dc, ale ja ji mam az tak 16dc, tak jdu v po znova a uvidime :lol: zatim jsem leky nemela a nemam, tak oocitam ze to iui bude bez leku..nevim :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
fragollinna
27.9.13 10:38

Lucynko, IUI je bez léku, to je vlastně přirozené oplodnění, kterému jenom trošku pomůžou.

• Citovat
  • Upravit
198
27.9.13 10:41

Fragollinno, moc děkuji za zájem. No, u mě toho už moc jiného než IVF nezbývá. Mám za sebou 6 neúspěšných IUI. Teď si dávám pauzu a v příštím cyklu bych to zkusila (takže to bude cca. v 2. pol. října). Chodím ještě na čínskou medicínu, tak se s tou „číňankou“ chci taky domluvit. Dává mi nějaký bylinky na pročištění vnitřku, takže aby to pak nebylo kontraproduktivní;-) Už to bude moje 3. IVF, proto mi na tom dost záleží. Nechci nic podcenit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
198
27.9.13 10:46

@lucynka25, fragollinno, myslím, že i u IUI se dá stimulovat, zvlášť, pokud ovulace neprobíhá úplně tak, jak by měla. Každopádně se na konci píchá Pregnyl na vyvolání ovulace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1547
27.9.13 10:49

@lucynka25 Ja prave sama neovuluju a clostil mi nepsala, protoze mi vubec nedela dobre a rikala, ze me bude muset nejak nastimulovat :-) a ja bohuzel pred tim zazila ten Pronatal a tam mi rekli, ze si pred iui budu pichat Gonal. Takze kdybych jen stimulovala nejakyma praskama a nemusela cekat na pojistovnu, bylo by to super :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22881
27.9.13 10:53

@Gabullka a ten pregnyl se doplaci? moc ti drzim palce, ve tve situaci bych take zkusila a udelala pro to vse :( je o psychicky narocne, vid? januz jsem ted celkem na dne a to jsem na zacatku toho vseho..a muzes mi jeste ooradit styk pred iui naposledy kdy? jelikiz jdu v po na uz a myslim, ze o bude ut, st, tak uz mi to nestihne nikdo rict:-( dekuju a drzim ti pesticky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22881
27.9.13 11:03

@petruska131 aha, tak to je mi lito..ja si tady stezuju a pritom jsem na tom jeste na vybornou 8o i kdyz ovu tam u me jeste taky nevidela 10dc, snad v pondeli 14cd..jinak clostik a utrogestan mi dal muj gyndas v kvetnu na 3mes. a nic, ale pak jsem tam byla s vysledky spermia a rekl, ze muzu ckat treba 10let:-( tak jsem se nechala poslat sem, manzel papkal 3mes vit. e a u apolinare spermio celkem dobry, proste lepsi. Doktor mluvil po iui to ivf s icsi mozna, ze se to pozna podle iiui.. :nevim: a jak dlouho to resis uz s lekari? ja si prez rok merila ovulku, jim gs mamavit, a od kvetna uz ve velkym, s tim clostikem a uz jsem tady..myslim, zemje to fakt v manzlovi, pokud budu mit ovu, tak jsem naprosto v poradku :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
198
27.9.13 11:10

@lucynka25, na Pregnyl se doplácí celých 30,– Kč :D Jinak vždycky jsem si myslela, že před IUI je třeba jistá abstinence v sexu, aby to sperma bylo kvalitnější (aspoň před IVF to chtějí). Tak OMYL. Klidně se můžete snažit i den před tím. Mám to ozkoušeno (a i doktor mi to potvrdil) - spermiogram byl stejnej (tedy stejně blbej jako vždycky;-)), ale dalo se z něj vybrat. Asi bych si dala pauzu ráno těsně před odběrem;-), ale jinak se určitě snažte. A to i po IUI. Když už jdeš na IUI, víš, že tam máš to vajíčko připravený, tak to chce frontální útok ze všech stran :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22881
27.9.13 11:18

@Gabullka tak to je super:-) mas pravdu, z pak se do toho jeste oprit :pankac: :lol: a pred ivf rikas delsi dobu, jo? :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
198
27.9.13 11:21

@lucynka25, před IVF chtějí 3 dny abstinence. Nechápu, proč to není nutný před IUI…, ale řeklo mi to už víc doktorů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1547
27.9.13 12:03

@lucynka25 No tak to je moc dobře, že se mu to po těch vitamínech zlepšilo :-) Budu držet palce :) Jinak já tu neplodnost řeším už asi 6 let :-/ aktivně teda, s pomocí lékařů tak dva roky. Čtyři roky jsem byla se svým prvním přítelem a nijak jsme se asi 3 roky nechránili a za celou dobu nic…to už mi bylo divný. Pak jsme se teda rozešli, já si po nějaké době našla jiného, za kterého jsem se dokonce po roce a půl provdala, taky jsme se nechránili a taky nic, tak už mi to nedalo, a řekla na gyndě, že chceme miminko. Tak začla stimulace taky clostilem a utrogestanem, no ale mezitím jsem zjistila, co to je za hajzla, kterej jen lže a zahýbá, takže jsem požádala o rozvod (jen pro zajímavost to bylo dva měsíce po svatbě :D ) a dala to dohromady s kolegou z práce, ke kterýmu mě to stejně vždycky táhlo :D Prostě normální, hodnej a slušnej kluk :-) No a s ním už se snažíme rok a z toho půl roku přes CARy. Trochu román, ale aspoň jsem zapřemýšlela, jak dlouho se snažím o mimi :) je to teda smutný no :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22881
27.9.13 12:25

@petruska131 ty blaho, to je sileny!!to byl ale hajzlik!! :pocitac: tak uz si usla mpekny kus cesty, ty uz si to mimco zaslouzis na 100% a neboj, urcite nse ti to povede ;) nejhorsi je to cekani, furt na neco..na ovulku, pak jestli prijde ms..je to napor, uz aby to bylo za nama a mohly se tesit s miminkama :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
fragollinna
27.9.13 12:55

Gabulko, budu ti moc držet palce, aby se todle IVF zadařilo, protože to už by bylo teda na čase. Je hrozné, že se to takhle nedaří. Ale jsou ještě dva pokusy na IVF a to se prostě musí povést, budu držet všechny palce co mám :-).
Mě teď čeká první IVF a byla bych šťastná, kdyby poslední, ale může se stát cokoliv. Ale jsem trpělivá, jednou se to prostě povede. My máme teda spermie od dárce, takže je to pro mě ještě více citlivé než kdyby to bylo klasické IVF s manželovými spermiemi.

• Citovat
  • Upravit
1547
27.9.13 13:40

@lucynka25 Přesně tak :) to čekání mě ničí :D jsou to nervy no… první pořádný nervy přišly ve chvíli, kdy sem seděla v čekárně a čekala na první konzultaci v Pronatalu. A ještě k tomu mi hned, snad mezi dveřma, doktorka vynadala, že se nemám divit, že nemůžu mít děti, když sem tlustá…při další návštěvě jsem se ale dozvěděla, že jí vyrazili :D dobře jí tak. No pak ty hormony psychice taky moc nepřidají…a to za sebou mám jen neuspěšný pokusy, když nám tam půl roku jen plánovali styk, takže to se ani nechci vidět, pokud by ta první inseminace nevyšla. Jako samozřejmě s tím člověk počítat musí…myslím si, že je to fakt velká náhoda hned u první iui a že i když ta holka počítá se vším, tak to zklamání prostě je no :nevim: Budem si všichni držel palce a ono se to povede :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.