Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Gabullka v ondělí a v kolik hodin tam máš být??? já tam jdu na tu první injekci po osmé.-) tak se třeba potkáme hhh.-)
@katkalaila, v pondělí jdu v 11.30, to se neuvidíme. Ale mohla bys potkat manžela ![]()
@Gabullka píše:
@Liskynka, ano, ano, při IUI ti spermie vpraví až za děložní hrdlo (a tím pádem je hlen nezastaví;-)).
no super už jsem se bála, že mi povíš opak a bude to v čudu
děkuji za prima info
@Gabullka hhhhhh tak az ti bude manzel vypravet o nekom kdo slidil kolem odberove místnosti tak to jsem ja hhhh to je skoda ze se nepotkame tak treba priste
@katkalaila, lezu tam teď pořád, určitě se někdy potkáme (na té chodbě společně s těhulema, co chodí na ultrazvuk, ehm
). Holky, co se stane, když si před IUI nenechám píchnout Pregnyl? Cítím, že budu ovulovat i tak… Nechce se mi, ráda bych to nechala úplně přirozeně…
@Gabullka tak jo určitě se potkáme,, pregnyl bych si radši píchnout nechala,, je to lepší hezky tě nastimuluje,, ale je to na tobě jak se na to cítíš já když byla poprvé na iui tak jsem brala utrogestan i pregnyl,,, tak jsem věděla že jsem uděla vše aby se to podařilo,,, ale záleží jak říkám na tvém pocitu
Ahoj holky, 25.9. jdeme na první konzultaci k Apolináři. Už jsme půl roku navštěvovali teplický Pronatal, ale nebyli jsme spokojení. Chtěli bychom jít rovnou do IVF. Víte, jak dlouho trvá schválení pojišťovnou, než budem moct začít se stimulací hormonama?
Ahoj holky, tak zítra jdu konečně po roce a něco na první injekci a pro plán na stimulaci. Jsem z toho trošku nervózní, ale snad to bude dobrý
.
Katkalailo, jak to dneska probíhalo? Vše ok? ![]()
Já i přemýšlím, že bych si vzala klasické injekce na tu stimulaci. Kamarádka je zdravotní sestřička a i přesto, že to nedělá, tak injekce mi zvládne napíchat. Nevíte, jestli jsou rozdílné oproti těm drařším a kolik se doplácí za ty dražší?
Petruska131: Jinak, co se týče délky schvalování pojišťovnou, tak to nemám ponětí.
@petruska131 pojišťovna má na schválení měsíc, ale většinou to prý bývá do 3 týdnů.
Fragollinna - nevím, jak teď u těch léků na stimulku vyrostly ceny, ale v zásadě to bylo tak, že léky s klasickou aplikací (jehla, stříkačka) jsou levnější než ty na aplikaci jednodušší „pera“. Já jsem například za Fostimon v ampulích (tzn. že mi to musel píchat přítel klasickou injekcí) neplatila nic.
@majorka děkuju moc
a tak myslíš, že když hned toho 25.9. jim řeknu svůj plán, že se hned domluvíme a oni zadají požadavek na pojišťovnu? Budu mít i komplet výpis z toho Pronatalu a sestra z Apolináře mi do telefonu řekla, že i když dělali testy před půl rokem, že to usnadní práci, že už ty testy nebudem muset podstupovat.
A jinak teda holky mám jeden poznatek…ač jsou ti naši chlapi takoví jací jsou (v něčem lepší, v něčem horší) a kolikrát strašné srábotky, tak já jsem větší!!! Můj přítel mi už 2× napíchal všechny injekce v rámci stimulace a když mu teď dali injekce na ředění krve a on chudák nad tím fňukal, že sám sobě to nepíchne, a prosil mě, abych mu to píchla, tak já to prostě NEDALA!!! Úplně jsem se rozklepala a píchnout to do něj jsem prostě nedokázala!!! Takže dodatečně mého drahého obdivuji a jsem ráda, že ho mám!!!
![]()
Majorko, moc děkuji za info
. Manžel právě příští úterý odlétá na 3 měsíce pracovně do Ruska, tak mi injekce nemůže píchat
Ujme se toho tedy kamarádka a o víkendu mamka. Jsou to asi klasické injekce do zadku, že jo? Omlouvám se, že se ptám takhle blbě, ale nenávidím injekce, tak by mě právě zajímalo kam, jestli to bolí alespoň méně než tetanovka a tak
.
@petruska131 ahojky,, no podle mě to trvá max 14 dní,, my s manželem byli 1.8. na konzultaci a koukala jsem že v papírech mám napsáno že schváleno pojištovnou 13.8..-)))
@fragollinna píše:
Ahoj holky, tak zítra jdu konečně po roce a něco na první injekci a pro plán na stimulaci. Jsem z toho trošku nervózní, ale snad to bude dobrý.
Katkalailo, jak to dneska probíhalo? Vše ok?
Já i přemýšlím, že bych si vzala klasické injekce na tu stimulaci. Kamarádka je zdravotní sestřička a i přesto, že to nedělá, tak injekce mi zvládne napíchat. Nevíte, jestli jsou rozdílné oproti těm drařším a kolik se doplácí za ty dražší?
Petruska131: Jinak, co se týče délky schvalování pojišťovnou, tak to nemám ponětí.
ahojky děkuju ti za optán vše ok.-) dostala jsem žihadlo do zadnice
a předoperační papír k obvodákovy,, pak k podepsání souhlas s narkozou,, recept na pregnyl 2× 5000 jednotek,, platila jsem jen za recept a papír k rozepsání menstruace a pak mi doktor doplní jen stimulku na utz jsem objednaná za 14 dní takže 23.9 v 8:15.-)) sestra mi taky řekla at si do příští návštěvy rozmyslm jestli chci pero a nebo obyčejné injekce,, tak to probereme až tam podle ceny a taky podle účinku,,,
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.