Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@fragollinna píše:
My jsme rozhodnutý pro jedno embryjko. Zvažovali jsme dvě, ale nakonec jsme se rozhodli takhle.
Ještě přemýšlím nad tím, jestli být po embryotransferu doma a jak dlouho. Přemýšlela jsem být doma v klidu třeba 2 dny a pak chodit do práce. Říkám si, že jestli se to má uchytit, tak se to uchytí i když budu chodit do práce - dělám personalistu, takže furt sedím.
Když já jsem magor, já už mám rozhodnutý jména a nejradši bych už vybírala kočárek, ale moc předbíhám, musím vydržet.
tak to mi jsme se rozhodli s manželem pro dvě a vezmu si do tt dovolenou,, já pracuju v obchodě a stres a námaha by asi nebylo to pravé ořechové,,, no jo já taky pořád koukám po oblečení a kočárkách,, a už se těším až jednou budu vybírat pro to svoje mrně vše ty pidi oblečky.-)))
To by bylo úžasný hned dvojčátka
. My jsme o tom taky vážně uvažovali, ale pak jsme si ponechali možnost placených 4 pokusů. Asi to víš, ale 4 máš placený pouze tehdy, pokud při prvních dvou cyklech máš transferováno pouze jedno embryjko. Pak při třetím cyklu si můžeš dát klidně dvě a ještě ti zůstává v záloze ten čtvrtý, který je taky placen v případě neúspěšných 3 pokusů. Doufám, že to nebude náš případ dojít až ke 4. pokusu, to by mě asi jeblo
.
Já se taky těším, až budu vše nakupovat. Osobně jsem zastáncem neutrálních barviček jako je bílá, zelená, žlutá, oranžová a tak. Ale něco typicky holčičkovskýho nebo klučičího si taky koupím
.
@katkalaila berusko psala jsi o ceniku Apo…on je nekde k nahlednuti???
@Liskynka mám ho doma,, jestli chceš tak ho blesknu a pošlu sem.-))) ale nevím jestli to půjde vidět nemám doma scan tak jen přes foták.-))
@fragollinna píše:
To by bylo úžasný hned dvojčátka. My jsme o tom taky vážně uvažovali, ale pak jsme si ponechali možnost placených 4 pokusů. Asi to víš, ale 4 máš placený pouze tehdy, pokud při prvních dvou cyklech máš transferováno pouze jedno embryjko. Pak při třetím cyklu si můžeš dát klidně dvě a ještě ti zůstává v záloze ten čtvrtý, který je taky placen v případě neúspěšných 3 pokusů. Doufám, že to nebude náš případ dojít až ke 4. pokusu, to by mě asi jeblo
.
Já se taky těším, až budu vše nakupovat. Osobně jsem zastáncem neutrálních barviček jako je bílá, zelená, žlutá, oranžová a tak. Ale něco typicky holčičkovskýho nebo klučičího si taky koupím.
o tom vím,,, že s můžeš vybrat tři nebo čtyři ivf podle počtu emryek ale stejně jsme se rozhodli takhle chceme velkou rodinu klidně i 4 děti já bych brala víc ale budu ráda za jedno.-)) no tak s tím oblečením souhlasím,, ahlavně ti to pak neskříží plány u dalšího mimíska dá se použít vše.-) hhh jak já bych nakupovala,,, snad se brzo dočkáme.-)
Já jsem jedináček, takže jsem zvyklá být sama, tak bych klidně i brala jen jedno dítě, ale manžel chce dvě, budeme mít v baráku i dva dětské pokojíčky a alespoň tomu jednomu nebude tak smutno
. Takže chceme 2, ale uvidíme, jak to všechno půjde. Pokud to nepůjde, tak to druhé nebudeme lámat přes koleno a z toho druhého dětského pokoje něco vznikne
.
Určitě se brzo dočkáme, já tomu věřím a doufám. Kolegyně mi říká, že jí odejdu na mateřskou, tak že bude muset jít asi taky
.
@fragollinna píše:
Já jsem jedináček, takže jsem zvyklá být sama, tak bych klidně i brala jen jedno dítě, ale manžel chce dvě, budeme mít v baráku i dva dětské pokojíčky a alespoň tomu jednomu nebude tak smutno. Takže chceme 2, ale uvidíme, jak to všechno půjde. Pokud to nepůjde, tak to druhé nebudeme lámat přes koleno a z toho druhého dětského pokoje něco vznikne
.
Určitě se brzo dočkáme, já tomu věřím a doufám. Kolegyně mi říká, že jí odejdu na mateřskou, tak že bude muset jít asi taky.
no tak to určitě uvidíte jak to výjde,, já bych byla tak štatsná za dvojčátka,,, ta představa.-))) ano taky doufám že se brzo dočkáme,, ale… víš jak to je těšit se ale nepřehánět to.-) po potratu jsem hrozně nedočkavá,, a mám hroznej strach aby se to neopakovalo,,,
To mě moc mrzí, že jsi potratila
. V kolikátém týdnu to bylo jestli se můžu zeptat? Teď to určitě vyjde, já tomu věřím
. To bude 1. IVF?
@fragollinna píše:
To mě moc mrzí, že jsi potratila. V kolikátém týdnu to bylo jestli se můžu zeptat? Teď to určitě vyjde, já tomu věřím
. To bude 1. IVF?
byla jsem na začátku osmého týdne,, začala jsem špinit a za týden od prvního špinění jsem byla na revizi,,, přestalo být srdíčko,,
ano bude to moje první ivf, tak doufám že i poslední.-))
Ahoj holky,
přítel je třičtvrtě roku radiolečbě. Nyní máme doporučení na genetické testy. Máte někdo zkušenosti s těhotenstvím po radioléčbě partnera? Jak dlouho jste čekaly, a zda vše proběhlo v pořádku. Lékař nám doporučuje IVF ze zmražených spermií…
Předem díky za info
Holky zítra nejdete některá k Apo??? budu tam na 10h kdyby něco
pro ter. laparo jupííííí poznávačka…hnědá tunika s kytkama a v uších G jako Guess ![]()
@Liskynka ahojky já tedy ne,, škoda,, ale třeba to výjde píště já jdu příští pondělí,, tak též nabízím příležitost k seznámení ![]()
@katkalaila
jsem zvedava jestli se to nektery povede potkat se s jinou.
Já také zítra nejdu, chystáme se příští úterý v 8:15 hodin
. Nebudete tam některá? ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
My jsme rozhodnutý pro jedno embryjko
. Zvažovali jsme dvě, ale nakonec jsme se rozhodli takhle.
, ale moc předbíhám, musím vydržet.
Ještě přemýšlím nad tím, jestli být po embryotransferu doma a jak dlouho. Přemýšlela jsem být doma v klidu třeba 2 dny a pak chodit do práce. Říkám si, že jestli se to má uchytit, tak se to uchytí i když budu chodit do práce - dělám personalistu, takže furt sedím.
Když já jsem magor, já už mám rozhodnutý jména a nejradši bych už vybírala kočárek