Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@petruska131 jen ještě já tam byla na první konzultaci rovnou jsem řekla že iui nechci,, a doktorka mi dala za pravdu,, pak jsem šla na utz a domluvila se na dnešní první injekci,, ( na utz mi ještě rovnou řekla dr jaký plán stimulky pro mě má ) a to bylo vše žádné moc velké čekání to nebylo,,.-)
@katkalaila, tak jak jsi dneska dopadla?
fragollinno, já teda nevím, ale před IVF v roce 2008 jsem si píchala injekce do břicha… Začínala jsem těma perama, která se doplácí. U prvního píchnutí jsem seděla dvě hodiny, než jsem to dokázala, ale dala jsem to (a to podotýkám, že u injekcí a braní krve omdlívám
). Pak už jsem si jako mazák píchala injekce normální. Ani jsem to necítila…
@petruska131, jestli ti nechybí žádné vyšetření, tak to půjde určitě rychle. U Apolináře neztrácejí čas ![]()
@katkalaila ahojky, no tak to je v pohodě
čekala jsem, že to bude delší
děkuju za info ![]()
Ahojky Katkalailo, tak jsem se teď vrátila z CARu. Úplně stejný postup jako u tebe + navíc odběr krve na krevní skupinu u mě a manžela. Injekce do zadnice trochu štípala, ale jinak v pohodě. Bolí mě sice půlka zadku, ale co by jsme pro to vyšněné mimčo neudělaly co?
Na ultrazvuk jdu 24.9. v 8:15 a taky mi řekly ať si rozmyslím, jestli pero nebo klasika injekce, ale já si asi vezmu klasika injekce. Ptala jsem se a účinná látka je úplně totožná, jen je rozdílná aplikace, ale těch pár injekcí se vydržet dá. Doplatek je totiž docela velký za to pero, 4.000 - 6.000,– Kč.
@katkalaila @Gabullka Tak to jste mi holky udělaly radost
To v teplickém Pronatalu jsme se po půl roce nedostali ani k IUI ![]()
@fragollinna píše:
Ahojky Katkalailo, tak jsem se teď vrátila z CARu. Úplně stejný postup jako u tebe + navíc odběr krve na krevní skupinu u mě a manžela. Injekce do zadnice trochu štípala, ale jinak v pohodě. Bolí mě sice půlka zadku, ale co by jsme pro to vyšněné mimčo neudělaly co?Na ultrazvuk jdu 24.9. v 8:15 a taky mi řekly ať si rozmyslím, jestli pero nebo klasika injekce, ale já si asi vezmu klasika injekce. Ptala jsem se a účinná látka je úplně totožná, jen je rozdílná aplikace, ale těch pár injekcí se vydržet dá. Doplatek je totiž docela velký za to pero, 4.000 - 6.000,– Kč.
Tak to díky za info. Asi si tedy taky nechám dát klasické injekce. Tchýňka je zdravotní sestra, tak by s aplikací neměl být problém. Protože to je fakt dost vysoká částka.
Jinak holky, já jdu na UTZ, podpis papírů atd. 26.9. Koukám, že to máme termínově dosti podobné. To se musí povést
![]()
@Gabullka no snad ano!!!
Musí
Sice nám teď dali pifku u manžela v práci, protože dostal výpověď, ale oba jsme se shodli na tom, že kvůli tomu miminko oddalovat nebudeme. Už takhle jsme se načekali až až. Takže s vzhůru do toho ![]()
Holky, určitě se to povede, jsem si jistá
. Budeme si vzájemně držet palce a pak se společně potkáme při porodu
.
Nightgirl, to mě moc mrzí, že dostal manžel výpověď
. Snad si brzo najde pracovní uplatnění. Copak dělal za práci? Miminko určitě neoddalujte, však práci si najde
Budu moc držet palečky!
@fragollinna píše:
Holky, určitě se to povede, jsem si jistá. Budeme si vzájemně držet palce a pak se společně potkáme při porodu
.Nightgirl, to mě moc mrzí, že dostal manžel výpověď
. Snad si brzo najde pracovní uplatnění. Copak dělal za práci? Miminko určitě neoddalujte, však práci si najde
Budu moc držet palečky!
díky za podporu. Manžel se pohybuje v oboru IT. Konkrétně dělal support client. Také věřím tomu, že brzy něco najde, jen je to prostě nepříjemný pocit.
To s tím porodem je fakt vtipné a byla bych pro, aby se to tak stalo ![]()
Ahojky
tak mě injekce vůbec nebolela ani jsem to necítila.-))) ale musím říct že mám děsný změny nálad.-)) dnes mi mlem vyskočilo srdce z krku jak jsem byla vzteklá ![]()
já utz 23.9 v 8:15 koukám, že jdeme hned po sobě,, tak kdo ví třeba se potkáme všechny při transferu nebo odběru
jen aby se ti naši chlapy netlačili v jedné odběrové místnosti hhh
![]()
tak yjsem si říkala že injekci bych si měla sama píchnout,, chodila jsem darovat plasmu asi 30× a nemám s jehlama problém no i když to mi je píchal někdo jiný a s manželem nemůžu počítat ten omdlí i při odběru krve hhh ![]()
doufám, že nám to všem dobře dopadne,, byla by to paráda,,,
jéééé holky já už se tak moc těším,,, až to hezký není ![]()
@petruska131 no tak vidíš taky to u tebe bude rychlovka
moc ti držím palce.-) a kdy tam jdete,,
@katkalaila děkuju
Jdeme tam na první konzultaci 25.9., tak do listopadu snad budu mít vše za sebou
A nebo aspoň do prosince…jééé, to by bylo fajn, kdybych dostala pod stromeček pozitivní těhu test ![]()
Katkalaila: tak to já jsem asi takové bebíčko, co se týče injekcí. Nic jiného mi nevadí, ale injekce prostě nenávidím
. Každopádně to je v pohodě, na zadnici mám sice modřinu, ale ok. Sestřička byla příjemná, takže pokud se jí příliš nepovedlo bodnout injekci, tak jí to ráda odpustím
.
Petruska131: to by bylo super, kdyby bylo takhle rychle po všem s pozitivním testem
. Já si pamatuji, že jsem si to také takhle plánovala, ale pak přišlo milion vyšetření a konečně po roce a něco jsme se dostali ke stimulaci na IVF. Nic jiného se předtím nezkoušela, u nás bylo hned jasné IVF, ale šli jsme na genetiku, pak manžel na urologii a na operaci, po té operaci se x měsíců nedalo nic řešit, hrozný, ať už je to za náma. Moc ti přeju, aby to u tebe proběhlo tak jak si přeješ
.
@fragollinna píše:
Katkalaila: tak to já jsem asi takové bebíčko, co se týče injekcí. Nic jiného mi nevadí, ale injekce prostě nenávidím. Každopádně to je v pohodě, na zadnici mám sice modřinu, ale ok. Sestřička byla příjemná, takže pokud se jí příliš nepovedlo bodnout injekci, tak jí to ráda odpustím
.Petruska131: to by bylo super, kdyby bylo takhle rychle po všem s pozitivním testem
. Já si pamatuji, že jsem si to také takhle plánovala, ale pak přišlo milion vyšetření a konečně po roce a něco jsme se dostali ke stimulaci na IVF. Nic jiného se předtím nezkoušela, u nás bylo hned jasné IVF, ale šli jsme na genetiku, pak manžel na urologii a na operaci, po té operaci se x měsíců nedalo nic řešit, hrozný, ať už je to za náma. Moc ti přeju, aby to u tebe proběhlo tak jak si přeješ
.
my teda naštěstí máme všechna vyšetření za sebou ještě z toho Pronatalu. Sice je to už půl roku, co nám to dělali, ale když sem volala k Apolináři, tak to prý vůbec nevadí a aspoň nás to prý nebude zdržovat
Tak já v to tajně doufám
Akorát mám teda problém s MS…ale pokud už bych měla injekce, tak by mi píchli agolutin na vyvolání, že? Píchají se ty injekce až po nebo při MS, že? Jinak děkuju moc ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.