Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, můžu se přidat? Jsem nováček, ještě s tím tady moc neumím, ale taky chodím k Apolináři. Majorko, absolvovala jsem taky 2 IVF (to ještě v roce 2008 v Gennetu) a letos jsem začala chodit k Apolináři (zázračné zlepšení spg a u mě normální hormonální hladina;-) na inseminace. Zatím 5 neúspěšně, zítra jdu na dlaší ultrazvuk… A to ti dělali genetické testy až po IVF? A Mojžíšku jsem cvičila rok… na záda mi to pomohlo, na otěhotnění bohužel;-(
@majorka mám doporučeno úplně to samé
Jeden čas jsem ji cvičila opravdu poctivě, ale nikdy jsem nezašla na takovou tu „kontrolu“. My máme jít na naše 1. ivf někdy ke konci září, resp. v tu dobu si jdeme pro protokol, léky atd. Tak si říkám, že bych se měla přemluvit a alespoň do té doby opravdu poctivě cvičit. Ale jak říkáš, kde na to brát čas. Tak jedině, když si pustíme televizi, tak u toho ![]()
@Gabullka vítej
Je nás tady už pěkná tlupa, ale o to více se můžeme podpořit
Máš pravdu, také mě zarazilo, že majorce dělali gen. testy až po ivf. My máme s manželem za sebou snad všechny testy, které jsou dostupné, s výsledkem výborné, i pan asistent nad námi kroutí pomalu hlavou. Tak zkusíme ještě to ivf a snad už se konečně zadaří. Už na miminko čekáme 2,5 roku, a to je fakt dlouho.
A co tedy čeká ještě vás?
Nightgirl (jak se tady dělá ten prolink???), já si dám teď ještě jednu inseminaci a pak půjdu na IVF. Tak to budeme tak měsíc od sebe;-) Taky máme všechny testy za sebou, manžel má horší spg, ale jinak vše ok. Ani se neptej, jak dlouho se snažíme my… Už je to 7 let!!! (mrkni na mou skupinu, tam to všechno popisuju). Jinak holky Mojžíšku určitě cvičte a tuplem před IVF nebo IUI. Je to dobré na pánevní dno a uvolnění pánve. Vajíčko se pak lépe chytá. Ale měli by vám před tím zkontrolovat a případně narovnat kostrč. Pokud ji totiž máte stočenou, všechno vevnitř je stažené a údajně ani otěhotnět nejde. Dělá se to přes konečník, není to nic příjemného, ale ani nic, co by nešlo vydržet.
@Gabullka ahoj
jj, dělali genetiku až po IVF, ale je předpoklad, že tam také problém není, takže asi proto. Ale moje zkušenost je, že o co si u Apo neřekneš, tak to ti jen tak sami nenabídnou
nám asi 4 doktoři řekli, že IVF je jediná šance jak otěhoťnět a teď v červenci po druhém neúspěšném pokusu jsme byli úplně u jiného doktora a ten řekl, proč jsme vlastně nezkusili IUI??? Jsem na něj zírala, jak blázen!!! No tak to chceme vyzkoušet. Resp. já už letos do 3. IVF nechci jít. Ikdyž mi doktoři tvrdí, že tělo to zvládne (hormony apod.), tak já tvrdím, že to nezvládne moje hlava
jsem trochu nerváček a při 2. IVF jsem byla téměř na pokraji zhroucení
takže chci určitě od toho pauzu a uvidíme, jak to půjde dál.
@nightgirl píše:
@majorka mám doporučeno úplně to saméJeden čas jsem ji cvičila opravdu poctivě, ale nikdy jsem nezašla na takovou tu „kontrolu“. My máme jít na naše 1. ivf někdy ke konci září, resp. v tu dobu si jdeme pro protokol, léky atd. Tak si říkám, že bych se měla přemluvit a alespoň do té doby opravdu poctivě cvičit. Ale jak říkáš, kde na to brát čas. Tak jedině, když si pustíme televizi, tak u toho
jestli si poctivě cvičila/cvičíš, tak to se na to narovnání kostrče objednej ještě před IVF! @Gabullka má pravdu, že to je na tom právě to důležité. Samotné cvičení je právě jen na posílení svalů pánevního dna, aby tě pak mohli narovnat a ty svaly už tak zůstaly a zase se ti to nevrátilo do případné původní polohy.
@nightgirl píše:
@Gabullka vítejJe nás tady už pěkná tlupa, ale o to více se můžeme podpořit
Máš pravdu, také mě zarazilo, že majorce dělali gen. testy až po ivf. My máme s manželem za sebou snad všechny testy, které jsou dostupné, s výsledkem výborné, i pan asistent nad námi kroutí pomalu hlavou. Tak zkusíme ještě to ivf a snad už se konečně zadaří. Už na miminko čekáme 2,5 roku, a to je fakt dlouho.A co tedy čeká ještě vás?
nad námi také všichni kroutí hlavou, proč to nejde, když jsme zdraví, i spg je v normě
![]()
@majorka já jsem byla z IVF taky psychicky úplně vyřízená. Zvládla jsem taky „jen“ dvě za sebou a šla od toho… Jenže od té doby už uplynulo spousty vody, já zkusila všechno možný (i nemožný) a nic nemělo úspěch… Tak si to plánuju ještě teď na podzim. Říká se, že září, říjen je pro IVF ok, ale v zimě (listopad, prosinec, leden) to nedoporučovala ani paní Mojžíšová. Tak si dej pěkně oraz a vlítni na to zkraje jara, to je prý úplně nejlepší doba… Jinak já mám s Apolinářem úplně jiné zkušenosti než ty. Než vůbec začali vymýšlet co se mnou, prohnali mě všema vyšetřeníma (genetika, hormony, imunologie, vaječníky a pak i laparoskopie, další hormony, aby zjistili, že opravdu ovuluju…). No a pak už to šlo a stále jde strašně rychle. Doktoři jsou fajn (i když mi nesedla ta mladá doktorka s dlouhými blond vlasy), sestry většinou taky (pár nervózních se najde, obzvlášť v sobotu
) Po mých zkušenostech z Gennetu jsem maximálně spokojená.
@Gabullka tys mi teď tak vlila naději do žil
Protože nám by to ivf mělo vycházet právě nějak na říjen
Tak jsem na to zvědavá. Cvičit budu, ale nevím, jak budu stíhat si zajet na tu kontrolu. Hold budu muset věřit tomu, že nám v tom nic nebude bránit.
Ale teda jako 7 let je fakt mazec. Tak držím palečky, ať to dobře odpadne ![]()
@majorka já si také zatím nemůžu na Apolináře stěžovat. Všichni jsou milí, pokud občas se nějaká sestřička ne extra usmívá, tak to zase beru z té stránky, že já taky ne pokaždé mám náladu. Ale nikdy jsem nezažila, že by tu náladu obrátila proti mě.
Holky držíme a vydržíme ![]()
Ahoj holky, já jsem absolvovala (naštěstí úspěšně) proceduru IVF u Apolináře letos od března do června. Doktoři byli v podstatě v pohodě, i když mi vadilo, že jsme se skoro pokaždé setkali v ordinaci s někým jiným a ne vždy byli na 100% o naší situaci informovaní. Jak píše Gabullka, taky mi z kraje moc nesedla doktorka s dlouhými blond vlasy, ale nakonec to byla ona, která nám řekl, že i přes dost mizernou odezvu na hormonální stimulaci máme jít na odběr vajíček…vajíčka byla jenom 3, a z nich se správně vyvíjelo pouze jedno embryo…no a z toho je teď 13týdenní prosperující plod. Takže ač to vypadalo téměř beznadějně, paní doktorce jsem teď vděčná, že mi nedovolila to vzdát…takže z toho plyne, hlavu vzhůru a nic nevzdávat a přeju vám moc štěstí, protože si to za všechno, čím jste prošly rozhodně zasloužíte.
@Aléňa192 píše:
Ahoj holky, já jsem absolvovala (naštěstí úspěšně) proceduru IVF u Apolináře letos od března do června. Doktoři byli v podstatě v pohodě, i když mi vadilo, že jsme se skoro pokaždé setkali v ordinaci s někým jiným a ne vždy byli na 100% o naší situaci informovaní. Jak píše Gabullka, taky mi z kraje moc nesedla doktorka s dlouhými blond vlasy, ale nakonec to byla ona, která nám řekl, že i přes dost mizernou odezvu na hormonální stimulaci máme jít na odběr vajíček…vajíčka byla jenom 3, a z nich se správně vyvíjelo pouze jedno embryo…no a z toho je teď 13týdenní prosperující plod. Takže ač to vypadalo téměř beznadějně, paní doktorce jsem teď vděčná, že mi nedovolila to vzdát…takže z toho plyne, hlavu vzhůru a nic nevzdávat a přeju vám moc štěstí, protože si to za všechno, čím jste prošly rozhodně zasloužíte.
Děkujeme za povzbuzení. A tobě přeji jen to krásné ![]()
@nightgirl, opravdu děkujeme za povzbuzení. A co čert nechtěl paní dlouhovlasá blonďatá doktorka (zapamatovala jsem si dnes, že Krutinová) mi dneska dělala ultrazvuk. Beru to jako dobré znamení;-) V pondělí jdu na inseminaci, tak držte palečky. Jinak mám další poznatek - dobré je mít i postkoitální test (mně ho dělali rovnou při inseminaci), který zjišťuje, jestli se vůbec spermie dostanou přes hlen děložním hrdlem. Pokud ne, můžete být oba na 100 % zdraví, a neotěhotníte;-) Tak se zkuste poptat u doktora. V tomhle případě pomůže inseminace, IVF není vůbec nutné! Tak zdar a sílu! My to zvládneme ![]()
@Gabullka děkuji za info u nás bude i problém s nevhodným hlenem…ale to IUI udělat jde, že???
@Liskynka, ano, ano, při IUI ti spermie vpraví až za děložní hrdlo (a tím pádem je hlen nezastaví;-)).
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.