CAR Apolinář

Napsat příspěvek
Velikost písma:
fragollinna
21.8.13 13:43

Děkuji moc nightgirl :-). A kdy je plánované stěhování?

Liskynko, o tom jsem ještě neslyšela, že by todle někomu řekli. Tobě se to stalo? Pokud ano, tak to by mě dost mrzelo :-(. Ale každopádně jsem četla, že pokud jsou některé ženy opravdu hodně obézní, ale opravdu moc, tak otěhotnět je komplikovanější.

• Citovat
  • Upravit
fragollinna
21.8.13 13:47

Holky, chtěla bych se ještě zeptat. U nás je plánovaný dlouhý protokol, vím jen, že 22. den cyklu se dává 1. injekce, pak je za 14 dní UZ a pak začíná stimulace. Jak dlouho ta stimulace trvá? Měsíc nebo kratší dobu?
Moc mi to v CARu naposledy nevysvětlili a otázky mě samozřejmě napadly až venku :-).

• Citovat
  • Upravit
331
21.8.13 14:05

@Liskynka s ničím takovým jsem se nesetkala, takže nevím. Tobě něco takového řekli? To snad ne…

fragollinna stěhování je zatím v nedohlednu. Nejdříve potřebujeme prodat ten náš byteček. Ale i tak to bude dost papírování a běhání kolem.
Jinak s tím dlouhým protokolem jsem na tom stejně jako ty. Ale psala katkalaila, že po tom UTZ za 14 dní je ta stimulka snad „jen“ taky nějakých 14 dní. A co jsem se ptala kamarádky, tak mi to taky tak nějak potvrdila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
fragollinna
21.8.13 14:11

Tak to je perfektní, že je stimulace 14 dnů, já myslela delší dobu právě :-). Konečně se ta cesta k miminku krátí, ještě aby se zadařilo.

To je vždycky papírování hrozný ohledně prodeje nemovitostí. Když si vzpomenu, co jsme teď zařizovali pro stavební povolení a pak další chování stavebního úřadu, tak jsem ráda, že jsme dodali vše, co si navymýšleli a vstoupili s námi do stavebního řízení. Teď ještě tak měsíc vydržet a jednání s úřady je pro nějakou dobu za náma :-).

• Citovat
  • Upravit
331
21.8.13 14:18

Fragollinna tak to budu držet palce. Člověk si vždycky hned oddychne, když má nějaký krok na úřadech za sebou, co. A co teprve ta cesta za miminkem. No co jsem si to já počítala, tak bychom na ivf mohli jít nějak přelom října, listopadu. Tak uvidím. Ale to víš, já a počty :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
fragollinna
21.8.13 14:23

Podle mých propočtů to vychází cca na půlku října, ale o mých počtech bych se taky radši moc nezmiňovala :-D. Snad nám rychle seženou spermie od dárce.
Chtěla jsem i za manželem odjet v listopadu na 3 týdny do Ruska, ale mám strach, pokud se IVF povede, jestli je to vhodný cestovat letadlem, aby se něco nestalo. No nevím, je to ještě daleko a uvidíme, jak to všechno dopadne.

• Citovat
  • Upravit
331
21.8.13 15:12

Fragollinna, to se omlouvám, ale nějak mi to možná uniklo. Vy tedy potřebujete dárcovství spermie? Tak to budu držet palečky, aby se dárce našel co nejdříve. Ale věřím, že se to určitě povede!!! Musíme na to takhle myslet :-) I když je pravda, že mi teď kamarádka řekla, že spíš vypadám na to, že tomu vůbec nevěřím. No nevím, asi tak opravdu působím a musím se přiznat, že je pravda, že si občas říkám, jestli to má vůbec cenu podstupovat. Ale zase, kdo nic neriskuje, nic nemá :-) Tak se tím budeme řídit :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
fragollinna
21.8.13 15:29

A za co se omlouváš? :-) Potřebujeme dárcovství spermie, bohužel, ale jsme s tím smířený, čekali jsme to. Martin má ode mě maximální podporu, já od něj taky, on to taky zvládnul přijmout a oba dva jsme byli rozhodnutí okamžitě, neváhali jsme nad dárcovskými spermiemi. Už máme vyplněný i všechny ty formuláře a souhlasy :-).
Já si myslím, že je přirozený, že si občas říkáme, jestli má todle všechno cenu, ta cesta je dlouhá a komplikovaná, ale určitě to za to stojí :-). Já taky propadám občas panice, ale jinak se snažím být vcelku klidná :-). Vždy mě potěší dcera kolegyně z práce, jsou jí 3 roky a když jí kolegyně volá, tak chce vždy mluvit se mnou, tak si povídáme, pak mi namaluje obrázek když za ní přijedu, je prostě boží :-).

• Citovat
  • Upravit
331
21.8.13 15:43

Máš můj velký obdiv a hlavně podporu!!! Ne vždy to je lehké. Zvláště přijmout takovou realitu. Ale určitě se to povede hned na první pokus. Musí!!! Už kvůli tomu, jakou cestou si člověk musel projít. :hug:
Ty děti jsou úžasný viď :-) Taky kolikrát právě mám tyhle myšlenky, ale pak jdu ke kamarádce, co má miminko nebo odrostlejší dítko a hned si říkám, jak jsem mohla mít takové myšlenky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
fragollinna
22.8.13 07:23

Přesně tak, musí se to povést hned na první pokud. Já v to doufám už jenom z toho hlediska, že já jsem úplně zdravá, u mě není jediný problém.
Přemýšlím nad prodlouženou kultivací, kdy se embryotransfer provádí 5. nebo 6. den po oplodnění. To embryjko je už ve stádiu blastocysty a má mnohem větší šanci se uchytit, je to méně rizikovější. Někde se to připlácí, nevíš, jak je to u Apolináře? :-)
Jinak, teď ráno jsem se přihlásila na facebook a první co tam vidím je fotka z ultrazvuku miminka manželky Martinova bratrance. Snad jsem to napsala pochopitelně ty vazby :-D. Já si z toho prostě nesmím nic dělat, ale proč to někomu jde hned?

• Citovat
  • Upravit
14927
22.8.13 08:58

Ahojky holky tak mám dnes konečně volný den,, tak mám na vás více času.-)) no už se to blíží se nemůžu dočkat.-)) 9.9. první injekce,,, a snad to pa bude vše v pořádku aby došlo k transferu a doufám, že ty bublinky budou mít chut k zahnízdění.-)))
jinak stimulka by měla trvat zhruba týden až deset dní pak příjde odběř a oplodnění in vitro,, a pak přenos a to pak záleží jak dlouhou kultinaci budete chtít,,, já bych radši prodlouženou ale to zbytečně předbíhám,, aby bylo nakonec vůbec co prodlužovat.-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
fragollinna
22.8.13 09:07

Jé, tak to jsem den přede mnou na první injekci :-). Já nenávidím injekce, paradoxně mi nevadí odběry, ale injekce jsou pro mě děs. Jsem na sebe zvědavá, jak to budu zvládat s tím perem, ale kolegyně mi slíbila, že mi to napíchá :-).
Podle mě je ta prodloužená kultivace také lepší, ale člověk nemůže předbíhat. Pokud nebudou kvalitní embrya, tak není co kultivovat. Ale pokud to půjde, tak já si za to připlatím.

• Citovat
  • Upravit
fragollinna
22.8.13 09:07

Chtěla jsem napsat, že jdeš den přede mnou na tu injekci, nějak jsem to pomotala :-).

• Citovat
  • Upravit
1358
22.8.13 09:29

Fragollinna prodloužená kultivace se u Apo nedoplácí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14927
22.8.13 09:55
@fragollinna píše:
Jé, tak to jsem den přede mnou na první injekci :-). Já nenávidím injekce, paradoxně mi nevadí odběry, ale injekce jsou pro mě děs. Jsem na sebe zvědavá, jak to budu zvládat s tím perem, ale kolegyně mi slíbila, že mi to napíchá :-).
Podle mě je ta prodloužená kultivace také lepší, ale člověk nemůže předbíhat. Pokud nebudou kvalitní embrya, tak není co kultivovat. Ale pokud to půjde, tak já si za to připlatím.

jéé tak to je super to budeme prožívat celé spolu.-))
jinak u apo mají nový ceník takže jsi nejsem jistá jestli to tam nezahrnuli,, ale jak píšeš tak si klidně připlatím.-) a jsi rozhdnutá kolik kuliček si necháš zavést,,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.