Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@lucynka25 prave jsem ve fazi, ze 8.10. jdu na vysetreni pruchodnosti a 11.10. na postkoitalni test a kouknout, jestli budou nejaky foliky…ty ale 100% nebudou, protoze sama od sebe neovuluju a zadny leky sem nebrala. No a pokud tyhle vysetreni dopadnou dobre, domluvime se na iui. Pokud ne, tak asi na ivf. Takze nic moc ![]()
Fragollinna no je to krava, bohuzel..je desne naladova, jednou je jak milius a pak ji hrabne a dela ze me debila a odnasim to ja
kdyby nebylo ji, tak tam klidne budu az do porodu..no uvidime, reklamjsem si, ze kdyzvyjde to iui, tak zkusim v praci vydrzet, podle toho jak se bude chovat-odejit muzu vzdycky, samozrejme penizky taky budu potrebovat, rozdil miho platu a nemocensky je 6.tis a kde je najdes, ze? ale pokud bych sla na ivf, tak zustanu doma..no uvidime, uvidime..
a taky jak mi bude ![]()
Jinak to te teda lituji, ze to s tebou takhle silene clouma
to je des teda co popisujes..
treba se to zkkidni, ale nevim..nemohu posoudit
tyden utece jak voda neboj ![]()
@Radkkaa aha..ty jo
a kdyz se nepovede tak pak ivf? nebo nudete dal zkoset iui? a kolikrat vlaste poj. plati iui?
@petruska131 neboj,kdyz nenude ovu, tak ti neco daj..ale asi az na dalsi cyklus, vid? to uz ny asi nestihli, ja brala zbytecne clostilbegyt nez jsem sla do caru myslim od 5dme ms a nakonec je to ve spermiich a 2kg nahore
![]()
@lucynka25 aojky,, já jsem nastoupila původně na myšáka,, a pak jsem přešla tam kde ted jsem,, nevím jestli to stihne nebo ne,, ale uvidíme jak to dopadne,, když nebudu těhu tak se vrátím a smlouvu podepíšu a když budu tak už ne,,
@lucynka25 Ještě uvidíme asi bych do IUI ještě 1 nebo 2 šla a pak 'IVF. Jinak dřív bylo neomezeně pokusů, pak jsem slyšela, že jich je jen 6 do roka, ale nevím to jistě neptala jsem se jelikož mám 1vejcovod ne průchodný tak stejně mohu chodit jen ob měsic.
@Radkkaa ahojky a řekl ti někdo nebo tě někdo sleduje, že se vaječníky nemusí v ovulaci pravidelně střídat,, tohle jsem totiž řešila já v caru,,, není vždy podmínkou že se vaječníky pravidelně střídají v ovu,, ale taky zároven je možnost že funkční vejcovod si může z toho druhého vajčko přebrat.))
proto já jsme nechtěla iui,, a šla rovnou do ivf )
@katkalaila ahoj ano vim to a vždy mohu jít i ke svému gyn. Na kontrolu, ale nemusím perfektně vše cítím který vaječník se připravuje atd. Je to fajn, ale na druhou stranu mi to štve, že mám tak citlivé tělo a vše vnímám
ale asi je to dobře ![]()
@Radkkaa tak to je dobře.-) neboj já taky každý měsíc cejtím ovu,, přesně v tom okamžiku kdy to tam rupne,, mám pocit že mi někdo něco vrazil do podbříšku.-) ale na druhou stranu bud ráda,, nemusíš na vyšetření na jaké straně bude ovu atd atd,, víš o tom sama a to je přece dobrý ne.-)
@lucynka25 No právě, že až na další cyklus no :-/ Tak jako ono zas až tak o moc nejde…prostě to bude o měsíc dřív nebo později, ale mě už to fakt šíleně cloumá s psychikou a tím, že mi v minulým CARu plánovali půl roku 1 iui, ke který ani nikdy nedošlo, tak bych chtěla mít za sebou aspoň ten první pokus. A někde sem četla právě, že snad u Apolináře, ale to bych kecala, že pokud veškerý vyšetření dopadne dobře, tak se nečeká zase takovou dobu na další MS, ale rovnou píchnou injekci na vyvolání MS a začne se se stimulací…ale to se mi zdá divný. Nevim, jestli můžou vyvolat MS třeba už po 14ti dnech cyklu ![]()
@katkalaila aha tak to ani nevim, mam za to, ze tam jsi od zacatku..Takze jsi tam byla s Moncou, a pak to tom pruseru s ni si sla sem, vid? Vim, ze odtamtud nekdo
sel, ale ze to jsi ty, to nevim
no tak uvidis jak to bude. Hlavne aby byl mimisek ![]()
@petruska131 aha,tak to nevim.Ale kazdopadne to jde jak pomasle, me rekl doktor 1× iui a pokud chch tak pak ivf, ze ja uz cekam 2roky a on, ze aby se me rychle
zbavili.To pujde rychle, neboj
@katkalaila Přesně mám to také tak, máš pravdu je to určitě lepší než běhat na vyšetření
Jak pak je tobě? Už se tesiš na pondělí? Já se dnes vyhla vybíráni brambor na poli, jen nikdo neví, že sem po IUI tak na mě budou koukat jako na linou, ale je mi to fuk ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Radko, moc děkuji
Určitě to bude dobrý, jen to na mě nějak více působí. je to prostě svinstvo ty hormony.