Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Fragollinna, zrovna jsem se chtěla zeptat, jak ty injekce zvládáš… Ale pícháš si je sama, ne? Vím, že jsi z toho měla strach. Halt asi špatně snášíš hormony… Ale vydrž, výsledek bude stát za to ![]()
Ahoj Gabulko, injekce mi píchá kolegyně v práci. Jsem srabík, ale při představě píchnout se do stehna do svalu (na zadek si nedošáhnu), tak to fakt nedávám. A to jsem zdravotník
Jako, píchnout někomu injekci je ok, i po tolika letech co to nedělám, ale sama sobě fakt ne
.
Ty hormony jsou hrozný, ale držím, dneska mám poslední do zadnice a snad už mi zítra nenapíšou další. Uvidíme, jak budou folikuly velké dle UZ
.
A jak to nyní vypadá s tebou Gabulko?
Tobě to píchají do svalu? Mně přijdou ty podkožní vpichy „příjemnější“… Jinak já jdu příští pondělí na rozpis protokolu, takže počítám, že začnu hned stimulovat a koncem října by se to mohlo stát! Držím palce, ať ti to vyjde… teď už to vydržíš!
@katkalaila, teď jsem se dívala do svý dokumentace a mělas pravdu! Jedno IVF jsem měla v červnu a druhý pak v říjnu. Jak už je to pět let, tak se mi to úplně vykouřilo z hlavy a přišlo mi, že to bylo hned za sebou. Moc se omlouvám za mystifikaci!
@lucynka25 Ahojky, stále měříš bt? Jak to vypadá? a jak pak je? Mě akorát pořád bolí ten vaječnk, což je normální jinak nic, snažím se na to nemyslet, ale mám teď po dlouhé době týden volno a tak se tak trošku flákám
Ale příští týden si na to ani nevzpomenu, pojedu týden 12tky a dotoho akce celý víkend, ale to už budem snad vědět na čem sme tak si buď dám pozor a nebo se vzteky ponořim do práce ![]()
@fragollinna píše:
Ahoj holky, tak zítra poslední injekce a ve středu kontrola, jak vypadají folikuly. No, jsem zvědavá a těším se, ale mám i trošku obavy, aby to bylo ok. Pak by byl nejdřív v pátek odběr vajíček a pak jen čekat
.
Ty injekce jsou něco hrozného, fakt mám předkolapsové stavy občas, ale držím se, jezdím stále autem i přesto, že se mi občas dost točí hlava, zatím to rozdejchávám, ale pracovat se musí
Tak a´t ta poslední injekce je plná štěstí a je vše v pořádku
Také si neumím představit si do sebe nechat píchat, musela bych také nekoho najít kdo by bodal za mě ![]()
@Radkkaa, nejlepší by bylo, kdybyste na to s lucynkou úplně zapomněly a pak byly překvapené, jakto, že nepřišla MS
Ale dobře vím, že to moc nejde…
@Gabullka Přesně na to kdyby byl recept tak šup sem sním
Snažím se na to nemyslet, ale kdykoliv mi tam píchne tak si řikám je to dobře nebo zase ne… hold nervy jsou největší nepřítel podle mě
@Gabullka ahojky nemusíš se omlouvat ![]()
jen mi to přišlo strašně rychle za sebou,,
ale co všechno je dneska možné ne ![]()
@fragollinna píše:
Ahoj Gabulko, injekce mi píchá kolegyně v práci. Jsem srabík, ale při představě píchnout se do stehna do svalu (na zadek si nedošáhnu), tak to fakt nedávám. A to jsem zdravotníkJako, píchnout někomu injekci je ok, i po tolika letech co to nedělám, ale sama sobě fakt ne
.
Ty hormony jsou hrozný, ale držím, dneska mám poslední do zadnice a snad už mi zítra nenapíšou další. Uvidíme, jak budou folikuly velké dle UZ.A jak to nyní vypadá s tebou Gabulko?
ahojky tak jak jsi dopadla u dr? moc ti držím palce at máš velké folíky a taky spoustu,, jako o velikonocích ![]()
a jak se jinak cítíš?
Gabulko, ano píchám to do svalu, ten Fostimon lze píchat i podkožně, ale my jsme začaly s pícháním do svalu, tak to tak dodržujeme
. A je to v poho, kolegyně píchá dobře, vůbec to není cítit, jen ta látka je trochu nepříjemná
. Teď už to vydržím
.
Radko, moc děkuji, doufám, že vše bude v pořádku
. Kdy si budeš dělat test? ![]()
Katkalailo, k doktorce jdu až zítra, tak uvidím. Cítím se hrozně zvláštně. Jak jsi zvládala ty injekce ty? Na mě to nějak působí. Včera jsem byla u praktický na předoperační vyšetření a bylo to tak hodinu po injekci a ani mi nemohl měřič tlaku změřit tlak, nakonec to dal a výsledek 80/60 a strašně moc pulsů. Je fakt, že mě se točí hlava po těch injekcích
. Plus teda hrozně vařím, to jsou normální návaly
. Tudle noc se mi zase naopak stalo, že jsem se vzbudila zimou, klepala jsem kosu pod dekou jak něco. No, ale už to dám
.
Jinak, ty hormony mě rozhodily i po stránce, že stále špiním. Menstruaci jsem dostala 28.10. a furt nechce přestat, přešlo to tedy do špinění, ale nemůžu se toho zbavit.
Nevím, jestli to pak není problém pro odběr vajíček nebo pro případný embryotransfer. Co myslíte, holky?
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Ahoj holky, tak zítra poslední injekce a ve středu kontrola, jak vypadají folikuly
. No, jsem zvědavá a těším se, ale mám i trošku obavy, aby to bylo ok. Pak by byl nejdřív v pátek odběr vajíček a pak jen čekat
.
Ty injekce jsou něco hrozného, fakt mám předkolapsové stavy občas, ale držím se, jezdím stále autem i přesto, že se mi občas dost točí hlava, zatím to rozdejchávám, ale pracovat se musí