Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Gabullka jj sama a vůbec nic to nebylo,, to určitě zvládneš
Katkalailo, ty jsi s těma injekcema ale nejlepší
. Pro mě představa se píchnout do stehna (jako do svalu) je úplně strašná
.
Zítra si snad ráno dojedu do CARu na injekci, protože jak jsem psala, tak kolegyně je marod a já to prostě asi sama nedám
.
@fragollinna píše:
Katkalailo, ty jsi s těma injekcema ale nejlepší. Pro mě představa se píchnout do stehna (jako do svalu) je úplně strašná
.
Zítra si snad ráno dojedu do CARu na injekci, protože jak jsem psala, tak kolegyně je marod a já to prostě asi sama nedám.
ale prd jde ot o se prostě překonet,, nakonec to tak hrozné není,, a pak je na sebe človět tak pišnej,, že se na další těší teda tak to bylo aspon i mě těšila jsem se moc na další dávku, protože jsem viděla jak hezky se blížím k opu,,.-))) no pokud máš cestu přes říčany zajdi ke mě píchnu.-))
Ty jo, přes Říčany bohužel cestu nemám
. Možná teda taky seberu veškerou odvahu
.
@fragollinna píše:
Ty jo, přes Říčany bohužel cestu nemám. Možná teda taky seberu veškerou odvahu
.
neboj se to zvládneš.-) určitě jsi moc šikovná.-)
Fragollinno, já bych si do svalu asi taky nepíchla. Ale do břicha to mám už odzkoušené a vím, že to svedu. A že to svedu naprosto bezbolestně. A nemůžeš si třeba zajít normálně ke svému obvoďákovi, aby ti to píchli tam? Třeba to máš blíž…
@katkalaila, osvěžíš mi paměť, jak se píchají ty klasické injekce? Pístem nejdřív nasaješ a až pak si tam vtlačíš ten roztok?
Holky, já už se vážně těším, že se začne něco dít! Fakt se na to těším ![]()
@Gabullka tak já měla tři ampule roztoku ale jelikož jsem si píchala do břicha tam mi sestra řekla že stačí jedna té vody,, tak jsem jí nasála přes jehlu do stříkačky a pak pomalu vypustíla vzduch na a pak postupně namíchala s práškem nasála, a opět trochu vypustila vzduch,, a tak pořád dokola,,, nakonec jsem si chytla špek a píchla tam pustila špek chvilku počkala a pak jsem vytáhla,,,
nebolelo to,, bylo to dobrý,, ažmě to překvapilo,, apregnyl se dá taky píchat do břicha tak že ten taky tak.-)
ještě zmínka k tomu vypouštění vzduchu hhh vypouštěla jsem ho když tam byl ale ne tak aby vám z jehly stříkala tekutina jak mě poučila sestra to se dělá jen při aplikaci do žíly,, a čím víc látky vystříkneme tím mín učiných látek nám tam zůstane.-)) hhh
Katkalailo a myslíš si, že vadí, když jsem začala s aplikací do svalu, že přejdu na aplikaci do podkoží do břicha? Já totiž nevím ![]()
Do břicha bych to nejspíš zvládla ![]()
@fragollinna píše:
Ty jo, přes Říčany bohužel cestu nemám. Možná teda taky seberu veškerou odvahu
.
Každopádně to můžeš zkusit. Ani nevíš, jakej já jsem posera. Povedlo se mi to vlastně úplně náhodou. Seděla jsem nad sebou tak dvě hodiny, jehlu připravenou nad bříškem, brečela jsem a bylo jasný, že sama si ji tam prostě nezapíchnu. Všem jsem zatelefonovala, všichni byli moc daleko. Už jsem to chtěla balit a jít na pohotovost, když mi zazvonil telefon, já se lekla a ouha, přitom mi jehla sama zajela pod kůži
A od té doby jsem s tím neměla problém ![]()
@fragollinna píše:
Katkalailo a myslíš si, že vadí, když jsem začala s aplikací do svalu, že přejdu na aplikaci do podkoží do břicha? Já totiž nevím
Do břicha bych to nejspíš zvládla
myslím, že naprosto ne,,, je to jedno kam to píchneš.-) pokud to lék dovoluje a ty máš co??
@Gabullka jéé taky šikovná.-))jde asi fakt jen o ten pocit překonat ten strach z toho že by to mohlo bolet a pak už je to dobrý
Já mám fostimon a ten to dovoluje i podkožně
. Tak to asi zkusím holky.
Ty jo, Gabulko, tak to je hustý
. Jsi ale dobrá. Ono je to fakt o poprvé a pak už to jde samo.
Holky, tak mi zítra držte palce pro moji první injekci, kterou si píchnu sama ![]()
@katkalaila, jsem si naprosto jistá, že jde o to, píchnout se poprvý. Pak už jde všechno samo.
A jak se ty cítíš? Sbíráš síly? Pořádnej steak a červený víno na doplnění krve už byl? ![]()
@fragollinna píše:
Já mám fostimon a ten to dovoluje i podkožně. Tak to asi zkusím holky.Ty jo, Gabulko, tak to je hustý
Holky, tak mi zítra držte palce pro moji první injekci, kterou si píchnu sama
To si piš, že to zvládneš! Dej zítra vědět.
@fragollinna píše:
Já mám fostimon a ten to dovoluje i podkožně. Tak to asi zkusím holky.Ty jo, Gabulko, tak to je hustý
Holky, tak mi zítra držte palce pro moji první injekci, kterou si píchnu sama
jj ten můžeš.-) ten jsem si píchala i já.-) a do břicha to nebolí,,, vážně neboj se, ušetříš si tím spoustu času když nebudeš vázaná na druhé.-)
moc ti držím palce
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.