Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nestíhám. Ale ne kvuli dětem, ale proto, že jsem líná a raději se kecnu na gauč s kompem.
Pokud uklízím, vařím apod, tak zásadně s dětmi vzhůru, nejlépe obě. O takovou zábavu je nemoho připravit. Starší asistuje, mladší čučí, nejčasteji v šátku přes rameno.
No, asi budes jeste na tenhle cas rada vzpominat, az budes mit deti dve a budes chodit do prace( a deti do skolky nebo skoly)… ale je to o kompromisech, kdyz neco nestihnu, uz mi to nevadi… jsem rada, ze jsem rada… ![]()
Já mám třítýdenní holčičku a domácnost zvládám úplně v pohodě.Uklízim,když spinká,pokud začne plakat,dodělám to později,co potřebuju,nebo udělám každý den něco.Neříkám,že mám sterilně čisto,ale uklizeno je,vypráno a vyžehleno taky.
Scarlett2011 píše:
A co s temi detmi cele dny delate, ze nestihate?
Ja jsem vzdy mimino polozila na deku, dala mu hracky, mluvila na nej a u toho utirala prach, myla nadobi…
A od te doby co leze, tak se zabavi po vetsinu dne sam a ja ho jen hlidam, aby nekam nevlitl.
Samozrejme si s nim hodne hraju, mazlime se, ale den ma 24 hodin a prece mu nebudu stat celou dobu za zadkem, ne?
Já si třeba někdy dopoledne čtu, on je u mě a hraje si, přeruším to, pohraju si s ním, pomazlím se, dojdu na WC, něco sním a už je jedna odpoledne. Tak honem oběd, něco poklidit… mezi tím kojení, přebalování… spíš hodně času trávím tím čtením, nechci, aby mi mlíko utopilo mozek
to pak čas letí, ani nevím jak. Nebo mu třeba čtu nahlas pohádku (některé jsou dost dlouhé), tak to taky honem utíká.
Ahoj, taky patřím k těm, co moc nestíhají. Něco dělám i s malou, třeba když si hraje na dece, něco když spí, ale přes den toho moc nenaspí. Žehlím třeba večer když usne. Když potřebuje pořádně uklidit, tak vyšlu malou ven s babčou. Ale je to dost náročné skloubit vše okolo malé, úklid, vaření, mít čas na přítele, taky trochu relax, atd. atd.....potřebovala bych, aby měl den alespoň 48 hodin a malá půlku prospala
![]()
Limutka píše:Scarlett2011 píše:Já si třeba někdy dopoledne čtu, on je u mě a hraje si, přeruším to, pohraju si s ním, pomazlím se, dojdu na WC, něco sním a už je jedna odpoledne. Tak honem oběd, něco poklidit… mezi tím kojení, přebalování… spíš hodně času trávím tím čtením, nechci, aby mi mlíko utopilo mozek
Ja jsem vzdy mimino polozila na deku, dala mu hracky, mluvila na nej a u toho utirala prach, myla nadobi…
A od te doby co leze, tak se zabavi po vetsinu dne sam a ja ho jen hlidam, aby nekam nevlitl.
Samozrejme si s nim hodne hraju, mazlime se, ale den ma 24 hodin a prece mu nebudu stat celou dobu za zadkem, ne?to pak čas letí, ani nevím jak. Nebo mu třeba čtu nahlas pohádku (některé jsou dost dlouhé), tak to taky honem utíká.
Tak u nas asi cas bezi pomaleji. ![]()
Teda ja travim ctenim nebo na internetu tak 7 hodin denne a uklizeno mame a s ditetem si taky tak 2-3 hodiny hraju a samozrejme se mu venuju po cely den, ale to spis, ze mu dam najist, prebalim, ukazu mu hracku apod. ![]()
Hm, tak přemýšlím, co vlastně dělám, že nestíhám…
dneska jsme vstali v 7, 7-8 snídaně, oblíkání, přebalování atd, 8-9 jsem něco málo uklidila (ale s malým vzhůru jsem fakt nevýkonná, v tom je asi ten problém, možná jsem si ho rozmazlila…pořád musím sledovat, co dělá, odbíhat k němu apod). 9 dostal mlíčko a pak jsme až do 12.30 byli na cvičení a na procházce, 12.30-14.30 oběd, uvařila jsem na další den, pak procházkou na nákup, zpátky jsme byli ve 4, on se najedl a byl do 7 docela protiva, takže už jsem toho moc neudělala. No, a dnes jsem zoufale sedla k počítači, protože už na nic nemám sílu. Místo uklízení si nechávám radit. Díky za nápady a podporu a pokud někoho napdá, jak se můžu stát výkonnější, budu ráda ![]()
Scarlett2011 píše:Limutka píše:Tak u nas asi cas bezi pomaleji.Scarlett2011 píše:Já si třeba někdy dopoledne čtu, on je u mě a hraje si, přeruším to, pohraju si s ním, pomazlím se, dojdu na WC, něco sním a už je jedna odpoledne. Tak honem oběd, něco poklidit… mezi tím kojení, přebalování… spíš hodně času trávím tím čtením, nechci, aby mi mlíko utopilo mozek
Samozrejme si s nim hodne hraju, mazlime se, ale den ma 24 hodin a prece mu nebudu stat celou dobu za zadkem, ne?to pak čas letí, ani nevím jak. Nebo mu třeba čtu nahlas pohádku (některé jsou dost dlouhé), tak to taky honem utíká.
Teda ja travim ctenim nebo na internetu tak 7 hodin denne a uklizeno mame a s ditetem si taky tak 2-3 hodiny hraju a samozrejme se mu venuju po cely den, ale to spis, ze mu dam najist, prebalim, ukazu mu hracku apod.
no tak to nejnutnější (nádobí, praní, žehlení, koš) stíhám, to jo
ale zbytek tak nějak jak se zadaří. Holt nemám ty buňky ![]()
Scarlett2011 píše:Limutka píše:Tak u nas asi cas bezi pomaleji.Scarlett2011 píše:Já si třeba někdy dopoledne čtu, on je u mě a hraje si, přeruším to, pohraju si s ním, pomazlím se, dojdu na WC, něco sním a už je jedna odpoledne. Tak honem oběd, něco poklidit… mezi tím kojení, přebalování… spíš hodně času trávím tím čtením, nechci, aby mi mlíko utopilo mozek
Teda ja travim ctenim nebo na internetu tak 7 hodin denne a uklizeno mame a s ditetem si taky tak 2-3 hodiny hraju a samozrejme se mu venuju po cely den, ale to spis, ze mu dam najist, prebalim, ukazu mu hracku apod.
Malá jako mimino se strašně dlouho kojila, jedla třeba půl hodiny v kuse, pak než si odbrkla, jinak měla křeče, to je dalších 15 minut, kojila jsem co tři hodiny a ten čas jsem víceméně prokojila ![]()
Teď už je to v klidu,mám obchůdek s malovanýma tričkama,vařím, ankupuju, 2× denně jdeme ven a ještě hlídáme stejně starou holčičku a stíhám i emimino i číst ![]()
Jsem na tom podobně prcek je velký nespavec a vyžaduje skoro 100% pozornost. Zahraje si jen na chvíli, manžel jezdí pracovně pryč. Takže pokud na chci něco udělat musím s prckem (většina věcí jde) anebo v noci. Závidím mamkám co jim dítě spí…
No tak to je o prioritach. Ja treba uklid krome tech zakladnich veci vubec neresim. ![]()
Nesnasim domaci prace, takze se tim ani nijak netrapim. ![]()
Scarlett2011 píše:
Samozrejme si s nim hodne hraju, mazlime se, ale den ma 24 hodin a prece mu nebudu stat celou dobu za zadkem, ne?
moje řeč
já uklízím,vařím,peru,žehlím..buď když malá spí na terase,nebo i když je vzhuru,mám ji v ledátku nebo na dece,mluvím na ni,někdy u toho trsám-to ji rozřechtá,prostě postupem času jsem si ji přizpůsobila svým povinnostem,no a musím zaklepat,že to krásně dávám i s ní
musím teda podotknout,malé je půl roku,krásně spí dopoledne 2 hodiny,a odpoledne 1 hodinu na terasemezi tím si stíháme i hrát,večer usíná v 19,30,potom doladím zbytek a většinou od 20,00 už sedím u emimina
takže pohoda..
Taky nestíhám. Jsou dny, kdy se tím užírám, a dny, kdy je mi to jedno. Když malá dopo spí, musím bohužel řešit práci, když ne to, tak vařím. A hlavně čučím na emimino
To mi zabírá hodně času, ale nedokážu prostě jet bez relaxu 14 hodin denně! A asi jsem línější než pořádkumilovná. Tak!
Ale i když dítě leze, tak se dá spousta věcí udělat. Žehlení, luxování, úklid koupelny atd.