Čas na domácnost

Napsat příspěvek
Velikost písma:
81481
1.3.12 20:48

Nestíhám. Ale ne kvuli dětem, ale proto, že jsem líná a raději se kecnu na gauč s kompem.
Pokud uklízím, vařím apod, tak zásadně s dětmi vzhůru, nejlépe obě. O takovou zábavu je nemoho připravit. Starší asistuje, mladší čučí, nejčasteji v šátku přes rameno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35331
1.3.12 20:52

No, asi budes jeste na tenhle cas rada vzpominat, az budes mit deti dve a budes chodit do prace( a deti do skolky nebo skoly)… ale je to o kompromisech, kdyz neco nestihnu, uz mi to nevadi… jsem rada, ze jsem rada… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3118
1.3.12 20:53

Já mám třítýdenní holčičku a domácnost zvládám úplně v pohodě.Uklízim,když spinká,pokud začne plakat,dodělám to později,co potřebuju,nebo udělám každý den něco.Neříkám,že mám sterilně čisto,ale uklizeno je,vypráno a vyžehleno taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.3.12 20:54
Scarlett2011 píše:
A co s temi detmi cele dny delate, ze nestihate?
Ja jsem vzdy mimino polozila na deku, dala mu hracky, mluvila na nej a u toho utirala prach, myla nadobi…
A od te doby co leze, tak se zabavi po vetsinu dne sam a ja ho jen hlidam, aby nekam nevlitl. :mrgreen:
Samozrejme si s nim hodne hraju, mazlime se, ale den ma 24 hodin a prece mu nebudu stat celou dobu za zadkem, ne? :nevim:

Já si třeba někdy dopoledne čtu, on je u mě a hraje si, přeruším to, pohraju si s ním, pomazlím se, dojdu na WC, něco sním a už je jedna odpoledne. Tak honem oběd, něco poklidit… mezi tím kojení, přebalování… spíš hodně času trávím tím čtením, nechci, aby mi mlíko utopilo mozek :mrgreen: to pak čas letí, ani nevím jak. Nebo mu třeba čtu nahlas pohádku (některé jsou dost dlouhé), tak to taky honem utíká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
1.3.12 20:55

Ahoj, taky patřím k těm, co moc nestíhají. Něco dělám i s malou, třeba když si hraje na dece, něco když spí, ale přes den toho moc nenaspí. Žehlím třeba večer když usne. Když potřebuje pořádně uklidit, tak vyšlu malou ven s babčou. Ale je to dost náročné skloubit vše okolo malé, úklid, vaření, mít čas na přítele, taky trochu relax, atd. atd.....potřebovala bych, aby měl den alespoň 48 hodin a malá půlku prospala ;) :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Scarlett2011
1.3.12 20:58
Limutka píše:
Scarlett2011 píše:
Ja jsem vzdy mimino polozila na deku, dala mu hracky, mluvila na nej a u toho utirala prach, myla nadobi…
A od te doby co leze, tak se zabavi po vetsinu dne sam a ja ho jen hlidam, aby nekam nevlitl. :mrgreen:
Samozrejme si s nim hodne hraju, mazlime se, ale den ma 24 hodin a prece mu nebudu stat celou dobu za zadkem, ne? :nevim:
Já si třeba někdy dopoledne čtu, on je u mě a hraje si, přeruším to, pohraju si s ním, pomazlím se, dojdu na WC, něco sním a už je jedna odpoledne. Tak honem oběd, něco poklidit… mezi tím kojení, přebalování… spíš hodně času trávím tím čtením, nechci, aby mi mlíko utopilo mozek :mrgreen: to pak čas letí, ani nevím jak. Nebo mu třeba čtu nahlas pohádku (některé jsou dost dlouhé), tak to taky honem utíká.

Tak u nas asi cas bezi pomaleji. :)
Teda ja travim ctenim nebo na internetu tak 7 hodin denne a uklizeno mame a s ditetem si taky tak 2-3 hodiny hraju a samozrejme se mu venuju po cely den, ale to spis, ze mu dam najist, prebalim, ukazu mu hracku apod. :)

• Citovat
  • Upravit
542
1.3.12 21:01

CO DĚLÁM CELÝ DEN

Hm, tak přemýšlím, co vlastně dělám, že nestíhám…
dneska jsme vstali v 7, 7-8 snídaně, oblíkání, přebalování atd, 8-9 jsem něco málo uklidila (ale s malým vzhůru jsem fakt nevýkonná, v tom je asi ten problém, možná jsem si ho rozmazlila…pořád musím sledovat, co dělá, odbíhat k němu apod). 9 dostal mlíčko a pak jsme až do 12.30 byli na cvičení a na procházce, 12.30-14.30 oběd, uvařila jsem na další den, pak procházkou na nákup, zpátky jsme byli ve 4, on se najedl a byl do 7 docela protiva, takže už jsem toho moc neudělala. No, a dnes jsem zoufale sedla k počítači, protože už na nic nemám sílu. Místo uklízení si nechávám radit. Díky za nápady a podporu a pokud někoho napdá, jak se můžu stát výkonnější, budu ráda :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.3.12 21:02
Scarlett2011 píše:
Limutka píše:
Scarlett2011 píše:
Já si třeba někdy dopoledne čtu, on je u mě a hraje si, přeruším to, pohraju si s ním, pomazlím se, dojdu na WC, něco sním a už je jedna odpoledne. Tak honem oběd, něco poklidit… mezi tím kojení, přebalování… spíš hodně času trávím tím čtením, nechci, aby mi mlíko utopilo mozek :mrgreen: to pak čas letí, ani nevím jak. Nebo mu třeba čtu nahlas pohádku (některé jsou dost dlouhé), tak to taky honem utíká.
Teda ja travim ctenim nebo na internetu tak 7 hodin denne a uklizeno mame a s ditetem si taky tak 2-3 hodiny hraju a samozrejme se mu venuju po cely den, ale to spis, ze mu dam najist, prebalim, ukazu mu hracku apod. :)

no tak to nejnutnější (nádobí, praní, žehlení, koš) stíhám, to jo :mrgreen: ale zbytek tak nějak jak se zadaří. Holt nemám ty buňky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
1.3.12 21:02
Scarlett2011 píše:
Limutka píše:
Scarlett2011 píše:
Teda ja travim ctenim nebo na internetu tak 7 hodin denne a uklizeno mame a s ditetem si taky tak 2-3 hodiny hraju a samozrejme se mu venuju po cely den, ale to spis, ze mu dam najist, prebalim, ukazu mu hracku apod. :)

Malá jako mimino se strašně dlouho kojila, jedla třeba půl hodiny v kuse, pak než si odbrkla, jinak měla křeče, to je dalších 15 minut, kojila jsem co tři hodiny a ten čas jsem víceméně prokojila :)
Teď už je to v klidu,mám obchůdek s malovanýma tričkama,vařím, ankupuju, 2× denně jdeme ven a ještě hlídáme stejně starou holčičku a stíhám i emimino i číst :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
317
1.3.12 21:06

Jsem na tom podobně prcek je velký nespavec a vyžaduje skoro 100% pozornost. Zahraje si jen na chvíli, manžel jezdí pracovně pryč. Takže pokud na chci něco udělat musím s prckem (většina věcí jde) anebo v noci. Závidím mamkám co jim dítě spí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Scarlett2011
1.3.12 21:06

No tak to je o prioritach. Ja treba uklid krome tech zakladnich veci vubec neresim. :nevim:
Nesnasim domaci prace, takze se tim ani nijak netrapim. :)

• Citovat
  • Upravit
14047
1.3.12 21:08

Co že se to tady řeší?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Scarlett2011
1.3.12 21:09
jizvíková píše:
Co že se to tady řeší?

To bys nepochopila. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
700
1.3.12 21:12
Scarlett2011 píše:

moje řeč :palec: já uklízím,vařím,peru,žehlím..buď když malá spí na terase,nebo i když je vzhuru,mám ji v ledátku nebo na dece,mluvím na ni,někdy u toho trsám-to ji rozřechtá,prostě postupem času jsem si ji přizpůsobila svým povinnostem,no a musím zaklepat,že to krásně dávám i s ní :D musím teda podotknout,malé je půl roku,krásně spí dopoledne 2 hodiny,a odpoledne 1 hodinu na terasemezi tím si stíháme i hrát,večer usíná v 19,30,potom doladím zbytek a většinou od 20,00 už sedím u emimina :mrgreen: takže pohoda..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
1.3.12 21:24

Taky nestíhám. Jsou dny, kdy se tím užírám, a dny, kdy je mi to jedno. Když malá dopo spí, musím bohužel řešit práci, když ne to, tak vařím. A hlavně čučím na emimino :roll: :oops: To mi zabírá hodně času, ale nedokážu prostě jet bez relaxu 14 hodin denně! A asi jsem línější než pořádkumilovná. Tak!
Ale i když dítě leze, tak se dá spousta věcí udělat. Žehlení, luxování, úklid koupelny atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí