Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
ahoj holky ![]()
lost a lucko - sejdete vy se vůbec někdy.tak vám to trošku nepasuje,co?ještě že si můžete aspoň napsat… ![]()
veri - úspěšnost veliká a dáreček tam určitě bude… ![]()
rosinko - a copak jste měli za problém?pokud ti to nevadí,že se ptám?
ahojky holky,Lost se mnou je to taky těžké.Tak příští týden můžu-PO?UT?Pa.Také tě ráda poznám.
Mišo no je to s náma složitý ![]()
Tak Vám moc všem držím palečky .No a co dlouo jsem tu neviděla Judy ![]()
ahoj Miso, , jak jsme byli nejdriv v Pronatalu, tak nam rekli,ze manzel ma spatny spermiogram, ze spontanne to nepujde, a hned poslali na IVF, ale k tomu tam nakonec z ruznych duvodu nedoslo,a zmenili jsme CAR. V tom druhem rekli, ze sice manzeluv SPG neni idealni, ale to ma malo kdo v dnesni dobe. Tak rekli, ze mame na vybranou 3 moznosti: pomoci laparoskopii zjisti, jestli mam pruchozi vejcovody, pak udelat IUI, pokud je vse ok, anebo nejdriv neolikkrat zkouset IUI a pak podnikat jine veci,anebo rovnou IVF.Tak jsme nejdriv zkusili IUI (tu nejmensi zatez),ale ted' nevim, jestli to takhle ma smysl,jestli to neni ztrata casu. Ve ctvrtek jdu na konzult. kvuli dalsimu postupu, tak uvidime,ikdyz doktori moc neradi, jen reknou tak si vyberte, co podstoupite..
no jo lucy - ale s kým to není složitý,co?tak přeju ať vám to vyjde,joooo!!!! ![]()
rosinko - no jo.s tím SPG to máš asi pravdu.ale celkem mě to přijde divný,že ti neudělali průchodnost vejcovodů nebo zrovna laparo.tak uvidíš,co ti řeknou na konzultaci.my máme SPG OK,ale já mám po vysazení prášků anovulační cykly a bez MS.příští týden jdu na výsledky krve,tak jsem celkem zvědavá co bude.ale jsem ze všeho taková zmatená…snad budeme mít nejdřív taky šanci párkrát na IUI.nevím… ![]()
tak holky papa ![]()
Ahoj Miso, tak Ti ten MC napravi necim, a bude ok, myslim, ze s takovym problemem by mohly stacit IUI, behem jednoho roku muzes mit 6krat. No…ja jsem po dnesni konzultaci nejaka rozhozena. Pani doktorka rekla, ze mam rozhodnout sama,co podstoupim, a zase te same 3 moznosti. Ale uz nejak tomu IUI nejak moc nedavala, ale rozhodly jsme, ze jelikoz jedeme 11.6 na dovolenu,tak nestihnu uz ani IVF, ani laparku, tak ted ' mam akorat na 2.IUI dobu, tak to jeste udelame pristi tyden, pokud teda vajicko doroste…pak bych tesne pred dovcou mela mit test a bud' tam jet tehotna (co si nemyslim, ze se stane), anebo si uzit tam pred vaznejsimi zakroky…tak je to se mnou.. ![]()
Rosinko - budu ti držet palečky ať to 2.IUI výjde! Třeba už pojedeš na dovču jako těhulka a pořádně si to tam užiješ.http://www.sirmi.ic.cz/smajl/407.gif
Míšo - zase plašíš? Výsledky se ti blíží a uvidíš, že budou všechny OK a jen ti upraví ten tvůj úúúúžasný cyklus antiovuolaci a všechno zvládneš!!!!http://www.sirmi.ic.cz/smajl/422.gif
Ahoj
!
Judy, (chodíš sem ještě?), tak jsem se s Dr. nakonec domluvila na merionalu, a mám začít stimulaci už dneska večer.
Teoreticky nám to sestřička vysvětlila, ve skutečnosti si to ještě nedokážu představit. Taky nám doporučila fyziologický roztok, s tím to prý tak nebolí.
rosinko - no tak to tě dr. moc nepotěšila,co?
člověk vždycky čeká aspoň nějakou dobou zprávu a radu a ona tebe zase tak vypekla.no, takže je to zase na tobě…ale snad si dovolenou užiješ jako těhulka…
a nebo si mimčo dovezeš?no taky možnost…ať už jedno nebo druhé,bylo by to super.no snad se to bude dát nějak upravit,uvidím…
veri - plaším,ale spíš si připadám taková bezradná.jako že nevím co a jak a jsem hrozně zmatená.uf,už ať je čtvrtek.a u tebe středa,co?všechno bude na jedničku… ![]()
Ahojky holky ,
dlouho jsem tu nebyla, ale vážně nemám skoro časík
.
Rébi , tak ty budeš mít taky merional. Tak to držim palečky. Ale určitě to zvládnete. Kdyby něco tak se ptej na cokoliv.
Judy , už máme za sebou 3 injekce a jde to skvěle. A vlastně mě to vůbec nebolí - to je ale tím že používáme fyziologický roztok, jak nám poradily. S tím standardním, co je v ampulkách v tom balení, to prý dost bolí (řekla nám sestřička)…To jenom jako typ, kdybys dostala příště stejné léky.
Veroniko - jsem teprve na začátku stimulace a zatím jsem v pohodě. Mám ale celkem obavy, jak ty hormonální smrště budu snášet později (třeba ten Utrogestan?) - tím spíš, že obvykle dost špatně snáším hormonální výkyvy v 2.půlce cyklu:roll: …
Rébi , tak to jsi šikulka. Já věděla, že o zvládneš ![]()
Míšo , promin, na tebe všude nějak zapomínám. Nezlob se
A jak je?
Lucíku ? O tobě už jsem taky dlouho neslyšela ![]()
Lost ? A copak ty? Co mimi?
judy - v pohodě.já mám teď velku radost
,protože jsem volala dneska do CARu,jestli tam mám už ty výsledky a jsou tam.takže ve čtvrtek už snad budu vědět víc…a jinak pořád berete vitamínky?a manžílek poslouchá???
réby - tak to je super,že to jde jak po másle.já mám z toho hrozný strach,jsem posera,víš… ![]()
Judy - Šikulka je spíš manžel, zvládá to velmi dobře, i když na začátku se tvářil dost zděšeně. Taky díky tobě, s tím merionalem jsi mi dobře poradila. Jo, dr. nám předepsala 225ml první dva dny, a potom po 150ml, celkem to bude asi na 8 dní. Poslední 3 dny máme ještě nějaké injekce, které se aplikují do břicha (teď si nevzpomenu na název). Dneska jsem byla na ultrazvuku a vypadá to, že folikulů bude dost (dr. říkala, že reakce je ideální). Ještě máme jít v sobotu na kontrolu a možná v pondělí půjdu na odběr.
Jo napadlo mě, nezkoušela jsi nějaké čaje? Možná by něco takového mohlo na endometriózu pomáhat. Před časem jsem chodila na rehabilitaci podle Mojžíšové a terapeutka mi dávala jeden recept na čaj. Mě se zdálo, že pro mě by to nemělo až takový význam, protože mám asi nějaký jiný problém, ale třeba tobě by to pomoct mohlo. ![]()
Míšo - Já jsem z toho měla taky strach a ještě asi mít budu. Větší strach mám ale spíš z toho, jak to budu všechno snášet, než třeba ze samotného odběru. No, zatím to jde, jsme ale teprve v půlce stimulace. Jak je to u tebe? Už máte s dr. domluvený, jak budete dál postupvat?
ahoj holky
Rebi jak rikas ted o cajiku, tak me pro Judy spis napadlo jestli holky neznate berry necktar s aloe vera je to myslim ze od forever living, a me je tady lip a vim ze i vic holek si to chvali, jenomze cena je trochu horsi kolem 700,– za litr a minimum je 3 litry a cim vic tim lip a nezavisle na sobe mi jedna znama potvdila ze ona ma boreliozu a ma problem s kloubama a ze ji to pomahalo. No proste prej to aleo je na hodne nedohu a taky to procisti organismus, no ja sem to pila minuly mesic 3 litry a dneska du na kontrolu tak uvidim jak to klaplo nebo ne
![]()