Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@pohledmuze píše:
Silny je ten, kdo se umi prosadit, sve geny a okolo nehoz se vsechno toci.A jako angazovat se pro cizi deti mi prijde jako ztrata zdroju a casu.
Proc si neudelat vlastni deti, kdyz uz nejaky chci. To proste nesezen bezdetnou rozumnou holku?
Jedine kde to „schvaluju“ jsou nejaky rozvedeny „starsi“ lidi. Ale aby treba bezdetny muz okolo 30 hledal zenskou s 2 detma mi prijde mimo.
Mohla bych se zeptat?
Jsi Scarabeuss, že??? ![]()
Myslela jsem, žes v Thajsku a scháníš vhodnou nevěstu… ![]()
Andělo, no tak někdo to „umí“ a udělá si ještě svoje, ale někdo ne. Však to tak chodí - kus od kusu. Já jen napsala, co by napadlo mě. A věřím tomu, že nejsem sama na světě, kdo má stejný názor - proč si komplikovat život „cizími dětmi“, když může mít bezdětnou…
@pohledmuze píše:
Nikdy jsem to neslysel, ale prislo mi to vtipny.
Jojo, taky to slyším poprvé, ale líbí se mi to.
@pohledmuze píše:
Silny je ten, kdo se umi prosadit, sve geny a okolo nehoz se vsechno toci.A jako angazovat se pro cizi deti mi prijde jako ztrata zdroju a casu.
Proc si neudelat vlastni deti, kdyz uz nejaky chci. To proste nesezene bezdetnou rozumnou holku?
Jedine kde to „schvaluju“ jsou nejaky rozvedeny „starsi“ lidi. Ale aby treba bezdetny muz okolo 30 hledal zenskou s 2 detma mi prijde mimo.
To není obvyklé úplně, to je pravda, ale i tohle znám.
Můj své dítě už má. Takže jednou už si svobodnou bezdetnou našel. A ono ve 30 s jedním dítětem na víkendy mi zas nepřijde že by kvůli tomu nějak zásadně tratil.
Asi jsme jako slabé kusy na sebe zbyli
![]()
Prostě cizí děti jsou pro některé lidi potencionální komplikace, pro někoho jsou obohacením, pro třetího „výzvou“…Ale snad se sem může napsat ta rozmanitost ne??? Že to někoho pohorší a urazí, to je jeho problém. Já si primárně přeji, aby moji potomci nemuseli řešit tyhle věci, tak bych je prostě varovala a nebyla bych z toho nadšená. A fakt mi sem nemusíte psát, že to je tak asi jediné, co bych mohla dělat…jasně. ALe snad to smí rodič vyjádřit a jak se potomok zařídí je samozřejmě jeho věc.
@Poustevnice píše:
Andělo, no tak někdo to „umí“ a udělá si ještě svoje, ale někdo ne. Však to tak chodí - kus od kusu. Já jen napsala, co by napadlo mě. A věřím tomu, že nejsem sama na světě, kdo má stejný názor - proč si komplikovat život „cizími dětmi“, když může mít bezdětnou…
Proč..no prostě proto. To ví ti kteří do toho jdou.
Já mám dva syny a bylo by mi to jedno.
No, tak teď to máš takto - bylo by ti to u synů jedno. Vážně bys přijala „cokoliv“? I kdybys jako zkušená (protože už budeš starší) viděla nějakou tu červenou „blikající kontrolku“, co ten zamilovaný kluk nevidí?!
@free333 píše:
Mohla bych se zeptat?
Jsi Scarabeuss, že???
Myslela jsem, žes v Thajsku a scháníš vhodnou nevěstu…
Teď jsem to chtěla napsat taky. ![]()
@nostress píše:
Teď jsem to chtěla napsat taky.
Tak jestli se dočkáme odpovědi ![]()
@Poustevnice píše:
No, tak teď to máš takto - bylo by ti to u synů jedno. Vážně bys přijala „cokoliv“? I kdybys jako zkušená (protože už budeš starší) viděla nějakou tu červenou „blikající kontrolku“, co ten zamilovaný kluk nevidí?!
Syny mám tři a rozhodně mi bude v budoucnu jedno jestli si najdou holku bezdetnou nebo s detma. Rozhodne to ze si najde některý s detma nebude znamenat blikající kontrolku.
@Poustevnice píše:
Rozumím ti. Jistě, jsou různé ženy, dětné i bezdětné, a různí muži. Osobně bych byla raději, pokud by si syn přivedl nějakou solidní ženu s dětmi, než svobodnou povětrnici. Ale to bude jeho volba.
@Poustevnice píše:
Tak to máš dobrý, že víš, jak to bude v budoucnu.
to říká teď. Až si najde kluk nějakou, co má několik dětí a každé s jiným nebo bez otců v RL, možná obrátí. Ne každá samoživitelka je oběť, může to být taky pěkná pipina nebo běhna.
@nostress píše:
Rozumím ti. Jistě, jsou různé ženy, dětné i bezdětné, a různí muži. Osobně bych byla raději, pokud by si syn přivedl nějakou solidní ženu s dětmi, než svobodnou povětrnici. Ale to bude jeho volba.
No, já bych tedy preferovala aby by si přivedl solidní svobodnou ![]()
@j.a.n.i1 píše:
No, já bych tedy preferovala aby by si přivedl solidní svobodnou
přesně. Ne použitý zboží ze secondhandu s přívěšky.