Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
tak já to teda musím zaklepak zdravíčko zatím funguje. I když teď v poslední poradně mi sestra naměřila velice podivný tlak. Měla jsem 150/52?? Poraďte jak jeden tlak snížit a druhý malinko zvýšit??? Fakt nechápu. Jinak jsme v těhu neměla nikdy žádné komplikace, což je dle dr. i zázrak, vzhledem k mé nadváze(no dobře obezitě - 94kg) a vzhledem k zlomenině na páteři, kterou jsem si v 19letech v TV uhnala. Mám trvalé následky,a le ani bych neřekla, že by mě záda bolela v těhu víc než jindy jsem holt zvyklá..
Lacenko, to je teda fakt divnej tlak… a premerovala to jeste? Ja teda mivala hodne nizkej, vetsinou kolem 100/ 60…a ted mivam i 130/70, to mam asi z tech deticek, nebo co… Ale co upravuje tlak, to ti nereknu, ja nikdy nic nebrala. Dr. ti na to nic nerekla?
Ahojky,
včera večer před spaním jsem upadla do hluboké zádumčivosti a dneska dopoledne to Elda vylepšila hodinovým jekotem, kvůli ponožce kterou si po několikáté svlékla a kterou jsem jí oblékla já, ačkoliv to „chtěla sama.“ ![]()
Pak když jsem jí šla uložit po obědě, dostal Kuba brečecí záchvat a nechtěl usnout u taťky. Když jsme si děti vystřídali, přišla Eli, že chce spinkat s mamkou.
![]()
Když konečně oba dobojovali, tak jsem tu jen tak seděla a přemýšlela, jak dlouho to zvládnem se třemi. ![]()
Už bych fakt moc potřebovala jaro, těch pár slunečných dnů mě vždycky vzpruží, a pak je zase tejden tak hnusně jako dnes. ![]()
Asho: injekce musím preventivně, každopádně u minulého těhu nikdo ani jinou alternativu nenavrhl. Chodím do Trombotického centra a při poslední kontrole po šestinedělí jasně říkali, že kdyby bylo těhotenství nebo operace, tak zase naklusat pro Fragmin.
Ale já jsem ráda, že jsem pod kontrolou, mám za sebou 3× potrat, z toho jednou až v 17 tt a při prvním dokončeném těhotenství se to nijak neřešilo a Eliška se narodila ve 37tt s 42cm a 1790g.
Při dalším těhu jsem změnila doktorku, protože tak předcházející na to řekla jen, že hlavně, že je malá v pořádku a jinak nic. ![]()
Kubík teda taky nebyl žádný obřík, měl 2890g, ale aspoň se „vešel do tabulek.“
Lacenko: ten tlak je fakt podivnej, nemohla být spíš chyba v přístroji, než v tobě? Myslím, že jde zvýšit a snížit jen celkově, ale systolický dolů a diastolický zároveň nahoru, nahnat nejde.
Ale fakt bych to až tak neřešila, pokud ti je dobře, tak to spíš bude náhoda.
no přeměřovala to dvakrát a vždy ty hodnoty byli velmi podobné. Doktor na to zatím nic neříkal, ale na kontrolu jdu už 7.4. tak to nejspíš chce mít pod kontrolou (jinak totiž chodím po měsíci a ne po třech týdnech) Uvidíme příště. Ale když jsem dneska vařila takřka neslaný oběd, tak jsem si ještě říkala, že by mi mmohli najít těhu cukrovku a už budu jíst jenom samý bezchuťový jídlo
No ale co by člověk pro mrňouska nevydržel že? Manželovi to zatím nevadí sám bere léky na vysoký tlak, tak ubrání soli jen výtá. Já jsem totiž jinak docela solící typ ![]()
Ahoj ![]()
Tak jsem to dneska odpo zas zalomila s detma, nejak posledni dobou nemuzu spat v noci, vcera jsem sla az dneska v pul 3 rano…
Lostritis a jaky mas ty mutace? Ja ted nevim, jestli jsi nahodou nepsala do ty diskuze, ted se to nekde probiralo. Ja mam za sebou prave taky tri potraty a zjistili mi to az v tehu s Tynou. Mam Leidena a ze 4 testovanych MTHFR mam 3. To jsem teda koukala. Nastesti vsechno heterozygotne, proto mi asi staci ten Anopyrin.
Ale decka mely vahu v pohode, prutoky taky byly vzdycky dobry u tebe to teda vypada, ze to brzdi vyzivu. No ale hlavne, ze jsou v pohode ![]()
A kam chodis k dr.? Mne hlidaji v Podoli.
Asho: genetický mutace naštěstí nezjistili žádný, jen prostě je tam ta žátěž. Mám za sebou i jednu tromboflebitidu a to v pouhých 24 letech, takže jsme ve střehu. Doktorka mluvila o možných mikroinfarktech placenty, ale u prvního dítěte to nikdo nesledoval a ani po porodu zřejmě nic nevyšetřili a teď podruhé to bylo ok díky té profylaxi.
Přesně, naštěstí jsou prťata v pořádku a s nadsázkou říkám, že díky jejich subtilnosti jsem měla dva superrychlé naprosto přirozené porody, páč se nic navíc nestíhalo. ![]()
Nespavost nezávidím, ještě si živě vzpomínám na těch posledních pár týdnů před porodem a probděné noci. ![]()
Ještě že máš děti synchronizované a můžeš si s nimi dáchnout, u nás spí každý jinak. ![]()
Jsem zapoměla, chodím na Karlák do Všeobecné do Trombotické poradny.
Aha, tomu nerozumim, ja myslela, ze nejakou trombofilni mutaci mit musis, nechapu, co myslis tou zatezi. Co ti teda zjistili?
Jinak Mates spi jenom nekdy, ted jak je nemocnej, tak jo… a jinak je ve skolce. Ale on uz je velkej, klidne muzu jit spat, i kdyz je vzhuru
Uz jsme ho nechavali i samotnyho doma, teda nebylo to dlouho, tak pul hodiny. Ani se nehnul od pocitace.
ajoj,ctu vas ale nepisu,prd na to viidm,mam tady tmu…:-)))
hele,kd si mysli,ze je mezi druhym a tretim detatkem MALEJ ROZDIL,TAK SE SEREDNE PLETE!!!!!!!!ja si taky myslelsa,ze je to tak a ejhle-----BYLO TO NAOPAK!!!!!!!KDYZ JSOU DETI DVE---RODELI SI SILY MAMA S TATOU A JDE TO..KDYZ JSOU TRI?:???HMMM????
![]()
JOJO…to uz si rikam,ze radsi ty ctyri.,to mi prijde prehlednejsi.....
Ale i kdyz---i k tem se musite dopracovaat…pozvolna…ze,??,
![]()
Ahoj ![]()
Mates furt doma, zcvoknu se z nich.
Baro nene, ja to myslela tak, ze dve starsi uz si vyhrajou sami, uz to neni tak, ze je mimino a batole visici ti na noze. Jinak to prace navic je, to je jasny. Ale treba to ted vidim u nas, kdyz byla Tyna mrnava, Mates spal ve svym pokoji a od 5 rano byl nasackovanej u nas. Ted az prestehujem Tynu, tak oba vstanou v 7 a pusti si TV. Protoze Tyna, jak se vzbudi, chce hned za nim, nase postel ji bohuzel nebere vubec.
No a dvoje ruce?
Tak ja mam od zacatku jedny… Nas tatinek neni z tech, co jdou na 9 do prace a v 5 jsou doma. U nas nejak to deleni sil moc nefunguje.
Dneska davame Tyne prihlasku do MS, tak jsem fakt zvedava, jestli ji vezmou.
Ahoj holky,
tak mám chvilku klid, taťka šel s Eli ke kadeřnici a na nákup, tak jsme tu s Kubulkou sami a užíváme si. ![]()
Asho: no ono to teda nezní moc srozumitelně
, já to píšu tak, jak jsem to pochopila. Prostě není žádný problém na úrovni chromozomů, ale srážlivost není úplně v pořádku a mám oslabenou cévní stěnu.
Znám pár holek, co dostaly antikoagulancia preventivně.
Báro: já si vůbec nedělám iluze o tom, jak to bude se třemi dětmi, fakt je, že náš taťka, díky pracovní době, funguje doma dost, ale občas jsem i radši, když jsme sami, Eliška tolik nezlobí a takový věci jako uspávání a utěšování musím zvládnout u obou sama. ![]()
No, asi je lepší si třeťátko pořídit po dvou starších, ale to jsme teda nezvládli. ![]()
Taky se chystáme v dubnu na zápis do školky, tak uvidíme, školek je tady v okolí spousta, ale dětí taky. ![]()
Naštěstí to nezbytně nepotřebujeme, ale Eli by byla nadšená, myslím, že jí to jen s námi už nebaví. ![]()
Ahojky
lacenko tak ať tě ten tlak už nezlobí
. Já se měřila u maminy digitálním, měla jsem snad 90/70, ale u Dr. mívám taky víc. I puls mi vždycky vyskočí. Mám fobii na doktory a na to, když mi něco měřej
.
počasí je vážně na draka. Taky to na mě působí. Když je azuro a slunce, hned mám elán. Teď akorát náladu nic moc a jen se děsím, kam až poroste můj pupek
.
Taky mě někdy popadnou myšlenky, že to bude pro mě fuška s tím mimi. Sice je Eliša už větší, ale otravuje jak nevim co. Jenom co píšu tuhle zprávu, tak mě třikrát z tý pos.....židle zvedla. Nejdřív zašít vílí křídla, pak oloupat mrkev a teď zas ukrojit sýr
. Ona mě vždycky zaúkoluje. Má na to snad patent nebo co
Nó, teď zas přišla, naco že prej má přední zuby
. Takže když nic nechce, tak chce aspoň komunikovat.
Tak až tu budu mít to mimi a kojit á3hoďka i v noci, přes den mžourat a taky muset uvařit, dělat všechno jako teď a do toho mě bude malá takhle prohánět ....... no nevim, doufám že to zmáknu a že budu mít hodný miminko
. Ale až to jaro opravdu vypukne, věřím, že ta nálada bude hned jiná
.
Eli a Eliska nechodi do skolky? Ja prave doufam, ze od pristiho unora budou chodit oba…hezky na celej den
Ten pulrok to nejak vydrzim. I kdyz Matyse jsem mela doma porad, co se Tyna narodila, sel az v zari..a to jsme byli v Italii a sem jezdili jen obcas. Bylo to teda dost desny, zvlast, kdyz furt v zime prselo.
No ale ted jsem si zavzpominala, jak tam bylo pred rokem a dvema i krasne, vsechno uz kvetlo, my chodili ven v triku…a v CR snih ![]()
Nevim, jestli se to tu ukaze…tohle je z 19.3.08, neuveritelny
http://www.stastnezeny.cz/…nor.1480.jpg
a 13.3…ja chci jaroooooooo
http://www.stastnezeny.cz/…ste_1375.jpg
Asho - já si pořád říkám, že jsem se narodila v blbé zemi. V neděli jsem čučela na Výměnu manželek a to řecko mě vyloženě lákalo… Hned bych šla bydlet do teplých krajů. Nesnáším zimu…
asho hezký dětičky
![]()
Jo to já se taky měla narodit v teplých krajích. Zimu nemusím vůůůůbec.
Eliška do školky chodí zaplaťbůh
, akorát jsem jí dneska vzala po O a to ona pořád něco vymejšlí. No třeba teď zas. Už jsem jí dávno dala spát, teď po třetí vylezla z pokojíčku a chce pro změnu napít. Asi jí zakroutím krčkem už
![]()
Jéje, to bych do miminka snad už nešla, kdybych měla mít obě prťata od rána na krku.