Čekáme třetí dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18651
21.3.09 20:56

tak já to teda musím zaklepak zdravíčko zatím funguje. I když teď v poslední poradně mi sestra naměřila velice podivný tlak. Měla jsem 150/52?? Poraďte jak jeden tlak snížit a druhý malinko zvýšit??? Fakt nechápu. Jinak jsme v těhu neměla nikdy žádné komplikace, což je dle dr. i zázrak, vzhledem k mé nadváze(no dobře obezitě - 94kg) a vzhledem k zlomenině na páteři, kterou jsem si v 19letech v TV uhnala. Mám trvalé následky,a le ani bych neřekla, že by mě záda bolela v těhu víc než jindy jsem holt zvyklá..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
21.3.09 21:01

Lacenko, to je teda fakt divnej tlak… a premerovala to jeste? Ja teda mivala hodne nizkej, vetsinou kolem 100/ 60…a ted mivam i 130/70, to mam asi z tech deticek, nebo co… Ale co upravuje tlak, to ti nereknu, ja nikdy nic nebrala. Dr. ti na to nic nerekla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
22.3.09 14:53

Ahojky,
včera večer před spaním jsem upadla do hluboké zádumčivosti a dneska dopoledne to Elda vylepšila hodinovým jekotem, kvůli ponožce kterou si po několikáté svlékla a kterou jsem jí oblékla já, ačkoliv to „chtěla sama.“ :roll:
Pak když jsem jí šla uložit po obědě, dostal Kuba brečecí záchvat a nechtěl usnout u taťky. Když jsme si děti vystřídali, přišla Eli, že chce spinkat s mamkou. :roll: :lol:
Když konečně oba dobojovali, tak jsem tu jen tak seděla a přemýšlela, jak dlouho to zvládnem se třemi. :wink:

Už bych fakt moc potřebovala jaro, těch pár slunečných dnů mě vždycky vzpruží, a pak je zase tejden tak hnusně jako dnes. :evil:

Asho: injekce musím preventivně, každopádně u minulého těhu nikdo ani jinou alternativu nenavrhl. Chodím do Trombotického centra a při poslední kontrole po šestinedělí jasně říkali, že kdyby bylo těhotenství nebo operace, tak zase naklusat pro Fragmin.
Ale já jsem ráda, že jsem pod kontrolou, mám za sebou 3× potrat, z toho jednou až v 17 tt a při prvním dokončeném těhotenství se to nijak neřešilo a Eliška se narodila ve 37tt s 42cm a 1790g.
Při dalším těhu jsem změnila doktorku, protože tak předcházející na to řekla jen, že hlavně, že je malá v pořádku a jinak nic. :roll:

Kubík teda taky nebyl žádný obřík, měl 2890g, ale aspoň se „vešel do tabulek.“

Lacenko: ten tlak je fakt podivnej, nemohla být spíš chyba v přístroji, než v tobě? Myslím, že jde zvýšit a snížit jen celkově, ale systolický dolů a diastolický zároveň nahoru, nahnat nejde.
Ale fakt bych to až tak neřešila, pokud ti je dobře, tak to spíš bude náhoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
22.3.09 16:46

no přeměřovala to dvakrát a vždy ty hodnoty byli velmi podobné. Doktor na to zatím nic neříkal, ale na kontrolu jdu už 7.4. tak to nejspíš chce mít pod kontrolou (jinak totiž chodím po měsíci a ne po třech týdnech) Uvidíme příště. Ale když jsem dneska vařila takřka neslaný oběd, tak jsem si ještě říkala, že by mi mmohli najít těhu cukrovku a už budu jíst jenom samý bezchuťový jídlo :lol: No ale co by člověk pro mrňouska nevydržel že? Manželovi to zatím nevadí sám bere léky na vysoký tlak, tak ubrání soli jen výtá. Já jsem totiž jinak docela solící typ :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
22.3.09 17:05

Ahoj :)

Tak jsem to dneska odpo zas zalomila s detma, nejak posledni dobou nemuzu spat v noci, vcera jsem sla az dneska v pul 3 rano…

Lostritis a jaky mas ty mutace? Ja ted nevim, jestli jsi nahodou nepsala do ty diskuze, ted se to nekde probiralo. Ja mam za sebou prave taky tri potraty a zjistili mi to az v tehu s Tynou. Mam Leidena a ze 4 testovanych MTHFR mam 3. To jsem teda koukala. Nastesti vsechno heterozygotne, proto mi asi staci ten Anopyrin.
Ale decka mely vahu v pohode, prutoky taky byly vzdycky dobry u tebe to teda vypada, ze to brzdi vyzivu. No ale hlavne, ze jsou v pohode :)
A kam chodis k dr.? Mne hlidaji v Podoli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
22.3.09 22:05

Asho: genetický mutace naštěstí nezjistili žádný, jen prostě je tam ta žátěž. Mám za sebou i jednu tromboflebitidu a to v pouhých 24 letech, takže jsme ve střehu. Doktorka mluvila o možných mikroinfarktech placenty, ale u prvního dítěte to nikdo nesledoval a ani po porodu zřejmě nic nevyšetřili a teď podruhé to bylo ok díky té profylaxi.
Přesně, naštěstí jsou prťata v pořádku a s nadsázkou říkám, že díky jejich subtilnosti jsem měla dva superrychlé naprosto přirozené porody, páč se nic navíc nestíhalo. :wink:

Nespavost nezávidím, ještě si živě vzpomínám na těch posledních pár týdnů před porodem a probděné noci. :roll:
Ještě že máš děti synchronizované a můžeš si s nimi dáchnout, u nás spí každý jinak. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
22.3.09 22:07

Jsem zapoměla, chodím na Karlák do Všeobecné do Trombotické poradny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
22.3.09 22:50

Aha, tomu nerozumim, ja myslela, ze nejakou trombofilni mutaci mit musis, nechapu, co myslis tou zatezi. Co ti teda zjistili?

Jinak Mates spi jenom nekdy, ted jak je nemocnej, tak jo… a jinak je ve skolce. Ale on uz je velkej, klidne muzu jit spat, i kdyz je vzhuru :) Uz jsme ho nechavali i samotnyho doma, teda nebylo to dlouho, tak pul hodiny. Ani se nehnul od pocitace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
22.3.09 23:01

ajoj,ctu vas ale nepisu,prd na to viidm,mam tady tmu…:-)))

hele,kd si mysli,ze je mezi druhym a tretim detatkem MALEJ ROZDIL,TAK SE SEREDNE PLETE!!!!!!!!ja si taky myslelsa,ze je to tak a ejhle-----BYLO TO NAOPAK!!!!!!!KDYZ JSOU DETI DVE---RODELI SI SILY MAMA S TATOU A JDE TO..KDYZ JSOU TRI?:???HMMM???? :lol: :lol: :lol: :wink:

JOJO…to uz si rikam,ze radsi ty ctyri.,to mi prijde prehlednejsi..... 8) 8) Ale i kdyz---i k tem se musite dopracovaat…pozvolna…ze,??, :D :D :D :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
23.3.09 09:36

Ahoj :)
Mates furt doma, zcvoknu se z nich.

Baro nene, ja to myslela tak, ze dve starsi uz si vyhrajou sami, uz to neni tak, ze je mimino a batole visici ti na noze. Jinak to prace navic je, to je jasny. Ale treba to ted vidim u nas, kdyz byla Tyna mrnava, Mates spal ve svym pokoji a od 5 rano byl nasackovanej u nas. Ted az prestehujem Tynu, tak oba vstanou v 7 a pusti si TV. Protoze Tyna, jak se vzbudi, chce hned za nim, nase postel ji bohuzel nebere vubec.
No a dvoje ruce? :D Tak ja mam od zacatku jedny… Nas tatinek neni z tech, co jdou na 9 do prace a v 5 jsou doma. U nas nejak to deleni sil moc nefunguje.

Dneska davame Tyne prihlasku do MS, tak jsem fakt zvedava, jestli ji vezmou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
23.3.09 10:47

Ahoj holky,
tak mám chvilku klid, taťka šel s Eli ke kadeřnici a na nákup, tak jsme tu s Kubulkou sami a užíváme si. :wink:

Asho: no ono to teda nezní moc srozumitelně :lol: , já to píšu tak, jak jsem to pochopila. Prostě není žádný problém na úrovni chromozomů, ale srážlivost není úplně v pořádku a mám oslabenou cévní stěnu.
Znám pár holek, co dostaly antikoagulancia preventivně.

Báro: já si vůbec nedělám iluze o tom, jak to bude se třemi dětmi, fakt je, že náš taťka, díky pracovní době, funguje doma dost, ale občas jsem i radši, když jsme sami, Eliška tolik nezlobí a takový věci jako uspávání a utěšování musím zvládnout u obou sama. :?

No, asi je lepší si třeťátko pořídit po dvou starších, ale to jsme teda nezvládli. :wink:
Taky se chystáme v dubnu na zápis do školky, tak uvidíme, školek je tady v okolí spousta, ale dětí taky. :lol:
Naštěstí to nezbytně nepotřebujeme, ale Eli by byla nadšená, myslím, že jí to jen s námi už nebaví. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
717
23.3.09 17:04

Ahojky
lacenko tak ať tě ten tlak už nezlobí :wink: . Já se měřila u maminy digitálním, měla jsem snad 90/70, ale u Dr. mívám taky víc. I puls mi vždycky vyskočí. Mám fobii na doktory a na to, když mi něco měřej :D .
počasí je vážně na draka. Taky to na mě působí. Když je azuro a slunce, hned mám elán. Teď akorát náladu nic moc a jen se děsím, kam až poroste můj pupek :twisted: .

Taky mě někdy popadnou myšlenky, že to bude pro mě fuška s tím mimi. Sice je Eliša už větší, ale otravuje jak nevim co. Jenom co píšu tuhle zprávu, tak mě třikrát z tý pos.....židle zvedla. Nejdřív zašít vílí křídla, pak oloupat mrkev a teď zas ukrojit sýr 8O :twisted: . Ona mě vždycky zaúkoluje. Má na to snad patent nebo co :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: Nó, teď zas přišla, naco že prej má přední zuby :?: :roll: . Takže když nic nechce, tak chce aspoň komunikovat.
Tak až tu budu mít to mimi a kojit á3hoďka i v noci, přes den mžourat a taky muset uvařit, dělat všechno jako teď a do toho mě bude malá takhle prohánět ....... no nevim, doufám že to zmáknu a že budu mít hodný miminko :D . Ale až to jaro opravdu vypukne, věřím, že ta nálada bude hned jiná :D :D .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
23.3.09 17:53

Eli a Eliska nechodi do skolky? Ja prave doufam, ze od pristiho unora budou chodit oba…hezky na celej den :D Ten pulrok to nejak vydrzim. I kdyz Matyse jsem mela doma porad, co se Tyna narodila, sel az v zari..a to jsme byli v Italii a sem jezdili jen obcas. Bylo to teda dost desny, zvlast, kdyz furt v zime prselo.
No ale ted jsem si zavzpominala, jak tam bylo pred rokem a dvema i krasne, vsechno uz kvetlo, my chodili ven v triku…a v CR snih :D
Nevim, jestli se to tu ukaze…tohle je z 19.3.08, neuveritelny
 http://www.stastnezeny.cz/…nor.1480.jpg

a 13.3…ja chci jaroooooooo
http://www.stastnezeny.cz/…ste_1375.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
23.3.09 17:59

Asho - já si pořád říkám, že jsem se narodila v blbé zemi. V neděli jsem čučela na Výměnu manželek a to řecko mě vyloženě lákalo… Hned bych šla bydlet do teplých krajů. Nesnáším zimu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
717
23.3.09 20:40

asho hezký dětičky :D :D

Jo to já se taky měla narodit v teplých krajích. Zimu nemusím vůůůůbec.
Eliška do školky chodí zaplaťbůh :D :D , akorát jsem jí dneska vzala po O a to ona pořád něco vymejšlí. No třeba teď zas. Už jsem jí dávno dala spát, teď po třetí vylezla z pokojíčku a chce pro změnu napít. Asi jí zakroutím krčkem už :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Jéje, to bych do miminka snad už nešla, kdybych měla mít obě prťata od rána na krku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí