Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
My máme sraz letos ze SŠ naposledy jsem měla první a teď tam přijdu s bubínkem a čekám třetí.
To bude keců.
To je mílo,že jsi přišla o sestru,mám jen bratra a je pořád svobodný a pořád někde lítá a já mám o něj pořád strach.
Pořád mám takový pocit ho chránit,je o 3mladší,dospělý muž.
Pořád si říkám,je lepší mít tři než jedno(nedej bože,aby se něco stalo),ale stačí,když se ti odstěhuje někde daleko a ty ho za celý rok ani neuvidíš,jistota ve třech je větší,říkám si,že jedno přece bu semnou ![]()
Zdravím vás ![]()
Trochu tuhle diskuzi pročítám a vzhledem k tomu,že mě poslední dobou hroooozně moc drží jít do třetího,ale mám z toho trochu vítr,tak jsem uplně natěšená z vás
![]()
Když to čtu,jak to berete s nadhledem,to je super.......
Staršího ,co se týče samostatnosti už ani nemusím počítat,tak bych to nemusela mít ani tak těžký ![]()
Jenže na druhou stranu,už ted mi jde z těch jeho moresů,co tahá ze školy ,hlava kolem....... ![]()
Ale už se asi fakt i těším,až vy:,–(ím prášky.
Partner je pro,takže tady problém nemáme,jeho máti by nám ruce za to líbala a moje máti mi říká,at radči ted,než jak mi vyšlo druhý.
To bylo mimi a k tomu první třída…Dost záhul,partner kamionák,já celý týden na kluky sama.....
Takže abych shrnula moje vyhlídky,v létě se stehujem do 3+1,partner shání práci tady někde.....
a pak vy:,–(ím prášky.......
Huráááá!!!!
Tak holky doufám,že se nezlobíte,že jsem vám sem vlezla,ale tak jste mě naladily,že jsem se musela podělit o své plány ![]()
Andri, bude to super, uvidis! ![]()
A kluci uz budou velky oba…no ja vim maly deti maly starosti…
Ale aspon budes mit volny ruce jenom pro mimino ![]()
Ja se teda bojim ty skoly taky, Maty pujde do prvni tridy, Tyna do skolky (pokud ji nevezmou uz v lednu) a k tomu budu mit rocni batole, to bude hukot
Myslim, ze to mimino je k prvnackovi prece lepsi, ale to jsem netusila, ze nam to ted pujde tak rychle ![]()
A ze mas podopru v rodine, je skvely! ![]()
Ja se picnu normalne, ja mam tak blbou velikost… Objednala jsem si svetr, velikost pro mne padala v uvahu bud L (boky do 104) nebo XL (od 102 do 110). Aktualni stav mam 102cm uff.Protoze jsem pribrala uz 10 kilo!!!!, rikala jsem si pochopitelne, ze vezmu tu XL, je to takovej svetrokabatek, delsi. A je mi to veliky, vypadam v tom jak v zupanu, ach jo. Tak jim to holt posilam zpatky, doufam, ze budou mit i mensi.
Jak to ted delate tehule? Berete radsi vetsi obleceni, kdyz jste na hrane, nebo to risknete, ze vam to ted je?
Asho-já po zkušenosti prcek+prvnáček.....takhle už nikdy!!!!
Tom měl blbou učitelku,hrozně náročná na ty malý děti,neměli ji rádi a Tom byl dost hravej ještě.Musela jsem se mu hodně věnovat,byl nesoustředěný a vůbec ho nazajímalo,že chodí do školy a k tomu Andrej vyžadoval pozornost,sám už se nudil,odpoledne býval uknouraný…no nic moc!!
Hodně se mi stávalo,že když Tom četl,tak jsem i zadřímla,jak jsem z nich byla hotová.Fakt koelm pololetí jsem byla na zhroucení.Uplně vyždímaná,Tomovi se něco nevyvedlo ve škole,sám z toho neměl radost,já mu chtěla pomoct a dopadalo to akorát tak,že jsem tady po nocích řvala do polštáře.
Ani na to nechci vzpomínat ![]()
Ale taky si říkám,že už budou velcí,myslím,že když se to povede jak plánujem,tak mimi bude nejdřív za rok a půl,Tom už snad bude taky rozumnější,Andrej už ve školce,samostatnější…Tom je jeho velký vzor,takže on už ted hodně věcí zvládá sám,protože se chce rovnat Tomovi a Tom je jako brácha super.Rád Andrejkovi se vším pomáhá a stará se o něj.
Jakýkoliv Andrejkův úraz ořve,protože ho hrozně zbožnuje ![]()
No ja myslim maly mimino…ktery jeste hodne spi a tak. Po prvnim roce uz je to blby, Tyna mi prestala spat dvakrat denne hned po narozkach a vystacila si s hodinovym odpo spankem. Tenhle vek moc nemusim, porad se musi hlidat, vsude vlezou, stabilita veskera zadna… Nejlepsi je, dokud nikam nezdrhaji
U Tyny jsem si to uzivala dost dlouho…teda az moc, protoze dlouho nelezla a chodit zacla az v 19ti mesicich. Ted uz si radsi davam pozor na to, co si preju ![]()
No tak to máš dobrý,mě to s Andrejkem uteklo hrozně moc rychle všechno.Velký mimino,brzy seděl,brzy stál,mezi osmým a devátým měsícem už obcházel a od desíti lítá!!!!
tak s ním to šlo až moc rychle!!!
Možná i proto chci ještě jedno,protože on mi moc proklouzl ![]()
Andri - to jsem ráda, že jsme tě tak nadchly.
My jsem taky byli 3 děti a brácha /mladší o 3 roky/ umřel, když mu bylo 26. Děti jsou fajn, ale faktem je malé děti - malé starosti, velké děti- velké starosti.
Jo, a ještě jedno tajemství - už delší dobu uvažuju o tom, že pokud budeme všichni zdraví a finance dovolí, šla bych klidně ještě do jednoho. Mám strach, že tohle bude v podstatě už takový jedináček a zvláš pokud to bude opravdu holka, tak i takový mazánek. A vůbec bych neřešila, co tomu kdo řekne. Kluci hrajou hokej, Ondra už přes týden nebydlí doma a já mám ráda takový trochu chaos. Nesnáším nudu a ticho.
Asi jsem blázen, co? ![]()
Ahoj holky, ahoj Andrino ![]()
Tak já jsem ze dvou dětí, ale moje ségra má tři, sestřenice má taky tři, já mám zrovna tak tři a teď jsem to porušila, načla další várku a čekám čtvrtý:D
. Ale ty první dvě děti „mi proklouzly“ jak píšeš nějak moc rychle, už jsou velký a tak mám teď druhý kolo
.
Taky moc nemusim ten věk, kdy se prťata batolí, na všechno hrabkají a mamina aby měla oči i vzadu
. Teď když je naší Elišce 4,5 tak je to úplná paráda. I když to baculatý batolátko je taky úžasný
. Já to budu mít tak, že mimi se narodí a malá bude skoro pětiletá, ale protože je zářijová do školy půjde o rok dýl. Tak to jsem ráda, že nebudu mít toho prvňáčka+mimi, protože to by nebylo na moje nervy
a věřim, že to je docela zápřah. Já měla s klukem taky co dělat v první třídě, tak si to vybavuju dost v barvách.
Pane jo, vidíte a já chtěla třetí v roce kdy půjde Honzík do školy. Tak nějak mi to přišlo jako dobrej nápad. člověk by to měl takový trošku rozložený a starosti by byli pestrý. Honzík půjde do školy za dva roky a kousek, Tomík bude ve školce a batolátko už na můj vkus moc aktivní aby se s ním dalo lehce manipulovat, ale zas moc malý na rozumnou domluvu. Rozumějte, Honzíka budu vozit do školy autem, tzn. Toma do školky, takže budu mrně vždy vytahovat ze sedačky a hlídat aby mi neutíkalo a tak. To by mi s mimi ve „vajíčku“ odpadlo. Ale asi je to jedno…
Ahojky holky…
Kolem mě má spousta rodin taky tři děti,myslím,že je to v pohodě…
Někdo mě odrazuje -tři děti v dnešní době je prý luxus.Já si naopak myslím,že to třetí dítě se už celkem ztratí.Spoustu věcí přece máme po těch předešlých.Akorát až půjdou studovat,tak tam už se asi pocítí každé dítě…Myslím na financích samozřejmě ![]()
Bobule3-jsem taky ze třech dětí(bráchové) a taky mi umřel brácha-v 25,byl o 4roky starší jak já.
Ahoj ![]()
Dneska je tu krasne…chtela jsem vytahnout ven aspon Tynu, ale celou noc prokaslala. A to uz vcera vypadala, ze ma po vsem.
Lacenko, co jsem prave vypozorovala, tak nejlepsi by bylo porodit v cervenci nebo srpnu pred tim, nez pujde do prvni tridy… nez mrne povyroste, aby min spalo a bylo s nim vic prace, tak uz je to ve skole zabehnuty. Aspon u nas to bylo do roka v pohode, hlavne ten prvni pulrok…sice Tyna od dvou mesicu rvala…ale i spala
Zato ted jeci furt a spi malo… Pak se to lame kolem tretiho roku, to uz bylo s Matysem celkem snesitelny, sice ta prvni puberta ho drzi od dvou let doted, ale uz je celkem samostatnej.
Ono je ale vzdycky neco. Proste nam to vyslo takhle..zas si rikam, ze prte pak uz zabavi Tyna, coz bude urcite lepsi, nez kdyz jsou deti jen dve. ![]()
Jinak co se tyce financi a studia…tak to mne netrapi vubec, dneska se da privydelat pri skole uplne normalne…uvidime, jak to bude pak, ale myslim, ze horsi to nebude. Horsi je spis ta ZS, to jsou desny palky najednou, krouzky a tak. No vlastne uz v MS, jsem zvedava, az budou krouzkovat vsichni… snad se do ty doby Mates trochu vyprofiluje.
Holky, to je des, co pisete. Ja mam jenom nevlastni segru, nevyrustaly jsme spolu, je o 13 let mladsi. No a ma termin mesic po mne ![]()
Ahoj holky,
teda vy jste psavci, to tady zase nebudu stíhat.
![]()
No neva, aspoň mám co číst. ![]()
Teď se musím víc věnovat Elindě, už se dopracovala do žárlivého období, takže je tu veselo. Navíc začala ráno vstávat nechutně brzo, takže po obědě musí jít spát, jinak je protivná. A to nám zase totálně obrátilo režim, takže nic moc. ![]()
Auto už neřeším, taky jsem našla na BC tu diskusi o autosedačkách a je tam i o té na ten dvojboďák, tak uvidíme, jak to nakonec dopadne.
Taky se mi nechce dávat dítě dopředu, mám zafixováno, že to je nejmíň bezpečné místo v autě.
Ale otázka je, zda se dozadu tři sedačky vejdou. ![]()
Už jsem si na tu novinku celkem zvykla, přece jen si to ještě tolik nepřipouštím, je dfakt brzy, ale jsem v klidu, rozhodle jsem si provozní problémy zatím nepřipouštět. ![]()
Popravdě mám největší vítr z těhotenství, už to minulé nebylo ideální, musím si při těhu píchat protisrážlivé léky a trpím na křečáky nejen na nohou, ale navíc jsem ještě vůbec nic po porodu neshodila, takže teď začínám na děsivých 84 kg. ![]()
To teda nevím, jak to udělat, abych nepřibírala, před porodem s Kubulkou jsem měla 94 a bylo to děsný. ![]()
Ad tři děti v okolí : já teda vídám kolem docela dost troj maminek, u nás v rodině jsou teda taky raritou. Jen moje teta si pořídila třetí dítko, když už měla kluky odrostlé, jinak nikdo.
Ale manžel je ze tří dětí, tak snad aspoň tchán bude v pohodě.
Já si ani nemyslím, že by měl někdo řeči kvůli počtu dětí, my jsme avízovali, že chceme víc než dvě, spíš ten malý rozestup…
![]()
Andrino : přesně to jsem řešila včera, kde vezmeme na studia pro tři děti…a manžel koulel očima
![]()
Bobule : jasně, čím víc dětí, tím líp. ![]()
Já jsem vždycky chtěla aspoň tři, ale klidně i víc, ale vzhledem k pozdějšímu věkovému nástupu plození a ne příliš optimálnímu zdravotnímu stavu, je to třetí myslím poslední.
I když, nikdy neříkej nikdy.
![]()
Lostritis a fakt musis pichat? Ja jsem na Anopyrinu. No spis nejsem nez jsem, protoze to beru hodne obcas. Chci se konecne objednat na hematologii do IKEMu, ale trochu mam vitr, aby to tam nechteli resit az moc. No a jinak to mam podobne, zdravi uz davno v haji, rodit musim tak dva tydny pred terminem…ale stoji to za to. Jen doufam, ze budu moct chodit, protoze posledni dny je to teda sila.