Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak zas já, koukám že tu zatím od včera nikdo nebyl. Vypadá to, že nemám co na práci, ale mám tady náhodou úplně vrchovatej koš prádla na žehlení
. Pěkný úterý přeju
.
Taky si u vás to počasí dělá legraci? Tady před chvílí chumelilo a teď zas svítí slunce
.
Chci jen nahlásit, že nemám těhu cukrovku !!!
, tak mám radost, že se nebudu muset omezovat a hlídat. No jasně že nevykoupím cukrárnu, nakonec v tomle těhu nemám takový strašný chutě na sladký jako minule, ale vážit si tady sacharidy a chodit někam do dia poradny a tam pak vysedávat v čekárně
jééé, to by se mi vůbec nechtělo.
Ahoj ![]()
Dneska je teda aprilovy pocasi, nejdriv snehova smrst, ted to roztalo a sviti tam slunicko. No stejne furt trcime doma.
Eli, tak to je parada! Ja teda na sladky nemela chut ze zacatku vubec, pak se to zaclo nejak rozjizdet. Mam nahore 10 kilo, ale kdyby to slo stejnym tempem jako doted, tak priberu kolem 16ti, to by jeste slo…no uvidime.
Mam teda desnou zavislost na ledovym salatu, mam spotrebu jeden denne. S Matysem jsem mela denne kosik nektarinek, to lezlo sakra do penez..a s Tynou jablka…po tom salatu aspon nepriberu.
Tenhle tyden mame auto v servisu, dali nam nahradni Clio…tak jsem zvedava, jak dlouho jim to potrva, protoze na vikend v Cliu asi fakt neodjedem ![]()
Asho - to jsou krásné fotečky. Moc pěkné dětičky ![]()
Holky já jsem příšerně na sladké. A vůbec, pořád mě pálí žáha a nejvíc mi pomáhá to zahnat dalším jídlem. Takže v podstatě neustále žeru
![]()
A zbožňuju teplo. Jak já už se těším na léto. Na sluníčko, na teploučko.. a na prcka ![]()
Bobule3 píše:
Asho - to jsou krásné fotečky. Moc pěkné dětičky![]()
Holky já jsem příšerně na sladké. A vůbec, pořád mě pálí žáha a nejvíc mi pomáhá to zahnat dalším jídlem. Takže v podstatě neustále žeru
A zbožňuju teplo. Jak já už se těším na léto. Na sluníčko, na teploučko.. a na prcka![]()
Bobule dik
A mam to stejne. Desne dlouho mi trvalo, nez jsem zjistila, co je to za divnej pocit…a ona zaha. A nic na to nepomaha…koupila jsem teda v nouzi Gaviscon a malem se po… hnus fialovej. Ted jsme po veceri a ja uz premyslim, co do sebe jeste nacpu. Deti mi toho moc k vece nenechaly…tak se mam na co vymluvit.
A ted jsem zjistila, ze jsem dneska zacala treti trimestr. Aspon podle jednoho metriku, co to meri, ja v tom mam hokej. Proto se citim tak pod psa… Obcas mam zachvat lehky paniky, jak se TO blizi a co zas bude… poslednim porodem jsem se pekne namlsala, jestli to nebude minimalne stejny (jakoze mi vyjdou ve vsem vstric, jinak to bylo na houby), tak to ponesu asi dost tezce.
Asho - ještě času moře, žádná panika
I když já mám tentokrát strach s porodu už od //. Jo člověk už ví do čeho jde a v mém případě rozhodně není o co stát. Rodila jsem dlouho a dost bolestně, ale zas na druhou stranu jsme se teď přestěhovali a už to nemám do porodnice „za humna“, tak se bojím i taho překotného třeba dvou hodinového porodu. To bych totiž jistě rodila doma nebo v sanitce. Porod je strašák myslím pro 99% maminek a u mě čím je jich víc, tím je to horší…
No ja ani nemam strach z porodu samotnyho, ten desnej bude, to je mi jasny, ty vyvolavany pred terminem stoji za to. Takze zas dva dny… Spis se bojim toho, aby mi broucka hned neodnesli, abysme byli spolu…aby to bylo jako s Tynou. Proste takovy ty veci okolo, narazis na blbyho pediatra a uz to jede
Ja mela stesti, ale kamoska pul roku po mne, se stejnyma zdravotnima problemama, mela jinyho a bylo to dost otresny.
Staci mi to ockovani, jsem se zas vcera rozcilila…skoro na rok se prestava vyrabet Trivivac a uplne se prestal vyrabet Infanrix HIB…to teda fakt bude na vyber.
Tak se musím přiznat, že já mám strach z porodu taky od zjištění //. Po prvém porodu mě 4 dny po propuštění vezli rychlou zpátky a i tak jsem rodila víc jak 12 hod při nepravidelných kontakcích a druhý porod? Ten by byl super, kdyby mi věřili,že to jde opravdu rychle. A to mi mamča říkala, už jsi druhorodička, nenechej si do toho kecat. Ale bylo to zbytečné. Nevěřili, nenechali mě tlačit, ani se nenamáhali na mě kouknout a když jsem už fakt řvala, že prostě tlačím, mohli se najednou všichni zbláznit. Malého jsem pak snad hodinu tlačila, neboť kontrakce a stahy úplně odešly, malý zůstala šprajcnutý dole a to byl najednout klokot. Tentokrát mohlo být za 3 hodinky po všem a tak jsem si užila ještě hodinu navíc a ta tedy stála za to. Naštěstí se dílo podařilo /hrozil už císař/ a malého ani nekřísili. Takže vzpomínk nic moc.
Ahoj ![]()
Tak bud jste zapadaly snehem, nebo se nekde flakate! ![]()
Ja jsem do zitrka jednodetna, oba M. odjeli k babicce prezout auto. Teda ten klid!!! Jedno dvoulety dite je tak nenarocny!!! ![]()
Bobul, kdy mas termin? Mozna to budem mit kousek od sebe, ja pujdu asi nekdy kolem 14.6. na vyvolani.
Hojs,Tehulicky!!!!!!
taky u vas dnes tak leje?????:-(
ja se rozhodla pro dietu a tak jsem si dneska koupila o DVE CISLA MENSI KALHOTy,at mam tu spravnou motivaci..
![]()
jdu rano zitra na kontrolu po roce na nefrologii s Prostrednickem Viki,tak uz mampomalu,ale jiste nervy,.,,
jee,tady se probiraji porodyyyy:-))
ja -PRVNI-22 hodin po odtoku PV,dessss
DRUHY---planovany cisar,KP
TRETI----osm hodin kontrakci co minutu a nakonec cisar kvuli akutnimu nedostatku kysliku…
takze-.-VSEHOCHUT......
![]()
Asho - já mám termín 5.6..
Ale už se celkem těším. Přijdu si poslední dobou nějaká nemotorná a příšerně lenivá. Nic se mi nechce, v noci nemůžu spát, pořád se převaluju sem a tam… U prvních dětí si na takové problémy vůbec nepamatuju. Navíc mi už týden teče z prsou, tak se otravuji i doma s podprsenkou a vložkama. Na noc na to kašlu, ale pak chodím věčně s nějakýma flíčkama. ![]()
Jsem ráda, že je konečně krásně, teploučko a sluníčko, protože jsem měla momentálně nějakou depku. Je to asi vidět, že?
![]()
Ahoj, kde se toulate? ![]()
Ja ted byla trochu orvana, kazdej den jsem mela nejaky litani. V utery jsme byli cela rodinka na 4D UZV a stalo to za to, mimino se nam poprvy krasne predvedlo, zadny toceni zadama, fotky ksichtiku vysly paradne ![]()
Vcera jsem mela poradnu, vsechno ok (touhle dobou jsem s obema byla na magnezku a prevazne lezela, pokud to slo
), mimino je hlavou dole, doufam, ze uz si to nejak radikalne nerozmysli.
Jinak jsme udelali par dulezitych kroku- Tyna je prestehovana k Matysovi do pokoje do velky postele, dneska tam spala potreti, je nadsena, a dokonce si prvni vecer ani nevzpomnela na dudu, takze mame oddudlikovano…ted zabira argument, ze je VEKA HOKA
Ted uz jenom cekam na teplo a seberu ji pliny.
Ja sotva lezu, kriz mam obcas jak zabetonovanej, vadi mne uplne vsechno, dlouhy lezeni, sezeni i chozeni.
Pro mimino mi chybi snad jenom ta autosedacka, i kdyz neni jisty, jestli ji budem kupovat novou, jeste jsme to nebyli vyzkouset. No a pak par latkovek na paradu do kocarku, mam vybrany uzasny pejskovy flisaky ![]()
A to je od nas vsechno, venku je krasne, tak asi vypadnem…
Jo a dulezita vec…Tynu mi vzali od pristiho ledna/unora do skolky, jsem nadsena! !!!
PS: S depkama pryc a otevrit okno!!!
Ahojky , krásnej slunečnej pátek přeju
![]()
Taky jsem měla depku či co, ale ve středu odpoledne jsem nazadržitelně plakala kvůli myčce. No jo, hormony si se mnou začínají dělat co chtějí
.
Včera jsem měla poradnu a potěšilo mě, že jsem za měsíc nabrala jen!! 1,5kg. Tak to je úžasný, třeba už to tolik stoupat nebude. S malou jsem nabrala 18, tak třeba to neopřekročím
.
asho no to je pěkný jak hezky předěláváte batole na „vekou hoku“
, ale musí to bejt. Pak až bude mimi by ses z toho zcvokla viď? Já budu muset Elišů taky vystěhovat z naší postele, panč by mi zalehla mimino při kojení. Ta školka je super a gratuluju k přijetí. To bude velká pomoc
.
Včera jsem z poradny trochu ťapala po městě a pak ještě s taťkou v Makru, na večer jsem ještě udělala jahodový knedle na páře a potom mě už tááák bolely nohy, že jsem se přesouvala jak lazar s endoprotézama. Taky mi vadí sezení i chození i stání. Ale přišel mi novej těhu-pás a je skvělej.
Leze na mě moje jarní alergie, tak jsem zvědavá, jestli si budu moct vzít aspoň nějakej Zodac
. Zatím jen kejchám
.
Bobule3 taky bych chtěla termín už začátkem června, ale budu muset ještě vydržet. Někdy si ale představim, že budu rodit a jsem radši, že mám ještě čas. Ačkoliv porody jsem měla skvělý, no stejně bolí to jak čert a neni moc o co stát. Akorát ta odměna na konci, tak ta za to chvilkový „utrpení“ vážně stojí.
farska jak ti dopadla kontrola na nefro? Dobře? ![]()
Tak já jdu vyklízet botník, je jaro, tak mám uklízecí mánii
![]()
Mějte se a opatrujte bříška ![]()
My ještě stále čekáme třetí dítě a vy???
Máme v pořádku Triply a 6.5. se snad dovíme že je to ta vytoužená holčička ![]()
Čauky
Lacenko - vtipné
Každopádně moooc gratuluju k dobrým výsledkům a držím pěsti pak na toho 6.května, ať se dočkáte té princezny. Vím, o čem mluvím. Nám ji pan doktor slíbil, ale .....uvidíme. Všichni mě tipují zase na kluka. Ale nakoupeno v růžovém už mám, jinak bych nekupovala vůbec nic, neboť i segra má kluka ![]()