Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ikulko tak já měla ty první dvě děti dva roky od sebe. Myslím, že to bylo ideální. Hrály si spolu a jsou fakt brácha a ségra co si rozumí dodnes. Pak jsem vyzkoušela véélikej rozdíl a to má taky něco do sebe
. Měla jsem vlastně skoro jedináčka, protože o ty 14-16ti letý už nebyla starost jako o batole. No a teď mě čeká mimi, který bude od posledního
o téměř pět let mladší a to je zase myslim docela větší věkovej rozdíl a myslím, že si spolu už tolik hrát nebudou. Eliška bude školáček a bude jí určitě vadit prtě, který jí poleze do sešitů. Pro mě to je ale docela fajn, protože já upřímně obdivuju maminy co mají víc dětiček v podobným věku. Tenkrát jsem měla taky dvě brzo po sobě, ale myslím, že jsem to tak neprožívala jako dneska. Teď už malá chodí do školky, půjde pak do školy, takže to snad nebude tak horký
.
asho tak já jsem si teď vzala metr a mám přes pupek 111cm . Chtěla jsem to stáhnout na ten metr jak máš ty
, ale to bych se zaškrtila. Mám prostě pěknýho macíka a myslim že v červnu už se budu kutálet.
A vis o kolik je to vic nez pred tehu? Ono to po 4. bude jeste vetsi fofr, co? Kazdopadne mne tech vic jak 30cm za 25 tydnu trochu zaskocilo ![]()
No já jsem sice spíš štíhlejší typ, kosti slabší, ale po třech dítkách jsem to bříško měla i před těhu. Trochu vytahaný, trochu špíček, takže v pase asi tak 70-75 cm. Záleží jestli zatažená nebo vyvalená
. Takže tohle bříšo určitě není z pěknýho a plochýho
. Akorát jsem zvědavá jak to budu dostávat dolů.
No tak to ja taky, nastesti se to vzdycky samo nejak vyresilo do tri mesicu… Blby je, ze ted ty tri mesice budou pres leto, takze to nikam neschovam. Ale zas je to o to vetsi motivace haha…nesnasim nakupovani obleceni…
No uvidíme jak nám to půjde, poprvé jsem otěhotněla hned po vysazení prášků, podruhéé to trvalo skoro 2 roky než se nám prcek podařil tak teď to snad bude něco mezi. Ale každopádně bych byla ráda, kdybych přešla z jedné mateřské do druhé, protože se stejnak nemám kam vráti, měla jsem smlouvu na dobu určitou a tu mi samozřejmě neprodloužili když jsem byla od začátku těhu na nemocenské.
Každopádně vás holky obdivuju jak to zvládáte. Taky si myslím, že není dobré mít velklý věkový rozdíl, děti si pak více rozumí. Ti naši si spolu sice hrajou, ale ten starší už chodí do první třídy a má přece jen už úplně jiné zájmy…
Asho, no já vím, že když budu muset, tak to prostě zvládnu, ale mám trošku strach, protože mám za sebou už jeden potrat (sice v začátku těhu) a tak bojím bojím, aby se to neopakovalo, když budu mít takový zápřah.
Ikulko neboj, ja mam za sebou tri… A cim min mas casu na to myslet, tim lip! Uz jsem to tu psala…na Matyho jsme cekali 3 a pul roku s jednim potratem, na Tynu asi rok a pul se dvema…a ted to vyslo mesic pred tim, nez jsme to vubec chteli zkusit ( a ja s tim vubec nepocitala). Proste cim vetsi zaprah, tim je to asi lepsi. V predchozich tehu mi tvrdlo desne bricho, brala jsem prasky, byla na kapackach…a ted nejak nemam cas si to pripoustet ![]()
Tak to jsi teda neměla vůbec lehké… obdivuju tě jak jsi nad věcí. Já jsem kolikrát přehnaně ustrašená, každou kravinu řeším, všechno bych měla nejrači dopředu naplánované… a tohle prostě nejde.
Už se moc těším až budu mít v bříšku zase miminko, jen mám pořád obavy… co když budu třeba muset na pár měsíců do nemocnice… nechat doma prcka by mi asi utrhlo srdce… tak to zatím pořád ještě odkládám a odkládám.
No ja jsem se naucila uz davno nic si neplanovat
A vzdycky jsem tak nad veci teda nebyla, to az ted asi, nejhorsi to bylo pred prvnim.
A fakt neboj, takhle nemuzes premyslet, to bys nemohla ani vystrcit nos z domu, stat se muze kdykoliv cokoliv, to neovlivnis. Kdyz jsem byla poprvy na kapackach s Tynou, tak byl Maty tri dny u sousedu…jel se mnou i rychlou…byly mu dva a trictvrte a zvladnul to skvele. Manzel byl cely tehu pryc, takze to bylo dost na houby. Ale kdyz nic neriskujes, nic neziskas… navic myslim, ze kdyz uz jsou deti dve, zvladaji tyhle veci daleko lip, nez kdyz je na to samo. ![]()
A taky myslim, ze je fura holek, ktery to mely nebo maji daleko tezsi, tohle spis byly takovy neprijemnosti, ty potraty byly taky na zacatku do 9.tt., a v podstate uz od zacatku to nadejne nevypadalo, takze zadny velky soky.
Holky já koukala na Sex ve městě a už půjdu asi
. Mimi se naopak teď probudilo a pěkně mě okopává.
Já nepoznala co je to potrat nebo větší problém v těhu. Taky nevím jak bych to zvládla a která si tím musela projít, určitě zažila jedna z nejhorších chvil v životě. Ale i tak jsem ustrašená z každýho vyšetření nebo píchnutí v boku. Taky mi občas tvrdne břicho (tvrdlo mi ale i v předchozích těhu) akorát že teď díky internetu jsem z toho vyplašená, hned jsem to řekla v poradně a dostala magnézko. Tak si taky myslím, že čím víc se člověk sleduje tak je to horší.
No jo, Plzeň
. V Praze mám bývalýho manžela
.
Eli, ja jsem rozhodnuta to magnezko ted nebrat…stejne to bylo na houby a pak jsem rodila dva dny. Tak uvidime. Mne prave internet uklidnil…a taky to, ze navzdory maximalnim davkam tvrdnout neprestalo a k otvirani to nevedlo, ale to pozna jenom dr.
Ted mne jenom stve, ze je porad hlavou nahore a desne dupe na spodek…
Tak dobrou ![]()
Ještě nejdu, za chvilku
. Jsem hrozná můra. Myslíš asho, že to magnézko je naprd? Já ho nikdy nebrala, ale když ho teď bere kdekdo…No hlavně mě berou křeče do těch vazů co drží dělohu, vždycky musim chvíli ležet než to přejde. No a taky mi někdy tvrdne i když se jen zvednu ze židle a to jsem tý Dr. řekla a tak mi ho napsala (Magnosolv). Ale vím, že mě s tímle kdysi odvezli do porodky, nerodila jsem teda, byl to ten vaz, ale dělala jsem předtím 3h cukroví ve stoje. Tak nevím jestli to mám pít. Možná by mi stačil třeba těhu-pás. Tak rodit dva dny bych teda nechtěla, naposledy jsem přijela v 17h a ve 22.50 jsem porodila, takže dobrý. Ale když to třeba vy:,–(íš v osmým měsíci tak to by mělo být dobrý ne? A to jsem zdravotník
.
Jinak mimi má na otočení hlavičkou dolů ještě plno času ne? ![]()