Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@klarinet12 Tak alespoň to bylo rychlé. Známá na vyvolávání protpěla 24 hodin a nakonec ji vzali císařem.
@musipe my snad neporodíme
o tom ricinovým oleji jsem hodně četla, ale teď bych to raději nezkoušela, nevím, mám s toho respekt, ale kdo ví, třeba uběhne týden, já pořád nic, tak mě to donutí, pač na vyvolání bych fakt nerada.Co se týče všech těch rad jsem snad zkoušela už všechno
nic na mě neplatí ani sebemenší náznak pokroku za poslední 3 týdny
tak na to kašlu. U mě to vychází s vyvoláním cca kolem 14-17.7,tak doufám, že se nedožiju
tobě to vychází už na tuto neděli, nebo na tu další? nemůžu se jaksik dopočítat. Já bych taky volila pátek raději než neděli. Jinak mě doktor celkem uklidnil, byla jsem už celkem zoufalá, z toho, že se ani neotvírám, tak říkal, že u prvorodiček se to mění z hodiny, tak jsem ráda, že nebudu slon ![]()
@nika1988 tuto neděli… takže maximálně ještě týden a mimi bude na světě. Ale raději bych aby šel dobrovolně.
@klarinet12 Chtěla jsem se tě zeptat když ti dělali nástřih umrtvili ti to nebo bez ničeho střihli? A cítila jsi šití?
@musipe ty se máš, to už je pěkná představa, že? kdyby ti to vyšlo tak by si šla už tento pátek, ne? já uvidím co mi řeknou ve čt, ale potencionální 1 termín na vyvolání bych měla v pondělí, tak skusím doktora ukecat, aby to skusili vyvolat už po týdnu a ne 10 dnech. Já měla jinak večer dost silný poslíčky, takový jsem ještě neměla, musela jsem to rozcházet, do rána to ustalo a teď mě už bolí jen břicho, tak uvidíme
.S tím nastříháváním, dotaz sice nebyl určený pro mě
, nastřihává se za kontrakce, tudíž by to nemělo být cítit, horší prý je to šití, ale já mám se stříhání teda hrůzu ![]()
@nika1988 jo, ale stejně by to měli umrtvit jak by té bolesti při porodu nebylo málo… tak toho se teda taky děsím. Když mě brali na císaře tak my píchali cévku do močového měchýře mezi kontrakcema tak to taky dost bolelo tak doufám, že když bude ten nástřih tak opravdu v kontrakci… Taky mě včera dost silně a bolestivě tvrdlo břicho… zapisovala jsem a chvíli to bylo co 5 pak zas co 10 tak jsem se radovala, že by už a nic s toho i pohyby jsem měla opět jako by miminko chtělo ven břišní stěnou…
Sehnala jsem ten ricinový olej, protože jsem musela z malím na orl bobek má zánět středního ucha tak v nemocniční lékarně jej měli, ale váhám váhám… ještě něco počtu o tom a rozhodnu se.
@musipe ok tak de vědět, jestli ti ten olej zabral, pokud se rozhodneš. S malým ještě lítat v tom vedru po doktorech, to je lahůdka, já byla ale dnes taky venku, hodinu jsem chodila po okolí, pač už mě boleli záda a všechno
Já to mám taky tak, většinou mě ty bolesti chytnou večer a malý se hýbe jak blázen a do rána je klid
akorát dnes to jaksi přetrvává, ale význam tomu moc nedávám, pač to nijak nezesiluje.Tady u nás se to chystá na bouřku, tak třeba pojedu, prý změna počasí mívá vliv ![]()
@nika1988 ještě stále nevím jestli do něj půjdu. Zítra mám tu kontrolu tak jsem zvědavá jestli je to stále na bodě mrazu… Tady se taky k něčemu schiluje tak uvidíme
. Já dnes nebyla schopna ničeho krom toho ranního doktora s malým a jelikož je nemocný tak venek dnes ani nehrozil. Dnes je zatím miminko nějaké klidné jen sem tam nějaké převalení. Ty máš kontrolu až ve čtvrtek, že? Co vlastně čekáš? A jaké máš vybrané jméno? Já nevím ale všichni v mém okolí tipují kluka tak to by byl Krisitán a holčička Nela.
@musipe ahoj, hele no jako já opravdu necítila, že by mě nastřihla, protože zrovna v tu dobu sem měla na puse masku s kyslíkem, takže sem ti nevnímala, a co se týče toho šití, tak i bez epiduralu sem to přežila a těch stehů nemám málo, jako začalo mi to bolet až teď, protože furt chodim z postele pro malého, tak jak se zvedám, ale naštěstí tu mám polohovatelnou postel, takže to jde a nafukovací kruh. A či kdy tě tp čeká? Hlavně odpočívej, pak se už fakt nevyspíš:-) Já od porodu mohla naspat tak 15hodin..držím pěsti ![]()
@klarinet12 No pokud do té doby neporodím tak půjdu teď v pátek na vyvolání. To budu už 41+2. S tím nevyspáním to znám moc dobře… Jelikož jsem měla spinální anestezii tak byl malý nejspíš pod vlivem a v porodnici byl nejhodnější miminko pořád spinkal, málo plakal. A pak jsem se doma nestačila divit… Do tří let jsem nevěděla co to je aby dítě spalo celou noc. Budil se i 5 krát za noc a kolikrát ho neutišilo ani kojení, přebalení, huštání, nic… Až vtěch 3 se to prolomilo a teď zas se my nestane aby se my v noci vzbudil, pokud teda není nemocný. Do 21 ho dám spát a do rána o něm nevím…
Tak dneska TP, po třech týdnech dole pokrok, otevřená na prst a čípek změkl, no a asi před hodinou a kousek mi odešla zátka (nebo kus, co já vím). Tak teď už jen čekat, kdy to přijde. přiznám se, jsem pekelně nervozní a to jsem celou dobu z porodu strach neměla. Trošku mi pobolívají záda (očekávám křížové bolesti, při MS jsem měla vždy jedině ty), ale nevím, zda to není vsugerované ![]()
@veru324 to se máš… to vypadá, že se něco bude dít. Já žádné příznaky nasvětšujicí porodu nemám. Jen to co mě už trápí víc jak měsíc…
@musipe tak malej je docela hodnej jen nevím co sním ho se každou hodinu a půl budí a úplně šílené začne sát, tak ho prebalim a dám k prsu prej, že je horko, tak že chce pít častěji myslíš, že je to pravda??? Ale prsa mám moc nality a bolí mě nemůžu ti dávat do flašky a dávat mu to tak??
Zdravím,
tak jsem pročetla diskuzi a vidím, že jsme na tom všechny podobně
..mně teda zbývá do termínu ještě 2 týdny, dnes začínám 39.t, ale v sobotu mi odešla hlen. zátka (nebo část), čípek se konečně zkrátil a změkl, doktorka prorokovala, že se porod může rozběhnout během pár dní..a ono nic
..pořád mám malou dost vysoko a až na bolestivý občasný poslíky, nepociťuji, že by to mohlo v nejbližších dnech přijít..ty poslední týdny jsou šílený ![]()