Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Začínám propada skepsi
Už mi zase přijde že mi ani to břicho netvrdne
Achjooo, já nechci tvrdnout týden u rodičů a už tak dlouho čekat ![]()
Ahoj holky, tak hlasim příchod nového človíčka na svět, dnes v půl sedme večer. Drobek ma přes 4kila a zvladli jsme to-teda vyvolavaně- v jeden den-hura
Přeji vam, ať se brzy dockate a ať to všechno zvladnete ![]()
Ahoj, chtela bych se k vam pridat a podelit se s mou prozatimni zkusennosti.
Jsem 39+3, termin 11.6., cipek vyhlazeny, otevrena na 1prst volne, prvni porod. Ve stredu se mi po prve objevily poslicci, vzbudilo me to a trvalo to asi 1,5hod. Ten den jsem sla do poradny, tam mi rekli, ze je cipek vyhlazen a otviram se. Druhy den rano to same a zase to preslo, v patek nic a dnes 10hodin v kuse silne bolesti podbrisku po 10min, posleze asi hodinu po 6, takze sme jeli! V nemocnici se mi skoro vysmaly, ze tohle fakt jeste nejsou porodni kontrakce, ze to musi bolet daleko vic a nejen v podbrisku a ze to poznam.. otevrena jsem od te stredy pry porad stejne, nehlo se to! jela jsem totalne zklamana domu a obulela to, uz sme se hrozne tesili
doufam, ze uz ne to nebude dlouho trapit a ze si timhle trapenim nikdo z vas neprochazi…
@ifkah Neklesej na mysli, mám to podobně, termín 12.6. od min středy nález na 1cm a ted každý večer mě malý neskutečně dloube do čípku, jinak mi břich tvrdne přes den ale nic pravidelnýho, už ho přemlouvám jak to jde… Jinak to že se ti vysmáli je smutný, některý ženský fakt nemusí mít nijak zvlášť bolestivý kontrakce před porodem a poznat kdy jet není nic jednoduchýho… Já to u prvního porodu měla tak, že jsem měla takovéhle už v podstatě pravidelné kontrakce nejprv po ti postupně po 3 min víc jak 24 hod a byli čím dál pravidelnější, mě teda domů neposlali, ale taky mi sestra furt říkala jak to ještě nic není že to bude horší a ono to o moc horší nebylo to až tak pak ty poslední tři hoďky fakt těsně před tlačením… Jinka dohromady to bylo 35 hod asi ty kontrakce… A do konce porodu jsem je neměla nijak zvlášť pravidelné, takže poznat to kdy jet je fakt náročný… Ono co jsem takhle četla, tak spoustě rodiček začíná porod takovýma jako přípravnýma kontrakcema který už jsou třeba i docela pravidelný a bolej, ale nevedou k otevírání cest… Je ale dobře že ta děloha takhle pracuje, protože tonizuje čípek, který měkne a až pak začnou ty pořádný kontrakce tak to bude rychlé ![]()
@ifkah Ale to jejich „porodní kontrakce od poslíčků poznáte“ nebo „tohle ještě nic není“ „nebo že porodní kontrakce nutně musí být pravidelné“ je blbost… Já jsem toho příkladem… Prvních 24 hod bolestí jsem byla furt na 1cm a až pak se to pohlo na tři a začal podle nich jakoby opravdu porod, ale ty bolesti přípravný byli už předtím hodně silný… Jejich rada že si mám lehnout a zkusit spát byla fakt směšná
Ani ležet se moc nedalo… Takže neboj nemusí to být o nijak víc bolestivější, ale je fakt že ty kontrakce kontrakce jdou jakoby od vrchu dělohy a bolí spíš zeshora a né ani tak moc v podbříšku…
No, tak mám za sebou svatbu sestry a pořád nic… malé se nějak nechce ven.
Břicho mi tvrdne a včera jsem měla takové posly, že jem myslela, že se pos***!!! Tak jsem si dala teplou sprchu a začali odeznívat. Ale teda nevěděla jsem jistě, jestli to jsou posli, či co je to zač, přece jen je to první těhu a kdo ví, co všechno mě může bolet… No a jak jsem ve čtvrtek byla v porodnici na prohlídce, tak mi doktor opět řekl, že nic extra… Na kolik jsem či nejsem otevřená nevím, o tom se se mnou nikdo nebaví… A doufám, že se už nebudu muset ptát, do čtvrtka bych ráda porodila… ![]()
@kikinous Já to měla ve zprávě, že hrdlo průchodné pro prst… A ty máš termín kdy? Já už začínám bejt poslední dny docela vyřízená, kor v tom vedru… Přes víkend to ještě šlo, tchýně i manžel se starali o malého, ale dneska padám na pusu, jak za ním furt lítám někde
Břicho mi tvrdne taky, ale ne nic extra pravidelného ani častého spíš jen tak sem tam… Ale k večeru mě čím dál víc vystřeluje bolest od čípku přes třísla, fakt mě někdy tak k večeru bodne v podbříšku že se mi podlomí kolena, tak doufám že se alespoň něco chystá ![]()
@Kaculela Já mám termín ve středu… Dneska to byl masakr, sekala jsem zahradu, ale v tom vedru to byla práce na celý den, takže jsem totálně vyřízená. Tak snad už to příjde brzo… ![]()
Ahoj všem..trochu to tady pročítám a ty poslední dny musej bejt mordor…vubec vám to nezavidím v tom teple…opravdu vas obdivuju ![]()
děti nemám teprv se snažíme(přes rok) tak nebudu psát že vím jak vím je..páč nevím a možná dobře, jinak bych se na to vyprdla. Přeji vám všem at to máte co nejdřív zasebou, tem co to maj za trošku déle at vydrží dobrá nálada a hezky jim to uteče. A hlavne at jste zdravé vy i miminko
![]()
Ahojky
… tak v tuto dobu před rokem jsem měla 14 dní před narozením našeho drobečka a pamatuji si tyto horké dny naprosto přesně… 3krát denně vlažná sprcha, nohy nahoře, zabedněná, puštěný větrák, vyvalený pupek a chatování na e-miminu… byly to nekonečné dny
… ale vydržte, bude lépe, držím palečky
![]()
@Radanka25 Já mám tři dny do termínu a ještě k tomu co jsi psala běhám za našim rok a půl letým drakem a můžu říct, že toho teda mám poslední dny už docela plný brejle :-/ Dneska bych fakt nemohla ani vylést z domu, to bych po pár metrech padla… Jediný pobyt na sluníčku jsem dneska měla na zahradě u bazénu, tam se to chvíli přežít dalo ![]()
@kikinous Tak to máš můj obdiv
Sekání zahrady už bych fakt nedala, uvaření oběda byl můj vrchol dnešní aktivity
Ted se teda chystám na večerní procházku, když už se trochu ochlazuje…
@Kaculela No, tak já zas k tomu nemám dítě, ono to musí být už s jedním malým prckem dost vysilující… Navíc mám super manžela, má teď dovolenou a pomáhá s čím se dá. Takže taková procházka se sekačkou není nic hrozného, zvláště, když je s pojezdem
To mě víc vyčerpává naše šílená psice, nedá pokoj, pořád jenom „hoď mi balónek“ nebo „pojď si se mnou hrát do bazénku“ ![]()
@kikinous Takovou máme taky tříletou kříženku prdlou
No já kdybych teď nejela v těch vedrech k rodičům na barák a manžel nepracoval z domu, tak to asi taky už nedám… Jsem den ode dne unavenější a dnes celá bolavá, začíná mi dělat problém dneska stát chvíli na nohou a to jsem ještě v 39tt celé dny chodila s kočárem po městě.. Nějak mě bolí pánev kyčle kostrč, prostě celej spodek :-/