Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Kaculela No, my máme border kolii, je to vážně hyproš
A navíc jí bude za měsíc teprve rok, takže je občas tak trochu „neposlušná“
Já se sice válím na vlastním baráčku, ale dneska jsem extra shnilá.
Chtěla jsem uklidit pokoj pro malou, ale nějak se k tomu nemůžu dokopat. Navíc mám pocit, že mi tak trochu začínají kontrakce. Nevím jak to pořádně popsat, ale prostě mám pocit, jako bych měla dneska večer nebo zítra porodit… Ale kdo ví. Taky mě bolí celý spodek, někdy víc, někdy míň, začala mě bolet třísla a i ty všechny pohyby jsou už celkem náročné. Uvidím co ty kontrakce, pokud se to začne stupňovat, tak si zalezu do vany, ale mám strach, že to přetane, že to jsou jen posli… ![]()
Ahoj děvčata..dneska jsem 39+5 termín porodu 12.6..prvorodička a mám pocit, že snad nikdy neporodím..
Záda mě bolí už pár dní, čípek už je pryč, otevřená jsem na prst..malý hlavičkou naléha a beztak se nic neděje
Neustále mi tvrdne břicho..pohyby mám dost bolestivé, do toho mám dloubání a píchání dole pořád..a do toho to vedro..řeknu Vám, že je to síla.. ![]()
Ahojte holky. V sobotu se nám narodil Lukášek. Vše začalo jak když máte bolesti při střevních potížích. Otevírala jsem se hezky, ale tlačila 2 hodiny. Nešlo to, mám prý úzkou pánev. Takže nástřih, šití a drén, ale malý je má odměna.
Všem které ještě neporodily, přeji brzký a hladký porod a posílám síly ![]()
@Drambee Jé já mám pocit že to jsem psala já
Jak přes kopírák! Úplně do puntíku až na to že jsem druhorodička… Jinak taky termín 12.6. na prst, malý naléhá už od minulé středy, dole kor kvečeru hrozné dloubání píchání kor když se hýbe, od včera děsná bolest kostrče, kyčlí a pánve, tvrdnutí břicha a z toho vedra padám na pusu
Tak naschvál kdo porodí dřív! ![]()
Vážně? jsem ráda, že v tom nejsem sama
Hele já to určitě nebudu..Já už začínám ztrácet naději, že by to mohlo přijít..asi ho budu nosit až do vánoc
Každopádně si to přeji každý den a to čekání mě zabíjí..hele ve středu mají příjít bouřky, tak třeba příjde náš den..
![]()
@Editte Děkuji a gratuluji k malému!
Každý má porod, ale bolesti jako při střevních obtížích a rychlé otevírání je paráda, nástřih se snad brzo zahojí a už se budeš jen radovat z malého
Tak ať se vám daří!
@Drambee Taky na to spoléhám, ve středu mám i kontrolu, i když mi dr. tvrdil že se už za týden asi neuvidíme minulou středu ![]()
Já byla teď v pondělí a jdu zas teď ve čtvrtek a pořád se modlím, že už tam nepůjdu..jelikož chodím do nemocnice a tam to je tak na 4 hodiny.. ![]()
@Drambee Já chodím až do porodu ke svému dr. naštěstí v nemocnici to musí bejt mazec čekat v tomhle vedru ![]()
@Drambee @Kaculela No, já taky chodím do nemocnice a je to pěkný hnus… mám jít zase ve čtvrtek a vůbec se mi tam nechce. Minule mě vyšetřoval takový podivný doktor a já měla pocit, že ho šíleně obtěžuju.
Taky mi nic neřekl, jen se ptal, co že mě doktor poslal k nim tak brzo… Ale to už jsem tam byla podruhé, poprvé jsem byla moc příjemné paní doktorky a ta tedy žádný údiv neprojevila… ![]()
Bříško mi tvrdne jak šílené, ale stále se pořádně nic neděje ![]()
Ahojky
tak ja jsem 38+3 a umiram uz…od pondeli takovy divne pocity, maly dela velke boule takze je to dost neprijemne, a k tomu pichani dole a kazdy vecer pobolivani bricha
uz aby to bylo…na kontrolu jdu v patek tak jsem zvdava..
Tak jsme dneska v noci měli planý výjezd… Břicho mi od večera tvrdlo jak divý a nepřestávalo to, po vaně se to spíš zpravidelnilo, tak jsme jeli v noci a nic… V porodnice řekli že mám podrážděnou dělohu a mám se šetřit, kontrakce asi po 2min a někdy plynně přecházela jedna v druhou bez přestávky, ale čípek stále volně pro prst
Tak jsme jeli domů doma jsem to zaspala a dnes zase tvrdnutí jen sem tam… Na kontrole u mého dr. mi dneska už zkusil udělat hamiltna a že když neporodím do pondělí tak mám jít už do porodky a domluvit se s nimi… Tak třeba dnešní bouřka konečně zabere, zítra mám už termín ![]()
Taky mám zítra termín a nic se neděje..
Dneska mě ráno pobolívalo v břiše, tvrdnutí mám celodenní a po každým jídle běhám na wc…no ale stejnak nic..
Zítra jdu na KO do porodnice, tak mám v plánu si taky říct o hamiltna, jelikož už mě to fakt neba.. ![]()
@Drambee Já jsem ho původně nechtěla, ale dr. spíš řekl že zkusí zajet hloubš a zkusit to malinko prošťouchnout a ani mi nedal moc prostor se k tomu vyjádřit… Naštěstí to fakt jen tak vyzkoušel a nijak mi tam nerejdil, ani to nijak nebolelo… Ale ono to stejně má odloupnout hlenovou zátku, kterou si myslím že už nemám. A porod to rozjede jen když je na něj všechno nachystáno, podle mě se hamiltonem nic moc neurychlí…
@Kaculela Tak to je mi líto, že to byl jen planý poplach… Já jdu zítra zase do porodnice a doufám, že mi tam tentokrát někdo řekne něco víc než „proč vás sem doktor poslal tak brzo?“. Termín mám dneska a malé se stále stejně nechce. Ale třeba jí přesvědčí ta bouřka a úplněk…