Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky, můžu se přidat? já mám termín až 4.7,ale nic se neděje, už mě to čekání nebaví, strašně se to táhne na závěr, v noci se nevyspím, vše dole tlačí..tak ať už to máme všechny čekatelky za sebou
@nika1988 ahojky jistě, že můžeš, já mám termín 29.6 i já už se modlím ať to příjde i když se bojím, protože sem prvorodička, ale už se teším na to jak bude prcek vypadat a třeba mě překvapí i pohlaví, ale spíš počítám s holčičkou
ty taky čekáš první??
@nika1988 Ahojky,já mám termín uplně stejně jako ty
,tak schválně, kdo dřív ![]()
@klarinet12 Ahojky,čekáme první a chlapečka, to víme už od 12 týdne, na podobu se taky moc tešíme, nebyli jsme ani na 3D genetice, tak to bude překvapení. A vy jste si pohlaví nenechali říct? Na mě to doktor vybalil z ničeho nic, taky jsem počítala s holčičkou. Ale kluk taky dobrý ![]()
@spiritt tak to uvidíme kdo pojede dřív
každopádně u mě se nic neděje, jsem jako kdybych měla rodit za 2 měsíce, tak doufám, že se nedočkám vyvolání. A co čekáte?
@nika1988 čekáme taky kluka, taky první. Já to vím asi od 20.tydne, že je to kluk:-).A říkali mi, že přenášet určitě nebudu, ale já už si tím nejsem moc jistá…
@nika1988 ale jo chtěli, ale bylo to jednou kluk pak holka a furt dokola… Já bych radši kluka ale bude to spíš ta holka
@nika1988 píše:
@klarinet12 Ahojky,čekáme první a chlapečka, to víme už od 12 týdne, na podobu se taky moc tešíme, nebyli jsme ani na 3D genetice, tak to bude překvapení. A vy jste si pohlaví nenechali říct? Na mě to doktor vybalil z ničeho nic, taky jsem počítala s holčičkou. Ale kluk taky dobrý@spiritt tak to uvidíme kdo pojede dřív
každopádně u mě se nic neděje, jsem jako kdybych měla rodit za 2 měsíce, tak doufám, že se nedočkám vyvolání. A co čekáte?
a kdy ty máš termín?
@klarinet12 ahojky,první termín mám 4.7, tak doufáme, že to tak nějak bude nebo i dřív, přenášet bych teda nechtěla, pač už je to vše na kočku, navíc od rána mám bolesti v kříži je to děs, jaké máte jména na miminko?
@spiritt no mě zase doktor tvrdí, že v termínu to nebude, jsem pořád zavřená, tak se modlím aby se malej začal snažit
no co naděláme je to v režii miminka ![]()
@nika1988 píše:
@klarinet12 ahojky,první termín mám 4.7, tak doufáme, že to tak nějak bude nebo i dřív, přenášet bych teda nechtěla, pač už je to vše na kočku, navíc od rána mám bolesti v kříži je to děs, jaké máte jména na miminko?@spiritt no mě zase doktor tvrdí, že v termínu to nebude, jsem pořád zavřená, tak se modlím aby se malej začal snažitno co naděláme je to v režii miminka
Ahoj holky, tak já čekám a furt nic včera už jsem se tomu s přítelem rozhodli pomoct, ale mimču se prostě asi nechce.. Jinak jména? Týna a Tomáš chtěli jsme Emu, ale tu má kamoška takže my máme Týnušku a ty? týjo, ale TK nějak srandovně mě buble v břiše, nevíte co to je?
@klarinet12 Týna to je moc pěkné jméno
u nás to byl taky na chvilku Tomáš, ale vzhledem k příjmení to bude nakonec Michael
,vybrali jste pěkná jména. Já už dělám taky všemožný, aby se to pohlo, ale zatím je mi to prd platný, tak se necháme překvapit. U nás v okolí všichni rodí a my pořád nic, je to jako naschvál, mimina zkouší naši trpělivost
To bublání nemá malý škytavku? Taky mi to občas dělává ![]()
@nika1988 já myslela, že škytavka je to když mi cuká jakoby břicho
jojo zkouší a nebo se jim u nás moc líbí
Michael je taky moc pěkný
no Tomáš je totiž přítel a chtěl Toma tak sem to povolila
a Tina to jsme chtěli prvně Kristínku, ale beztak by ji říkali Kikino, tak je to Týna, ale psát se bude jak ten časopis ![]()
@nika1988 tak uvidíme kdy to příjde, třeba to příjde přesně na termín ![]()
@klarinet12 a myslíte, že to bude opravdu holčička? já bych byla napjatá jak struna kdyby jsme to nevěděli, mě i kolikrát mrzelo, že to na mě tak doktor vybalil, i když bych si to asi říct nechala, ale stejně jsem si toho napětí moc neužila
Já ani nevěděla, že Týna je v kalendáři, podle časopisu to znám, ale nenapadlo mě o tom uvažovat, ale moc se mi to líbí
.U nás se uvažovalo taky o Kristýně, ale manžel napsal nakonec Adrianu, což není špatný. Ale je to naše holčičí jméno stejně jen formalita
A jak se jinak cítíš? Mě trápí nateklé nohy, když jsou ty vedra a už mám asi 14 dní břicho dole, tak všichni pořád jen vyzvídají a volají. Někdy je to na nervy
@nika1988 píše:
@klarinet12 a myslíte, že to bude opravdu holčička? já bych byla napjatá jak struna kdyby jsme to nevěděli, mě i kolikrát mrzelo, že to na mě tak doktor vybalil, i když bych si to asi říct nechala, ale stejně jsem si toho napětí moc neužilaJá ani nevěděla, že Týna je v kalendáři, podle časopisu to znám, ale nenapadlo mě o tom uvažovat, ale moc se mi to líbí
.U nás se uvažovalo taky o Kristýně, ale manžel napsal nakonec Adrianu, což není špatný. Ale je to naše holčičí jméno stejně jen formalita
A jak se jinak cítíš? Mě trápí nateklé nohy, když jsou ty vedra a už mám asi 14 dní břicho dole, tak všichni pořád jen vyzvídají a volají. Někdy je to na nervy
Ahoooj
no přítel furt říká, že nekupuj nic růžovýho, co když to bude kluk, že kolikrát se doktoři spletli a bla bla, je fakt, že já se nějak na tu holčičku necítím, že i některý kamarádky říkají, že jim taky spíš příjdu na kluka, že mám hezkou pleť a celkově, že mi to sluší, ale tak na každýho to těhulování působí jinak.no Týnuška, je v některým českým kalendáři v závorce u Kristýnky, ale ve slovenským je prý normálně říkala paní na matrice. Jinak Adrianku jsem chtěla taky, ale furt jsme se nemohli nějak domluvit, tak nakonec je to T-T (Tomáš-Týna) a k těm dotazům a telefonátům to komentovat nebudu
taky už mě to štve nebo spíš unavuje, člověk by to taky už chtěl mít za sebou a slyší furt jen, tak co, ty seš ještě furt tady
mě otoky naštěstí netrápí, ale jeden den, mi taky hrozně otekla noha, naštestí druhej den to bylo ok, takže to ti vůbec nezávidím…jinak celkem to jde, mě ke konci těhulkování trápí hodně ta žáha..a zítra mám termín a sem taková rozhozená ![]()
@klarinet12 Ahojky tak ještě nic? já už začínám být značně nervozní, v pátek mám termín, včera kontrola a nic, doktor mě vůbec nepotěšil, dole to na porod nevypadá, malej už má skoro 3,5 kg což mi doktor naznačoval, že na moji stavbu postavy je už dost, tak nevím, chytnout ho u porodu, tak mi asi udělá císař, dle jeho vyjádření, tak jsem teda nadšená
Jinak už mě to teda nebaví, ten konec je úděsnej, strašně se to vleče nohy mi naštěstí odtekly, jak se ochladilo, ale bolí mě každý den dost břicho, tak jsem doufala, ale ono nic. Už jsem zkoušela vše možný a malej se nehne
Jak ty to zvládáš? Jinak ohledně vizáže, na mě ten kluk teda sedí, mám malý břicho, celkově jsem přibrala cca 11 kg, ale není to ani moc poznat, kromě břicha teda
,mám v sobě hodně vody, jinak pleť a vlasy super, všichni mi kluka tipují, tak uvidíš, třeba budeš mít milé překvapení
![]()