Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@nika1988 ahoooj tak snad nepůjdeš císařem, no já furt taky nic a nakonec mi doktor řekl, že podle utz mám ještě jeden termín a to 4.7 že toho 29.6 podle menstruace nesedelo, takže můj gynekolog to asi spletl nebo nevím. takže buď porodim do pátku, nebo v pátek mám kontrolu a pak asi přenášení :-/ mě taky furt hrozně bolí břicho a celkově sem taková už z toho unavená, taky mě nic nepomohlo
no ta jinak naštěstí žádné otoky taky nemám. Tak uvidíme kdy vylezou
tak držím pěsti
![]()
@klarinet12 tak to jsme s termínem stejně, akorát já mám dle ms až v po 7.7 což mám napsáno v průkazce a dle utz už 4.7 ale na tento se mě v porodnici neptali, což mě překvapilo, hodně gynekologů se řídí tím termínem podle menses, což podle mě bývá nepřesné. A jak máš velké mimi v bříšku? Dělali ti váhový odhad a na pohlaví si se neptala? Jinak pevné nervy, snad už se dočkáme
@nika1988 no já mám v prukazce termín taky podle te menstruace a to je toho 29.6 ale doktor to počítal a říkal, že to nesedí, takže se budem řídit podle toho ultrazvuku a to je prý nejpřesnější nebo nějaká nová metoda, tak já nevím
váhový odhad mi nedělali jen můj gyndar mi řekl, že do tří kil, ale podle jeho odhadů a úsudku, které ani jednou nevyšli tomu moc nevěřím
takže to, že říkal jednou holka pak kluk, tak tomu taky nevěřím, takže uvidíme, ale teď už sem se ani v porodnici neptala na pohlaví, protože prcek měl zkroucený nožky;) už aby to bylo, teď ty poslední dny sem dost unavená, máš to taky tak??
Ahoj, můžu se přidat? Zítra mám termín a taky to vypadá, že se zatím nic neděje. A co se pohlaví týče tak to mám stejně… Jednou my gyn. řekl holčička a za cca měsíc zase kluk. Takže jsem to už dál neřešila a nechám se překvapit. Nevíte jak dlouho se nechává přenášet než přistoupí k vyvolávání porodu???
@musipe ahoj
no tak uvidis každá nemocnice to má prý jinak, já sem se ptala a pokud by vše bylo ok tak mě by nechali přenášet 10 dní, takže na to se zeptej v porodnici, ale kdyby byl nějaký problém, tak ti to vyvolají hned, co vím udělají se nějaký testy a asi když je to ok, tak te buď nechají přenášet nebo ne. Jinak já mám další kontrolu v nemocnici v pátek a v pátek mám i termín, tak přemlouvám prcka ať jde ven. Ale včera doktor v nemocnici říkal, že sem na půl článku otevřená, ale to je asi prd a nevím jak dlouho tento proces otvírání funguje, na to sem se zapoměla zeptat ![]()
Do porodnice jdu ve čtvrtek na monitor tak se zeptám… Jsem druhorodička, ale syna jsem rodila akutním císařem takže prakticky ještě nevím co mě čeká. Ale už se těším až to budu mít za sebou a miminko na světě. A co se otvírání týče tak jsem hodně četla, že je to různé, že můžeš být zavřená a může se to změnit z hodiny na hodinu a začneš rodit a někdo je otevřený i týdny a nic se neděje, ale určitě potěší slyšet, že už se něco připravuje ![]()
@musipe to určitě potěší
tak se zeptej a dej vědět.. Tak Já sem prvorodička a taky nevím co mě čeká, no asi to bude celkem masakr, ale třeba budem patřit do té skupinky co to měli rychlé a bez komplikací
no, ale tomu moc nevěřím, protože Já mám vše takové zpestřené asi abych se nenudila a už sem zvyklá, co si nevydřu nemám
ale řídím se heslem, že co mě nezabije, to mě posílí ![]()
@klarinet12 jo ta únava je mazec, dneska odpoledne jsem spala 2 hodiny v kuse a to v noci teď vyjíměčně spím, tak se asi tělo připravuje nebo jinak nevím
snažím se hledat si činnosti co by mě zabavili, ale nemám jaksi na nic náladu
už jsem ze všeho unavená a otrávená, nic mě nětěší, mám už i blbý pocit jít někam dál ven, kdyby mi náhodou praskla voda, což bych byla nerada aby se stalo na veřejnosti
.S tím pohlavím to je vlastně pravda, mimi je v tureckém sedu, tak už je to obtížné, to mě vůbec nedošlo
. Já u sebe taky počítám s komplikacemi u nás cesta k miminu nebyla jednoduchá, tak jsem i celé těhotenství čekala co zas bude a když se nic moc nedělo, tak čekám to nejlepší nakonec
Máš fajn, že se aspoň otevíráš, to já si o tom můžu nechat zdát i když to není směrodatný, určitě bych byla ráda, kdyby se něcó už změnilo
@musipe ahojky,tak to ti držím pěsti, ať to máš už za sebou a máš mimi u sebe. S tím přenášením je to max 10 dní dle porodnice, u nás v porodnici nechávají jen týden a myslím, že se doktor bude řídit hlavně podle toho jak ti funguje placenta a jestli máš vpořádku průkoky atd. a taky váhy miminka. Já jinak taky doufám, že se vyvolání nedočkám, pač malý má už skoro 3,5 kg, tak doufám, že si dá říct, pač už se na mě díval divně i doktor, zda klasický porod ustojím. Zkoušíš jinak nějaký finty aby jsi to urychlila? Já zkoušela snad vše, kromě doporučených koktejlů a nic se neděje, ale od zítřka si dávám 2 dc vína ve vaně ![]()
Tak to my máme prý cca 3000 g takže mimi bude menší. Já už 2 týdny popíjím čaj z malinovníku, sem tam si dám večer 2dc červeného, snažím se dělat delší procházky, téměř každý večer horká vana a nevím nevím jestli je to k něčemu, ale mám lepší pocit když pro to něco dělám… Zkoušela jsem i stimulovat bradavky, ale je my to teď hodně nepřijemné jsou strašně citlivé ale během toho my začlo tvrdnout břicho takže tady toto nejspíš efekt bude mít.
No tak děvčata, toto všechno dělám i já a taky nic, takže musíme vyčkávat, ale já si myslím, že to co nevidět přijde, nebo aspoň v to doufám, protože už mě taky nic nebaví a hlavně bych furt spala, ale to mě taky už otravuje, tak chodim se sousedkou ven s malou, zajdem si občas na meníčko, občas jen na kofču a pak si dáme trochu delší procházku ať aspoň zabijem čas.. Tak sem zvědavá kdy to příjde doufám, že ne dnes, protože dnes na to nemám nějak sílu ![]()
Tak jak se dnes cítíte holky? u mě je to jako vždy, hned po ránu jsem se opět naložila do vany a bolí mě teda břicho, ale myslím, že to stejně k ničemu nebude
Manžel už začíná stresovat, je na tom chudák horši jak já, vedli v práci debatu s chlapama a celkem ho vystrašili jak to může vše dopadnout, tak mě včera skoro prosil ať si domluvím císař
No kdyby to bylo tak jednoduchý ![]()
Já mám dnes termín, ale cítím, že se nic neděje ani dít zatím nebude… Ráda bych to stihla tento týden, protože ten příští nemám hlídání pro 7 letého syna takže jsem s toho už dost teď nervozní. Na horkou vanu se chystám k večeru po delší procházce se sklenkou vína tak třeba snad.
@nika1988 ahojky, no já se cítím unaveně a vyčerpané, ale odpočívám, jinak bolesti břicha mi přijde, že mám vetší a vetší… Chudák tvůj muž:) je fakt, že i můj nastávající choť je značně nervózní
ale musíme to vydržet ![]()
@musipe píše:
Já mám dnes termín, ale cítím, že se nic neděje ani dít zatím nebude… Ráda bych to stihla tento týden, protože ten příští nemám hlídání pro 7 letého syna takže jsem s toho už dost teď nervozní. Na horkou vanu se chystám k večeru po delší procházce se sklenkou vína tak třeba snad.
Ahoj, já mám termín teda v pátek, ale řekla bych, že už se to tělo opravdu chystá, ale sem prvorodička, takže to může být jen můj pocit. Tyjo tak to si dej dlouhou procházku, ale fakt dlouhou a kdy máš další prohlídku?