Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@kikinous No mě k večeru dosti bolí spodek, jak je malý nízko tak když se večer začne mlet tak mi vystřeluje taková sliná bolest od čípku přes tříslo až do stehna, je to vždycky jak se pohne, asi mě tam skřípá nějaký nervi nebo co… No já byla do těd docela čiperná, ale ted už začínám i já být taková dost unavená a taky otrávená, je to náročné na psychiku ten konec ![]()
Ahoj holky, tak dnes jsem po kontrole, tento týden se dočkám prcka…v pátek jdu na vyvolání. Sic bych raději, aby to přišlo alespoň jednou samo, ale co se dá dělat?
Doufat budu pořád, že si to malej třeba rozmyslí..nebo abych to měla rychleji než minule. Nepoddávejme se bolestem, něco vydržíme! ![]()
@Kaculela Jo jo, to já taky byla čiperná. Každý týden posekat zahradu, minulý týden svatba, tento týden svatba tj. peču jak najatá, a do toho máme doma Bordek kolii a ta nechápe, proč by si s ní pánička neměla hrát, proč by po ní nemohla skákat a proč by se s ní nemohla přetahovat… Ale obča to na mě dolehne a já bych nejraději nevylezla z pelechu. To pak musí natoupit manžel
Když mě vytáhne ven a začne něco dělat, tak mi to nedá a musím taky ![]()
Jak říká @Jani511 něco vydržíme
Ale jako prvorodička z toho mám šílenou hrůzu!!! A obávám se, že ani u dalších dětí se to nezmění
Jen nevím, jestli se bojím porodu jako takového, nebo spíš toho, co bude po tom porodu…
Jinak Jani, držím palečky, aby to šlo co nejrychleji ![]()
@kikinous ja se jako druhorodicka porodu skoro nebojim, poprve ta nejistota byla horsi a to jsem mela kontrakce 35hod a rodila pred rokem a pul
Me osobne prisli ty prirozene kontrakce ze se daji zvladat v poho, ale kdyz to ke konci chteli popohnat oxitocinem ktery mi dali na moje i tak silny kontrakce tak to byl mazec… To je jedine ceho se bojim a doufam ze tentokrat se obejdu bez oxitocinu!
@Jani511 zase alespon vis kdy to prijde
A druhy porod pujde urco rychleji
To ten muj me muze jeste pekne napinat ![]()
Tak dneska na kontrole mi dr řekl, že jsem otevřená ne jeden prst, mám už na monitoru nějaké kontrakce a hlavička je sestouplá v pánvi a naléhá, takže prý to může přijít kdykoli klidně zítra, ale jsou i ženy které jsou na cm týden než porodí, ale když už děloha začíná pracovat, tak prý se to snad brzo rozjede… Tak doufejme! ![]()
@Kaculela Tak to by bylo super! Přeji ať je to brzy a máš prcka co nejdřív v pořádku u sebe ![]()
@Jani511 A co u tebe? Děje se něco? V pátek tě začnou teda vyvolávat?
@Kaculela Tak to máš super!!!
Snad to už brzo příjde
Já jsem byla na kontrole dneska a nic moc… Doktor v porodnici se se mnou moc nebavil, ale říkal, že mám ještě čas. Jako, už se tam prý něco děje, ale… ![]()
@Kaculela tak moc jsem doufala, že si to malej fakt rozmyslí, ale zbývá mu necelých 24 hodin, takže pochybuju. Zítra ráno nástup na vyvolání ![]()
Zdravím děvčata. Mně dnes odešla hlenová zátka, tak jsem zvědavá jak se to bude dál vyvíjet ![]()
Jak se jinak máte? ![]()
@Jani511 Tak uvidíš, třeba to bude rychlovka i když bude vyvolávaný, u druhého by mohla
Kor když si říkala že poslíčky a tak máš, tak už budou cesty určitě trochu připravený ![]()
@Editte My jsme se po včerejší kontrole už přestěhovali k rodičům abychom tu mohli nechat malého a nemuseli před odjezdem řešit ještě hlídání, tak doufám že se brouček do neděle rozmyslí dokud je tchýně doma, ode dneška má volno
Tvrdnutí sem tam cítím, ale jinak nic moc jinýho zatím, tak uvidíme
Jinak já myslím že mě asi už hlenová zátka odešla, měla jsem to tak i u prvního že jsem měla od 37tt do 39tt takový bílý kousky hlenovytý v pochvě a když jsem byl na výtěru tak žádný kvasinky nebo tak to nebyli, takže si myslím že to byla zátka, pže nic jinýho mě ani před prvním porodem neodešlo… Tak uvidíš třeba se ti to brzy rozjede, když ti odešla takhle najdenou ![]()
@Kaculela Musíte broučkovi domluvit, třeba i v duchu-ať se nebojí, že se na něj těšíte a uvidíš
Držím palečky ať se drobek do neděle narodí ![]()
Krom té zátky zatím nic, celý den cítím dole tlaky, už je hodně nízko. Jen přemýšlím, zda mám nadále cvičit s balonkem nebo toho nechat. ![]()
@Editte S epino balonkem? Proč bys měla necvičit? Já si s ním povídám furt, že maminka je připravená ať si to odstartuje že už se na něj těšíme až ho budu moct pochovat a až si ho bude moct pochovat tatínek ![]()