Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, chodím do Genetu v Praze, dneska jsem to již nevydržela a zkusila test a nic, je tu někdo kdo měl PK 5 dní a kdy měl pozitivní výsledek. Mam testovat až někdy kolem 16.10 a 20.10 mám jít na krev, ale jsem nedočkava asi jako každý kdo se těší a touží ![]()
@Terčule Čedice ahoj
nevím, zda si četla předchozí konverzaci, ale asi by ses tam vše dozvěděla. Jsme tu dvě co ani po 8.dnu nic, takže si budu měřit až 12.den ať nestresuju, což už ale stejně někde v hlavě dělám
a taky tu je jedna, která měla až 10.den ducha a je těhotná
obecně za sebe už bych určitě nikdy takhle brzo netestovala, páč člověka to rozhodí i když si namlouvá, že ne, ale 4. Den je bruuuuutalne brzo a to by byl spíš zázrak, kdyby bylo něco vidět. Počkej fakt na minimálně 10.den ![]()
Ahoj holky, taky se přidám, sdílení je trochu polehčující okolnost
Jsem dnes 7. den po KET 2 blastocyst a test bílý. Po minulém KET (1 blasta) jsem otěhotněla a dušíka jsem měla od 6. dne, ale v 8tt na utz se zjistilo, že se plod zastavil ve vývoji. Je to děs. Měla jsem tři transfery s vlastními vajíčky a teď už třetí s darovanými a pořád nic. Na dárkyni jsme dost spoléhali, ale ani tak se nedaří, tak už nevím. Děti nemám a už je mi přes 40, proto i ta darovaná vajíčka, když s mými se nedařilo..ale že ani takhle? Chodím do Iskare, jsou tam moc milí, ale stojí to neskutečný peníze. Imuno, spermio, sliznice..všechno ok, jen kvalita embryí, i od různých dárkyň špatná. A přitom prý úspěšnost 45%.
@Terčule Čedice 4. den je fakt brzo, to buď úplně v klidu. Já měla poprvý ten 6. den ducha, co byl vidět, ale nešel vyfotit, to až tak od 10. dne se tomu dalo řikat pozitivní čárka
Holky, držim palečky a přeju ať se každá dočkáme toho největšího daru a štěstíčka ![]()
@StudentkaPK ahoj, můžu se zeptat, jestli máte další zmrazená embrya? Ono není ještě nic ztraceno a na pondělí na tebe budu moc myslet. Prošla jsi si těžkými věcmi a já věřím, že to štěstí se na vás usměje. V CARu nám právě říkali úspěšnost s DV 45%, což je v podstatě každý druhý transfer. My právě měli jednu dárkyni, pak se to zastavilo kvůli Covidu, pak proběhla stimulace a odběr a ten se nějak nepovedl, dodarovávali nám ještě nějaká zmrazená vajíčka od další dárkyně a z toho všeho mi zavedli nakonec jednu 4-denní morulu, nic víc nebylo. Tušila jsem, že to nebude dobrý a nebylo. Pak další dárkyně a od té nám dali 8 vajíček, 7 se oplodnilo a 4 embrya došla do blastocysty a ty zamrazili. S tím jedním jsem v červenci otěhotněla…já byla tak šťastná a pak utz a nic. Teď mi zavedli 2, byly zamražený spolu, ale byly to dvě pomalejší a nevím, nic necítím. Posledně mě bolela prsa a byla jsem nafouklá, jinak nic. A teď vůbec nic necítím. Zbývá nám ještě jedno a pak asi konec. Tak se docela bojím, ale pořád ještě doufám, že aspoň jedno zabojuje..dvě by asi už duch byl. V pondělí na tebe budu moc myslet. Někdy se hcg do moči uvolňuje pomaleji. Jsi dobrá, že takhle vydržíš počkat.
Hodně štěstí ![]()
@Burianka94 ahoj, tobě moc gratuluju, ať se mimi vyvíjí, jak má a už tě čekají jen samé dobré zprávy
Moc mě mrzí, čím sis prošla, to by se nemělo dít.
Ať vám ten malý uzlíček přinese opět spoustu štěstí a lásky, má teď určitě velkýho ochránce ![]()
@Džejý ahoj, jak ti je? Ještě budeš testovat? Taky máš za sebou dlouhou cestu a spoustu čekání a určitě si zasloužíš, aby se na tebe taky usmálo štěstí.
Máte ještě zamrazená embrya? Dělali ti imuno nebo genetiku? My genetiku nemáme, stojí to bez pojišťovny hrozný peníze a s dárkyní jsme počítali s úspěchem. Ale na pojišťovnu bych do toho šla…nevim, jak to právě máte? Každopádně i tobě přeju, aby se už zadařilo a věřím, že se dočkáš ![]()
@Pavluja ahoj
já jsem dnes 10. den po KET pětidenní blastocysty od dárkyně. Je mi 28 let ale bohužel moje vaječníky vajicka neproduji. Dělala jsem si test 8.den a nic tak stále ještě doufám a čekám na pondeli🤷🏻♀️
Jinak jsem v Gennetu v Liberci a taky nás to stalo už asi 80tisic, ale co bychom pro vytoužené miminko neudělali 🤷🏻♀️ zatím nás první transfer, tak moc doufám, ale máme ještě 3 mrazacky.
Jinak jsem slyšela, že právě DV jsou úspěšnější, protoze je většinou dostávají starší ženy od mladší dárkyně, ale bůh ví, já byla beznadějně přesvědčena, že to vyjde na poprvé, že „o nic nejde“ ale od doby co čtu emimino jsem dost skeptická… Velká chyba
držím palce ![]()
Zatím jsem v klidu, vím že je to ještě brzo
jinak jsem měla po odběru 18 vajíček z toho 10 vajíček dožilo PK 5 dní a zamraženi, protože jsem měla hyperstimul. syndrom a byla v nemocnici,6.10 transfer jednoho vajíčka a ještě devět jich mám v mrazáku, takže jim s manželem říkáme,,nanuci" a chceme tak tři děti když jich máme dost
já nemám vejcovody po operaci jiné problémy nemám
@StudentkaPK Já myslím, že sem právě často píšou ti, co mají spíš nějaké potíže, to člověk víc vyhledává sdílení, rady a naděje. Určitě je víc těch, co jim to vyjde hned a ti nemají potřebu moc psát… tak nevěš hlavu. Taky jsem si vždy řikala, že už to číst nebudu, ale nějak mi rychleji utíká to čekání a taky pak cítím tu podporu a to je zas hezký.
Já zas měla smůlu na chlapy..já chtěla dítě už kolem 25, ale nebylo prostě s kým..jeden to oddaloval, druhej nechtěl, pak jsem nemohla nikoho potkat a dítě bez tatínka jsem nechtěla už kvůli tomu malému, no a přítele, co děti chce, jsem potkala až po čtyřicítce. Nešlo to. Pak IVF, měla jsem vždy krásné blasty, ale nic, prý stará vajíčka. Dárkyni máme 31-letou a stejně se nedaří, i když vše ostatní je v pořádku. Takže taky špatná vajíčka? Nevim, co si o tom myslet. Nás už to celé právě stálo přes 300tis. Ty jsi mladá a máš čas, opravdu věřím, že i kdyby nevyšlo první embryo, tak se určitě zadaří při dalším, záleží hodně na kvalitě vajíčka a dárkyně jsou prověřované, zdravé, často už děti mají nebo jsou hodně mladé, takže ta šance je opravdu veliká. Já už se trochu bojím i svého věku, ale pořád se cítím fit a na miminko se moc těším a mám mu co nabídnout. Jen aby nám to už vyšlo. Držím ti palečky. Jak už tu psala i Burianka, měla dušíka až 10. den. Takže pořád můžeme věřit
A jak se cítíš? Já právě necítím nic, jen mi škrundlá v břiše, ale to mívám před ms, tak nevim ![]()
@Terčule Čedice tak to máš krásný
Řekla bych, že to množství embryí po PK svědčí i o jejich kvalitě.
Držím palečky, ať se hned zadaří.
Pak písni, až zas budeš testovat. ![]()
@Pavluja děkuji moc, určitě dám vědět jestli nám nanuk uchytil ![]()
@Pavluja ahoj máme obě vyšetření za sebou i hematologii hysteroskopii. Atd embryo po genetickém vyšetření. A stejně nic bylo to moje první ivf. A jiné embrya už nemáme. Takže jediné jít do druhého ivf. Ale to jsem řekla že dřív jak v únoru nepodstoupim. Chci si odpočinout od hormonů jít do práce a myslet chvíli na něco jiného než kdy mám jíst léky atd. Nám bude s manželem za pár měsíců 32 ještě máme vše na pojišťovnu.
@Terčule Čedice ty jo jich máte
nám se dožili 3 jedno mi vloží horší hned et a dvě posílali na genetiku a to se vrátilo jedno a to mi vkládali 30.9. ale vypadá to že se nechytil. Testy mám negativní.
@Džejý hm,to mě mrzí, každý to má jinak no, nás napadlo nevyužité embryjka darovat, ale prý to nejde.
proč, máme dobrou kvalitu, ale mohla bych darovat vajicka, mam kvalitní, tak možná po porodu uvidim
@Džejý ach jo, je to náročný, udělali jste, co jste mohli.. nevím teď, kolikátý jsi den, ale snad ještě šance je..? Jinak to máš dobře nastavený, odpočinout si, to je fajn. Můžeš zkusit cvičit hormonální jógu, změnit stravu, vyčistit si hlavu i tělo (samozřejmě nevím, třeba už vše děláš
, to jsou jen takové návrhy) a jste ještě fakt mladí, nevidim důvod, proč by vám další ivf nevyšlo
Já byla i na rodinných konstelacích
Kdyby to teď nevyšlo, zkuste něco změnit ve svém životě, ono to naleje do vztahu novou energii a určitě zvýší šance.
Přála bych to všem, také se na vás štěstí usměje. Naděje je pořád. ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.