Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Terčule Čedice to je od tebe hezký.
Jen mě překvapuje, že nejde embrya darovat, myslela jsem, že se nabízejí neplodným párům právě darovaná embrya a kde jinde by je ta reprodukční centra brala? Tomu moc nerozumím. Ale být tebou, nejdřív ty tři děti a pak uvidíš.. ![]()
@Pavluja jasný my se dali z manželem od ledna na zdravou stravu a na cvičení zhubli jsme oba kolem 7 kilo. A to jsme ani nechtěli
. Naštěstí nám to nějak vztah nenarušuje. Manžel si váží všeho co dělám pro to aby se podařilo takže u nás to je v pohodě.
@Džejý
to je super
Neboj, to vyjde..jen někdy to chvíli trvá. Třeba ještě teď. To úsilí se přece musí vyplatit ![]()
@Pavluja ahoj, já mám od dárkyně celkem 4 blastocysty, jednu v sobě a 3 v mrazáku
chtěla bych v budoucnu dvě děti a proto bych si přála, aby se toto chytlo, abych pak měla alespoň 3 naděje. Určitě bych nechtěla kvůli dalšímu dítěti další dárkyní, to už by bylo moc překombinované, takhle by si aspoň sourozenci mohli být podobní 🙃 Všechny jsou prý kvalitní, nejvyšší kvality, modlím se, mám bolavý břicho, plynatost, bolí mě prsa, usínám už v 9 večer (pravda je, že nepiju kafe teď, což může být tím 😁) a včera se přidaly drobné nevolnosti. Ale bůh ví, co je příznak a co je hlava
všechny si to tak moc přejeme a doufám, že nám to vyjde
je to nefér, dítě by měla mít každá žena, která po něm touží…
@Pavluja a to ti řekli, kolik je dárkyní let? Mě řekli že mi to řeknou až pak kvůli tomu velkými screeningu, když se miminko chytne.
Panejo, 300tisic, tak to je síla. Člověk se ale klidně i zadluží, aby měl to co si přeje vid. Je to smutný tohle ![]()
Já měla v době kdy byl naplánovaný transfer narizenou karanténu kvůli covid (i když jsem byla negativni) což mě dost mrzelo, protože jsem si četla že ET je úspěšnější o 30% než KET
ale to je život…
jsme rádi že vůbec můžeme mít svoje dítě, já žila do cca 24 let s tím, že nikdy nebudu mít „svoje“ a tohle opravdu považuji za své 😊
@StudentkaPK jasný, to chápu. Taky bych chtěla, být mladší v této situaci, děti od stejné dárkyně. Ale já už vzhledem k věku jen jedno těhotenství, takže pro mě dárkyně jako dárkyně. Dali nám právě možnost dárkyni odsouhlasit nebo zamítnout, takže nám řekli vždy rok narození, barvu vlasů a očí, výšku a dokonce mi prozradili znamení, ve kterém je narozená na moji žádost, ale to prý normálně nedělají. My samozřejmě vždy souhlasili, už nás tlačí čas. Ale nečekali jsme, že to bude mít takový průběh
Taky jsem si myslela, že to hned vyjde. Ale zajímavé je, že všechny ty dárkyně měly 31 let v den odběru. Dárkyně může být do 35 let. A jinak nevím, ale já zas slyšela, že KET má vyšší úspěšnost, že embryjka, co přežijou zmražení a rozmražení jsou silnější. Ale fakt nevím, těžko říct… Nám po každý, i u mých vajíček, říkali, že jsou to krásná embrya a nikdy nic až na to jedno, co se sice chytlo, ale hned přestalo vyvíjet… Musíme si držet palce, věřit a modlit se. ![]()
@StudentkaPK určitě je tvoje
Já věřím tomu, že k nám stejně přichází duše dítěte…a když si tu cestu najde, je moje.
![]()
@Pavluja kez by to tak bylo, s tou úspěšnosti 😊 Napsala jsi to krasne. Kdyby jsme matky být neměly, tak si k nám dítě cestu nenajde ať se děje co se děje, a pak nezáleží na způsobu ♥️️
@Pavluja nejde to z důvodu, že je to moje vajíčko a spermie manžela, kdyz budeme mít děti a zbytek darujeme, tak je možnost, že by se naše děti mohli setkat se svými sourozenci někde náhodně a došlo by k degeneraci, takže vlastně ženy darují vajíčka a muži sperma a ty spojí, ale od páru jako takového to nejde
ale jako je to logické, chápu proč to nejde, ale spíš je mi líto toho zbytku, že mi vlastně zabiju potenciální děti a nevím zda bych deset dětí uživila
jako zdravotní sestra a manžel vědec nemáme v Čechách šanci ![]()
@Terčule Čedice to jo, to je logické a určitě i správné. Jen jsem četla v jedné diskuzi, kde holčina psala, že po úspěchu další děti nechtěli a embrya darovali a že z toho právě měla radost, že může jiným párům pomoct..ale je možný, že to byla nějaká starší diskuze a už to zakázali..to přesně už nevím. No, 10 dětí..to už by bylo asi dost 😅.. ale zatim to neřeš, on taky pak nemusí vyjít každý KET…a stejně si myslím, že embryjko je miminkem až do něj vstoupí dušička a začne tlouct srdíčko. Tak se tím netrap a těš se na to, co teď přijde
Ale asi i jako zdravotní sestřička to máš moc hezky nastavené a je vidět, že si vážíš života. ![]()
@Pavluja moc hezky si to napsala ![]()
Hlavě ať se všechny co tu jsme, brzy těšíme z nového zdravého člena rodiny, je super, že existuje tento portál a můžeme se navzájem psychicky podporovat a uklidňovat
![]()
@Pavluja ahojky dekuj moc za přání potěšilo mě to… A jak jsi na tom ty? ![]()
@Burianka94 ahojky, u mě zatím negativní, 8. den po ket. Tak nevím, možná malý stín jsem vykoukala, ale posledně 6. den to byl normálně okem viditelný duch. Takže za mě teď negativní. Ale tys psala, že 8. den nic a 10. den pozitivní (to byly obě čárky už hezky vidět?) a 14. den hcg kolem 1700… to je docela dost
Tak nechápu co a jak ty testy vlastně ukazujou?
A jak ti je? Ať se mimísek hezky zabydluje a vyvíjí, ať za těch pár dnů uvidíš i
![]()
@StudentkaPK ahoj, jak ty se cítíš? Mě včera v noci bolelo docela břicho, teď už nic. Zítra na tebe budu moc myslet, ať ti to dobře dopadne. ![]()
@Pavluja jj 10 den byly celkem dost vydet dam ti sem foto a jj 14 den krev odber a 1 725 jednotek hcg… 20.10 další kontrolu tak uvidime snad bude vse ok… Snad to nevzdavas, jeste to muze byt vse ok tak jak u mne
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.