Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Pavluja ahoj, hlásím svou kuriozitu. Ve 3 ráno jsem si dělala test, který se testuje přímo z proudu moči, negativní. Tak jsem šla „spát“ s tím, že je prostě vymalováno. Ráno v 7 jsem si řekla, že zkusím ještě mamatest, co se namáčí do moči. Jenže ta tyčka mi spadla do tý misky trochu víc, než měla, takže se ponořila i ta část, kde se zobrazuje výsledek. Samozřejmě tam je duch a samozřejmě jiný test nemám. Takže jsem v 7 ráno byla smířená s tím, že nic a teď, i když vím, že je to na 99% špatným provedením testu, bliká mi v hlavě naděje
člověk by se z toho po*…
@StudentkaPK teď jsi mě nahlodala jestli si nemám radsi nasadit rychle léky a jít pro test taky ![]()
@Pavluja ještě je čas neboj se me teďka nahlodala @StudentkaPK jestli jsem léky nevydařila předčasné
takže jsem rychle utíkala nasadila je zpátky a udělám teda ještě jeden test.
@Džejý Tyjo, jak jsem tě nahlodala? Však právě jsem měla pocit, že si něco spíš namlouvám
za chvíli si udělám ještě jeden test dr. max (ted jsem měla mama), ale jsem totálně vyčůraná ![]()
@StudentkaPK no že jsi stejně jak já
no já si radši teďka vzala léky krom kortikoidů a koupím dneska test a uvidím. Zase jsi mi dala naději
. I když ponořeny test nevím jak reaguje to se mi ještě nestalo právě. Tak nevím jestli může udělat falešnou čárku. ![]()
@Džejý tak bohužel, dělala jsem si ještě jeden a byl negativní, bylo to prostě špatným čůráním
zítra jedu na krev a ve středu mám konzultaci k dalšímu ketu. Příště si vezmu neschopenku a už to určitě vyjde.)))
@StudentkaPK já bych počkala a zítra udělala ještě jeden třeba máš moc naredenou moc. Manžel vyrazil do obchodu pro test tak já jeden ještě dneska udělám ať to mám definitivní. To se máš že máš ještě mrazacky. To musí aspoň jeden klapnout ![]()
@Džejý mám naštěstí ještě 3 blastocysty… Holky z vašich dlouholetých zkušeností, je lepší si připlatit embryoglue a asistovaný hatching? Já teď měla jen lepidlo ale hatching jsem si nenechala.
@StudentkaPK já neměla ani jedno prý je lepidlo zbytečné a hatch jsem neměla páč jsme měli oplodnění ISCI. Na ten hatch se zeptej jestli je potřeba to oni poznají.
@Džejý ICSI Jsem měla taky, to bylo v ceně balíku, ale Dr. řekla, že mi doporučuje glue, že u ketu je to lepší. U ET řekla, že není třeba, ale u KET prej jo. No a hatch jsem odmítla, že embryjku věřím, možná jsem měla do toho jít.))) teď dám asi obojí. Vyjde to zas na dalších 15 tisíc, ale co… ![]()
@StudentkaPK
Ahojka, promiň, že vám do toho skáču, ale embryoglue je zbytečné v obou případech
ani u ET ani u KET..embryo je samo o sobě hodně lepkavé..
hatching je fajn ale když se dělá laserem, ne klasickou"jehlovou" metodou..
Držím palce.. ![]()
@Skaiqy ahoj díky za reakci, to víš člověk tomu nerozumí a chce do toho dát všechno… No ten hatch jehlou může uškodit?
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.