Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Ivanka028 drzim pesti
Duphaston je to stejne co Utrogestan a jak tady bylo napsano je na udržení. Je to progesteron, který podporuje mrně než funkci převezme placenta
@debra.morgan Při prvním těhotenství jsem tam letěla hned jak jsem to zjistila, teď to nechám až po prvním ultrazvuku…
Test z dnesniho rana, skoda, že se podle sily carky neda urcit hcg v krvi
zpozdeni mam 8 dni ![]()
Příspěvek upraven 26.11.18 v 07:03
@Maci1987 ja tam stejne musim jit pro recept na prasky, už mi zbyvaji jen 4…tk se s nima domluvim ![]()
Ahoj holky, chci se vás zeptat, kdy jste byly na první kontrole, případně na kdy jste objednané? Mě objednali až na 20.12., přijde mi to straaašně dlouhá doba
Na to, abych nevěděla pořádně na čem jsem. Podle kalkulačky bych v té době měla být tuším 8+0
Myslela jsem si, že to bude tak o 14 dní dřív…
@Linduš91 Ahoj, tak já když jsem si volala na gyndu, tak mě poprvé objednali když bych byla 8+1, ale měla jsem nějaké problémy, tak jsem tam byla už minulý týden, a to jsem byla 6+1 - to šla vidět jen dutinka se žloutkovým váčkem, a teď jdu ve středu a to budu 7+1 tak snad uvidím víc ![]()
@Linduš91 Jako o 14 dní dřív by bylo asi zbytečné, myslím že by srdíčko ještě nebylo vidět, vím že to čekání je šílené, ale alespoň tam už půjde vidět něco víc
můžeš si pro kontrolu třeba zajít na odběr hcg, jestli narůstá tak jak má, budeš alespoň trochu v klidu
@Kajkala Takže tě objednali taky tak pozdě…hmmm, tak je to asi normální. Při minulém těhotenství jsem byla u jiné doktorky a ta mě vzala hned cca 14 dní od vynechání. Teď to bude fakt nekonečné.
Tak přeju, ať je vše v pohodě ![]()
@Kajkala Na testy HCG jsem se ptala, protože jsem riziková co se týče mimoděložního (jsem po operacích endometriózy a mám hodně srůstů kolem vaječníků). Minule mi to hlídali, jestli hodnoty rostou tak, jak mají. Chodila jsem tuším tak 2× týdně na krev, než se ukázalo, že to je tam, kde to být má.
Teď mi řekli, že si mám zajít na fakultní nemocnici jako samoplátce, když jsem tak netrpělivá. A že mám sledovat, jestli mě nebude bolet břicho
Pak prý rovnou do špitálu.
@Linduš91 ja tam volala dneska a jdu ve stredu, zpozdeni mam 8 dni…
@debra.morgan Jé, tak to se máš, že tak brzy
Tak držím palečky, ať to dobře dopadne ![]()
@Linduš91 tak jestli jsi takhle riziková, tak tě mohli vzít dřív no, alespoň abys byla v klidu, že je to tam, kde má být, i když by byla vidět jen ta dutinka, jedině tam zajít třeba dřív, a říct že máš bolesti v podbřišku a chceš vědět jestli je vše v pořádku. Já jsem minulé těhotenství prodělala molu, bylo to šílené, chodila jsem tam každý týden a měla pořád jen prázdný gest. váček, nic se v něm nevyvíjelo, pak jsem měla zákaz rok otěhotnět a každý mesíc na odběry po dobu toho roku. Tak se té kontroly taky nemůžu dočkat, ale tak nějak cítím že to bude v pořádku.
@debra.morgan tak to je teda pěkně brzo, to je fajn. Tak už jsme tady 3 co jdou ve středu, dej potom vědět ![]()
Holky, jen aby tam bylo neco videt..... jsem zvedava kolik vyjdou hodnoty te krve… pry kolem 1000 uz je na utz neco videt, tak doufam…
Cau holky, ja jdu poprve k doktorovi zitra, budu 6+6tt, objednavala jsem se sama pres net. Tak snad bude vsechno dobre. Pozitivni tt mi vysel 9.11, tak uz jsem si taky pockala a zitra se uvidi. Drzim palce vsem ![]()