Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobry den ja jsem teprve 2t+4d tehotenstvi tak se modlim aby to nebylo mimo delohu
Ahoj holky potřebuju poradit, jsem v 11tt a jsem zřejmě trochu nachlazená (rýma, kýchání, zatím bez teplot a bolest hlavy) - postupně, přes svátky jsem byla v práci a cítila jak to na mě postupně leze. Zítra se chystám k doktorce. Stačí klasicky obvodní? Nebo to mám řešit i s gynekologem?
(Možná se ptám blbě, ale vůbec netuším jestli má moje obvodní zítra otevřeno, takže se chci zeptat je hodně blbý s tím jít na pohotovost? Možná se zdá že to hrotím, ale opravdu se o toho vymodlenýho prťouska bojím.)
@Elath stejně toho moc nemuzes.. max. tak paralen, jestli Te boli v krku tak preventan qattro, jinak si myslim, ze Ti stejne nic jinyho neda.. ![]()
@Elath zajdi jen do lekarny, budou vedet co v tehotenstvi muzes. doktorka te fakt nevytrhne.
Tak se hlásím po svátcích, zatím vše v pořádku, přála bych to tak všem… Je mi dost špatně.. Ale jsou dny, kdy jsem schopná i něco dělat. Na kontrolu jdu 8.1.tak doufám, že bude vše v pořádku… Market je mi líto, co se děje, ale určitě to s mimi zvládnete a udrží se.. Věřím tomu..
Holky v kolikatem jste tt a jak vam je? Ja jsem 12+5 a je mi porad hrozne zle
Uz nevim kudy kam ![]()
@Markéta N.V. Ja jsem 11+4. Porad jsou jidla, ktera vidim a hned me to “nakopne”, ale uz je to teda mnohem lepsi nez to bylo
stejne tak s tou silenou unavou.. a Ty, Market, vsechno zvracis?
Já jsem cca 10.tt a jsou dny, kdy prolezim, je mi zle. Ale dnes se cítím výjimečně dobře a konečně jsem se i najedla..
@Gaforia @Zuzanka31 tak to vam zavidim, ptz ja uz nevim co delat. Vyzkousela jsem snad vsechno co se da a nic mi nepomaha. Pachy uplne vseho me okamzite nakopavaj a pohled na jakykoli jidlo je to same. U prvniho mi bylo stejne zle, ale 12tt vsechno ze dne na den skoncilo a ted to stale pokracuje. Predstavte si mistnost, kde lezite v posteli 24h denne, spat vam nejde, aby jste si aspon nejak ulevili a zkratili chvili a jen koukate od rana do vecera do stropu, ptz nic jinyho vas nebavi.. Tv, knizka apod. Takze me manzel chodi porad kontrolovat, kleci mi u postele a nevi, jak by mi pomohl. Dnes v noci jsem se jeste k tomu probudila s bolesti leve ledviny a pichanim u srdce.. Tak jako nestacilo by to uz?
Od te doby zase nic, tak nevim co to zase bylo, ale uz toho mam az po krk. Jeste k tomu mi ted naposledy co jsem byla zase v ty nemocnici rekli, ze 1.trimestrem u me riziko potratu nekonci, takze kazda bolest a pichnuti v podbrisku me desi. Je to tezce na palici teda, fakt. A vubec celkove se tenhle rok nepovedl, takze doufam, ze ten Novy s sebou prinese jen to hezke a dobre ![]()
@Markéta N.V. Ahojda ja jsem v 12T0D ale musim to zaklepat ale je mi dobre odpoledni unava a vzapeti usnu to je boj a pak kdyz si nelehnu tak jsem utahana jak kote. A uz to nechci videt az pujdu do prace to prijdu z prace a vytuhnu uz to vidim
.. Ale upřímně ti tuto situaci vubec nezavidim ale drzim vam palce aby vsechno dobre dopadlo.
@sliiimkaa píše:
@Markéta N.V. Ahojda ja jsem v 12T0D ale musim to zaklepat ale je mi dobre odpoledni unava a vzapeti usnu to je boj a pak kdyz si nelehnu tak jsem utahana jak kote. A uz to nechci videt az pujdu do prace to prijdu z prace a vytuhnu uz to vidim.. Ale upřímně ti tuto situaci vubec nezavidim ale drzim vam palce aby vsechno dobre dopadlo.
Slimi, a kdypak jdes na screening?
@Markéta N.V. No mas to narocny
snad uz to co nevidet polevi a 2 trimestr budes mit lepsi ![]()
@Gaforia ahoj snazila jsem se objednat pred Vanoci ale bohuzel to nikdo nebral a ted mezi svatky take ne takze jeste nevim. Musim hned zavolat po Novem roce a uvidime. Akorat jsem paf ze jsem u doktorky zaplatila 800 za odbery a myslela jsem ze je to za ten screening ale ono to bylo jen za odbery a ted az pujdu dalsich 700 za tenscreening u doktorky mi bylo receno ze zaplatim pouze 700 a tot vse ale ted mi prisel email ze jeste 700 tak uvidim. Ale urcite to za to stoji hlavne aby prdola/ka byl v pořádku. Uz se na to tesim a jestly bude videt co to bude ![]()
@Gaforia a tebe take tedka nekdy ceka 1 screening ne?? Nebo uz jsi byla??
@sliiimkaa hele, ja jdu ted ve stredu
tak na nas, holky, myslete
jsem z toho jak na trni
jinak ja platila 1400,– takze to je uplne to samy. A jestli mas VZP, tak Ti to proplati cely. Od 1.1. navysuji prispevek na 1500,– ja to mela jeste za 1000,– ale 500,– si muzu jeste vybrat na kojenecky potreby nebo treba na dentalni hygienu, takze to urcite vyuziju
a taky jsem se ptala, jestli uz pujde poznat pohlavi, ale pry to bude hoooodne velkej tip. Ale taky jsem strasne zvedava ![]()
Co Ty bys radeji? Chlapecka nebo holcicku? My si prejeme moc holcicku, ale je to jesno, hlavne, at je vse v poradku a miminko zdravy ![]()