Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj Alexisis
tak to se máš, že si to takhle užíváš!Přeju Ti to!
My to držíme pod pokličkou,takže kromě jedné mé kamarádky a jeden kamarád přítele, to nikdo jiný neví..je příliš brzy..myslím, že to řekneme až po těch 3měs., ale je to opravdu strašně těžký!Podělit se o takovou radůstku!Mě přítel od páteční noci zvracel,měl 38,6 horečky,takže svátky byly takové zvláštní, já se o něj starala a ani dneska pořádně jíst nemůže,hrajeme hry a vegetíme
snad zítra už mu bude dobře!Ale jinak jsme spokojení a šťastní,víš, že mi to ani tak moc líto není,když vím, že v bříšku se klube mimísek ![]()
Flegg píše:Ahoj Flegg s tím pásem ti moc neporadím, spíš bych se zeptala doktora, až půjdeš na kontrolu, pokud ti to až tak nespěchá. Někteří chlapi to hold vnímají trochu jinak. Je to pro ně taky velká změna, a musí se trošku vypořádat s tím, že bude spousta věcí jinak. Já jsem ráda, že to můj přítel zvládá, kolikrát si říkám, že už z něho asi taky něco nepříjemného vypadne, ale naštěstí se snaží. Všechny moje nálady, nevolnosti, vymýšlení v jídle, že předemnou nesmí otvírat lednici a tak… chudák, ale drží se. Dej tomu čas, někteří chlapi takovým chováním zakrývají své obavy. Asi se ještě nechce nechat unést emocema
ahoj holky, prosím vás, co myslíte - vadí sporttester miminku? dostala jsem ho pod stromeček, moc jsem si ho přála. hrudní pás vysílá přece jen slabé elektrické impulzy, tak mě napadlo, jestli to neva. v návodu nic není a na netu jsem nic nenašla…přítel mi řekl, že ještě nejsem doopravdy těhotná tak ať nešílím a jestli prý nemá začít filtrovat vzduchdocela mě překvapil, čekala jsem, že po 2 letech snažení a jen tak tak uniknutí IUI bude mít větší pochopení pro mojí snahu ničím to nepodělat.....pořád mi cpe, že si mám dát skleničku vína nebo piva a nechápe, že se bojím, že když se to podělá tak chci mít čisté svědomí abych si nemohla nic vyčítat…poslední MS 17.11. a on řekne „ještě nejsi doopravdy těhotná“… ach jo
Ahoj holky, tak mě špatně naštěstí není. Je fakt, že jsem teď větší cíťa na jídlo, všechno mi smrdí a jinak chutná. A ta lednice, mi taky dělá problémy… Ale jinak dobrý. Nesmím to teda s jídlem přehánět, protože když se víc najím, tak je mi pak dost těžko a špatně. Ale poslední dobou stejně nemám na nic skoro chuť:-)
ahojky,
jsem na těchto stránkách poprvé. Na štědrý sme si s přítelem nadělili krásný dáreček. Po půlnoci dostal krabičku s pozitivním těhotenským testem
. O dva dny později jsem test už dělalal s přítelem už digitální a byly tam II. Vzhledem k tomu, že toto je moje první čerstvá zkušenost a ještě jsem nebyla u doktorky, chtěla bych už od začátku se správně stravovat. Mohla by mi prosím některá z vás poradit nějaký těhotenský jídelníček? Tuším zjišťuju co má obsahovat, ale nějak sestavit mi ho ještě nejde. Měla bych být teoretický ve 2. tt tak bych se jetšě chtěla zeptat jak moc může škodit alkohol a některé léky. Ne že bych nějak pila
, ale ty vánoce nějak nešlo nijak ututlat tak jsem si trošku lízla tzv. sladkého čůča
, který jsem vyrobila jako dárek, takže vím co v něm bylo. Moc vám děkuju za rady. Pořáad ještě tomu nevěřím, ale spožděná MS a 2× po dálnice snad mi to i paní doktorka potvrdí.
Ahoj holky tak zítra mě čeká kontrola na UTZ. Zítra jsem 7+0tt. Mám hrozný strach. Už 2 týdny defacto ležím doma, v klidu, dneska jsem šla po dlouhé době do práce a po obědě jsem začala trochu špinit. Je to v háji, proč prostě nemůžu mít klidné čekání…snad to bude v pořádku, tak strašně toužím vidět to
…jestli se to zase pokazí, nevím jak to zvládnu…
![]()
torey: neboj se určitě to dopadne dobře, budu na tebe myslet. Srdíčko už určitě uvidíš.
torey tak drzim na dnesni ko palecky a neboj urcite uz uvidis srdicko ![]()
Ja jdu na ko zitra
Fleg vůbec nic si z toho nedělej. Byla jsem na tom hodně podobně.Já měla poslední ms 12.11., u doktora jsem byla 16.12. a viděl jenom dutinku.Taky mi říkal úplně to samý co tobě.Dneska jsem byla na kontrole a už bylo miminko i se srdeční akcí.Takže si vůbec nepřipouštěj, že by něco nebylo tak jak má být. Prostě jsme jenom kozy nedočkavý no
Uvidíš, že až půjdeš toho 18.1.,tak už mimíska uvidíš
![]()
torey píše:
Ahoj holky tak zítra mě čeká kontrola na UTZ. Zítra jsem 7+0tt. Mám hrozný strach. Už 2 týdny defacto ležím doma, v klidu, dneska jsem šla po dlouhé době do práce a po obědě jsem začala trochu špinit. Je to v háji, proč prostě nemůžu mít klidné čekání…snad to bude v pořádku, tak strašně toužím vidět to…jestli se to zase pokazí, nevím jak to zvládnu…
![]()
Torey já jsem začala špinit na Štědrý den.Neměla jsem žádnou námahu, nic.Jenom jsem stála u sporáku a dělala oběd a v tom jsem začala špinit a vydrželo mi celý večer. Byla jsem z toho nešťastná a to ještě v telce dávali Kdopak to mluví
Druhý den jsem se probudila a po špinění ani památky. Taky jsem si přečetla,že cca od 6. týdne se špinění prostě stává a nemusí to být ani po milování.A většinou to neznamená vůbec nic špatného
Takže neboj, určitě to bude všechno dobrý
![]()
Tak jsem doma, doktor byl jako vždy příjemný jak prdel
Každopádně mě vyšetřil UTZ a řekl (doslova): embryo porostlo, je tam akce a abyste se nestresovala tak se objednejte na za 3 týdny na 18.1., když bude vše o.k tak za další 3 týdny dáme průkazku…nic víc nic míň…vím že je teda vše tak jak má být, ale jeho přístup mi zkazil veškerou radost, spíše mě ještě více znervozněl…chce mi dám průkazku až někdy na začátku 14tt. Je to normální? Nevím jestli nezměnit doktora…a dík všem za držení palečků ![]()
torey tak gratuluju! Z toho blbce si nic nedelej a radim ho vymenit,preci se od nej nenechas zbytecne nervovat. Moje mudr dava prukazku kolem 10teho 12teho tydne ![]()
torey: tak super gratuluji
hlavně že tam je akce, už to teď bude dobré. Jo nenech se nervovat, někteří jsou fakt na facku.
Ahoj holky všchny vás moc zdravím
dlouho jsem tu nebyla doma moc na PC nechodím, bo toho mám dost z práce. Ale musela jsem se kouknout jak jste zvládly ty vánoce 
A já se válím dneska celý den to je pohod, to jsem nezažila u ani nepamatuju.
A co předání dárečku? u nás bylo veselo… hlavně tchýně, ta je s toho celá pryč
Tak povídejte