Poradna duly
Jana Čurdová
Holky díky.
Už jsem odvezla prďolku k babičce a jdu se koupat, česat, nalíčit a oblékat. No zkrátka udělat ze sebe trošku člověka ![]()
A už se mi po Tomáškovi stýská
Ach jo…
Ahoj etetky,
taky se hlásíme po delší době. Mám trošku depku, když tady čtu o vašich pokrocích, takže zase tak často nechodím. My pořád cvičíme vojtovku, je to docela pakárna, ale snažíme se. Takže pro Popelku i pro ostatní - my nesedíme, nelezeme, zuby už teda máme dva, umíme se krásně smát a parádně žvatláme
) A po měsíci cvičení jsme se začaly otáčet na oba boky a teď už Verunka celkem zvládá i přetočení na bříško, s maličkou pomocí, abych byla úplně přesná. V noci spíme taky krásně, budíme se jednou na papání a teď máme zrovna období, že baštíme moc hezky. Taky ještě pořád odstříkávám Verunce mlíčko do flašky - už od jejích tří měsíců, ale už to kombinujeme s příkrmama, takže už to stačí 3× denně, což už docela jde.
Jo a začaly jsme chodit na plavání a dneska jsme se poprvé potápěli ![]()
Kaculko - kampak se chystáš? Že by nějaký ples? Taky máme lístky - na rybářský, ale až koncem února.
STEF, klííídek, my jsme na tom podobně, jen na to bříško se už přetočí a umí to i nazpět, ale to nedělá, je líná
Hlavně nesrovnávat, každý dítko má svý tempo. A určitě za náma zajdi častěji ![]()
Stef…já bych to nehrotila…každý dítě to má jinak. Mikulášovi to trvalo hodně dlouho a hlavně teda proto, že neměl potřebu se otáčet.
Kaculko tak si oslavu krasne uzij. Ja jsem 30tiny moc neslavila -byla jsem těhu a v zimě se moc grilovat nedá.
Jinak všem oslavencům - krásně si to užijte.
Popelko - to je super že jsi zase napsala. Zrovna tady někdo psal …kdepak jsi…a ty jsi skoro hned odpověděla…super…
Holky kolik času vám dítka spinkají přes den. Maruška už spí maximálně jednou dvacet minut. Tak je od 7h ráno vzhůru tak do 19h večer. V noci papáme zatím 3×.
Renko, Popelko - já vím, že se dětičky nemají srovnávat - se snažím, ale to víte, někdy mi to nedá - ale jinak je Verča vážně zlatíčko - je moc hodná, takový sluníčko naše
Mášenko - Verča mi přes den spí tak 2-3 hodiny, většinou nadvakrát. Tuhle mi teda venku prospala v kočáře skoro 3 hodiny najednou, ale to byla vážně výjimka a taky potom v noci 2 hodiny strašila a nechtěla spát, jinak spí v noci hezky
Jo a ještě něco jsem chtěla - nevím jestli už jste to tu probíraly nebo ne, ale VZP přispívá na plavání kojenců letos 1000,– Kč, tak by byla škoda to nevyužít ![]()
Popelko ahojky.
My máme od listopadu dva zuby,přetáčíme se na bříško i záda,plazíme se,ale jen dozadu,na kolínka nám to ještě nejde,nesedíme,příkrmy baštíme krásně a rádi,mlíčko od mámy už není moc v kurzu,příkrmy jsou lepší.Kojím už jenom odpoledne,v noci a ráno.Díky příkrmům umíme první slovo HAM.
![]()
Bedhann,mám X3 nafotila jsem to a hodím ti to s popiskama do galerky. ![]()
Kami to je teda Štěpulka taky moc šikovnej.
Jak už jsem psala, já kojím pořád po každém jídle…Mikuláš je děsnej žrout.
Bedhann máš to v galerce.Na to učuněný moc nehleď,projela jsem dnes polema a ještě jsem to neumyla.
![]()
Ahojte,
zdravím nové maminky a znovu zapojenou Popelku.
Pokud jedeš na sraz, tak už je stanovený datum, ale my nejedeme, tak nevím přesně kdy, Loudalka ví.
Jo a hromadně se tu přihlašuje do soutěže Miminko 2007, také se nahrajeme, ale musím zmenšit fotky, stáhnout, tak zatím není čas.
Stef, víš, že Beatka je sledovaná, chodíme na psychologii, neurologii a fyzioterapii a právě naposledy mi fyzioterapeutka řekla, že ona upřednostnuje, když děti si každou fázi raději projdou o něco dýl než když ji uspěchají.
Holky co chodíte s miminkama plavat, nenachladila se vám? Chtěla bych také začít někam chodit, ale mám strach, at nechytne něco.
Evuško - tak to jsem hned klidnější, my si těma fázema teda určitě projdeme o něco dýl a neuspěcháme je ![]()
A plavat chodíme a nemocný nejsme, dokonce bych řekla, že bysme mohly být otužilejší než ostatní děti díky tomu.
KAMI, dneska jsem Kajinku konečně vyfotila, jak papá křupky. Apetit je veliký. ![]()
My taky rozhodně nic neuspěcháme ![]()
Fakt je, že kamarádky holčička začala na necelých deseti měsících chodit a dr jim řekla, že je to špatně a má se vrátit na čtyři. Tak se jí ptala, jak to má asi tak udělat, jestli ji má jako srážet na zem nebo co a vtipná dr jim poradila, že mají začít lézt po čtyřech i s manžou
Dr se totiž zdálo, že má špatný držení těla.
Když ale dítka dělají všechno sami od sebe, mělo by to být podle mě v poho.
Ahoj holky, tak jsem zpět z dvoudenního výletu..
Jahůdko, tvůj manža je z PR? A jakej je ročník, náhoda je blbec třeba jsme spolu seděli ve škole v lavici
Nevím jak dobře znáš Přerov, ale já bydlela s našina U Výstaviště a potom ve svém bytě U Tenisu.
Jinak dneska jsem byla s malým na rehabce a jsem pěkně zdrblá. Kuba tam samozřejmě předvedl celej svůj repertoár včetně stoupnutí
no a rehabka se zhrozila. Že prý je to brzo i v 9 měs., ale v sedmi že to je mazec. Hrozně prý trpí kyčle a já už ani nevím co a ubrala nám cvičení. Místo 4× denně „jenom“ 2× a místo 3 cviků, jeden. Tak co teda mám kurňa dělat? My poctivě cvičíme, chudák malej je díky Vojtovce tlačenej pořád dopředu a je to zase špatně!! Že prý když ho uvidím stát, tak ho mám rychle položit! Ale kdybyste viděly ten vítězoslavnej pohled, když se mu podařilo poprvé postavit… Omlouvám se za ten výlev, ale jsem toho plná..