Poradna duly
Jana Čurdová
hezky vecer! Tak chut k zelenince je u nas zpatky.....UFFFF! Tomik zbastil dneska Sunarek - zeleninovou polevku s kralicim masem a moc mu to smakovalo.Je pravda,ze ted moc neji.Vzdycky spapal tu velkou sklenicku (200 g) a dneska mu stacila ta 135 g.Ale to nevadi.Do jidla ho nenutim,nevypada,ze by umiral hlady
!!
POPELKO, vitej zpatky!Napis tam dodatecne inf. do seznamku - vaha v 6 m.,at te muzu vymazat - z dlouho se neozyvajicich!!!Jeste jsme tu resili,ze si na srazik objedname kucharku a nechame si udelat snidani a veceri.Na obec stejne budeme vsichni po vyletech,tak si ho kazdy udela sam.Rikala si mi,ze pojedete ne? Jinak Tomik ma 5 zubu - dalsi se kazdym dnem ukazou, je na 4,neleze ale brzy bude.
Holky a kdovi co je s Ifcou!!!!
WILD, ty jsi to o me napsala,tak hezky,ze me to az zahralo u srdicka a kdybych te mela pustit na moji postel,tak se s nami na srazik vejdes
!!
Kaculko,co vyrazka?
STEF, bud v klidu.My se otacime,ale jen doleva.On se naucil doleva a doprava nema potrebu,tak co by se tam otacel. ![]()
Masenko,Tomik spinka dopol. 30 min. a odpol. v kocarku s prestavkami 1,5 hod. ,ale vic jak 2 hod. nenaspi.Kdyz nejdeme ven,musim s nim do postele k nam,jinak by i odpol. spal jen pul hodky.
Tak už spíme. Opět jsme usly u kaše.
Manžel v tahu. Oslavuje odchod kolegyně z práce do jiné firmy. Já mám upečenou buchtu s sebou na hory. Houskové knedlíky už jsou na mrazáku. Budu muset jít balit, ale drbat budu mezi tím s vámi. ![]()
Kami - díky!!!!!!! Ale stejnak jak to tak vidím, tak ten jeden cancour je tam jakože zbytečný, ne? Jdu to zkusit přidělat! ![]()
Bedhann,já mám pocit,že ten cancour je na to aby se ten kočáz za to moh zvednout,či nosit nebo tak něco,je tu udělaný jako úchyt,ale nějak jsem po tom nepátrala a ani nebudu
Novire můžu mít pár dotazů?Asi jo viď . ![]()
Jaká je váha těch golfáčů,každej píše něco jinýho.
Jsou skladný?
Když je šložíš,je tam nějaká pojistka aby držely složený a dealy se snadno přenést? No a když už je chytneš složený do teplejch a chceš je poponést jakej z toho máš pocit,Je to dřina,nebo v poho? Jsem zvědavka co?
Ptám se protože ty starý golfky co mám nemaj žádnou pojistku,aby držely složený a někam je složený donést je dost za trest.
Holky dneska jsem se rozhodla,že si přece jenom zkusím udělat ten řidičák,ale musím se do toho pustit co nejdřív,jinak se mi to zase rozleží v hlavě a couvnu. ![]()
Ahoj holky, mě z toho mojeho lumpa asi odvezou. Už asi týden nechce odpoledne spát a večer usnutí je horor. Dopoledne usne pěkně tak do 10 minut, odpoledne řve tak 30 minut a ted mi řval a vztekal se asi 1,5 hod než usnul. Jsem z toho nešťastná, předtím usínal krásně. Chodím tam tak co 10-15 minut, ale mám pocit, že ho to pokaždé jen více rozpláče, ale nechce se mi ho nechat plakat samotného bez toho abych tam občas zašla, ale asi to tak budu muset udělat. No je tam klid tak že by konečně usnul? Jdu to zjistit.
Hezký večer…
tak jsme dneska byly s neteřema na obědě a to je síla, jak s nima ta puberta fláká. Nestačila jsem se divit… To se ani vyprávět nedá. Byly jsme spolu asi 2,5 hodky a za celou dobu jsem se nepřestala divit…
![]()
Kami, já mám řidičák dlouhoo a nedovedu si představit, že bych ho neměla, ale to je asi tím, že bydlím na vesnici, všude máme daleko a navíc jsem jezdila 72km do práce a to nešlo jinak než autem. Jdi do toho, nikdy nevíš, kdy se ti to bude hodit… Tady tě určo všichni podpoříme
![]()
Stef - ty jeden bonzáku
![]()
Ale jak psaly holky, s pokrokem nikam nespěchej. Za rok nebude poznat, že Karolínka lezla o několik týdnů dřív jak ostatní
![]()
Renko, ta doktorka je faaakt vtipná… Ale já jsem začala chodit na konci 9 měsíce a neřekla bych, že mám špatné držení těla, no možná malinko, ale to mám z práce z těch debilních 8kg olověných zástěr…
Jahůdko, ta Karolínka je vážně zlatíčko. Tomu já říkám kultura stolování
Já když dám Terezce křupky nebo sůši, tak to akorát rozpatlá všude kolem a nesní vůůůbec nic… Tak jí zatím nic nedávám, křupky i sůši jsem jí sněla já
![]()
Evuško, s Terezkou plavat chodíme a i když někdo kolem nás prskne, tak nám nic není (ťuk, tuk, ťuk) Taky si myslím, že je spíš otužilejší než ostatní děti.
Tak já jdu něco dělat, zatím pápá koťátka
![]()
SKUROKAT, já zkoušela sušenky víc jak před měsícem. Bylo to všude jen ne v žaludku.
Teď tak tři týdny už jí slušně. Samo, že jí to občas spadne, ale jinak jí to jde. Dokonce jich dneska k odposváče spořádala asi 5. Byla to taková tečka k borůvkové přesnídávce. ![]()
Krásný večer,
Vendulka moc děkuje za gratulace k sedmiměsíčninám.
Vítám nově příchozí maminky a dětičky.
Vítám ztracené a znovuobjevené mamči Popelku a Stef.
Jonatan, já se v Přerově taky trošku orientuju, prarodiče pocházeli z Troubek, a my tam jezdíme na chatu. Ve Šternberku se taky trošku vyznám, jezdíme tam v září na Ecce Homo veteránů.
Jahůdko, já jako alergik jsem Vendulce dala jahůdkovou přesnidávku už dávno, jen lžičku a když se neosypala, tak jsem jí normálně zařadila do jídelníčku a je to v pohodě. Jen jí nejede meruňka, ani samotná ani s jablíčkem apod, prostě jí nechutná.
Popelko, my jsme stále bezzubí a stále se neotáčíme na bříško nějak moc často. Nelezeme, jíme pěkně (naštěstí). Jinak je Venda spokojená a já taky. Mikulášek je šikulka, tolik zubů závidíme.
Kami, držím palce ať si to s tím řidičákem nerozmyslíš. V dnešní době je to super věc, u mě hlavně vítězí to, že nejsem závislá na manželovi aby mě někam odvezl. Stejně není pořád doma, tak mě nemá ani čas někam vozit. Jdi do toho, není to taková hrůza, já mám sice řidičák už od roku 1999, kdy byli lehčí testy, ale i tak se to dá v pohodě naučit (teorie).
Zuzko, Vendulka mi přes den skoro sama neusne, skoro vždycky je to s pláčem ( z únavy), ale večer jí položím do postýlky a za chvíli je většinou tuhá. Dokonce mi poslední dva dny vzala na milost flašku UM s hustou kaší a sní toho daleko víc než při krmení lžičkou. No uvidíme jak dlouho jí to vydrží.
Kami, já mám golfáče od Chicca CT 0.4
http://www.babyexpert.cz/…-04-extreme/
mají poutko na přenášení, pojistku aby drželi složené a jsou fakt bytelné( hodí se i do horšího terénu, né jen do města), dokonce jsem s nimi (v jiné barvě) potkala dvě maminy a fakt si je vychvalovali. Já jsem s nákupem zatím maximálně spokojená, i když je nemám vyzkoušené v praxi. A k Ondrovému spaní uvádím, že já k patnáctým narozkám dostala profi spacák pro horolezce a spala jsem doma na zemi taky a několik měsíců, jak jsem z něj byla nadšená. Jen jsem se časem vrátila zpět na postel, ale se spacákem místo peřiny, takže Ondra není až tak „nenormální“ případ.
Renko, ta doktorka musela být fakt super, asi jí měli chuderce podkopávat nožky, aby se na ně nestavěla, né? Někteří doktoři jsou fakt „zázrační“.
Hani, vykládala jsem doma Jakubovi, že chcete koupit nové autíčko a on byl zklamaný, že nepojedeme na srazík auty ve stejné značce. Už se taky děsně těším a Jakub kupodivu taky, i když nevím jestli to neříká jen tak, no uvidíme. O tom srazíku kolem vánoc jsem uvažovala, ale čekala jsem na přihrání nějakého termínku a nikdo se k tomu nějak neměl. No snad příště, já jsem nabídla prostor v našem bytěa nabídka stále platí, i když v létě nebo najaře se můžeme sejít někde venku.
Evuško, taky začnem s Vendou asi od února chodit plavat a taky jsem uvažovala nad nemocemi z prochladnutí, ale doposud Venda měla jen slabou rýmu, tak snad plavání a cestu domů zvládne bez onemocnění. Podle mě jsou plavající děti odolnější a otužilejší než neplaváčci. No uvidíme, jak to u nás dopadne.
Holky, a co ten chřest, můžu ho Vendulce zařadit do jídelníčku?
Díky za rady a omlouvám se za takový dlouhý výlev své mysli. Zatím páčko Ivule
Ahoj holky, tak se také hlásím k tajným čitatelkám této diskuze. Vyzýváte nás k odtajnění, takže vystupuji z anonymity a doufám, že se také můžu přidat k Vám.
Ted něco o mně a prckovi. Je mi 25let a můj Kubík se narodil 16.6.2007 v 14:41. Jeho míry byly 4100g a 52cm
. Bydlíme v Jihlavě. Jo a často se ptáte jak probíhal porod - rodila jsem přirozeně. Termín jsem měla stanovený na 15.1. a porod se rozjel brzo ráno 16.1. Takže se páni doktoři téměř trefili.
Zuby zatím žádné nemáme, nesedíme, pouze se otáčíme na břicho a na bříšku rotuje dokola jako hodinové ručičky.
Ráda bych vložila metřík,ale zatím jsem nezjistila jak tak třeba časem na to přijdu.
Ivule na tyhle golfáčky jsem taky koukala,s těma velkejma kolama by byly v Krumlově fajn,ale potřebuju spojenou rukojeť,tyhle se jednou rukou nedaj uřídit. ![]()
No a hned jsem nepozorná. Koukám, že jsem napsala že jsem měla termín 15.1. a rodila jsem 16.1..Jo,jo, je to chyba má tam být 15.6 a 16.6. Jo ten leden jeden. ![]()
IVULE, mě hodně lidí strašilo stou jahodou. Ale vrhnu se na ní, jen co budeme doma. Teď pořád někde cestujeme, tak se mi do toho nechtělo, kdyby náhodou něco.
První lžička (1.den pár lžiček, 2.den pár lžiček, 3.den zbytek malé sklínky)meruňky nám nejela. Nadavovala se. Zkusila jsem to za 14 dní a už to bylo v poho. Teď zatím jíme vše.