Poradna duly
Jana Čurdová
Monina - to fakt čučím, co už Ríša všechno umí
, je šikulka.My teda ani náznakem, už nějakou dobu učím Kubíka pápá a paci paci, ale zatím teda bez úspěchu. ![]()
Co ostatní mimča, taky už máte takovej repertoár?
Loudalko, s pádama jsme na tom úplně stejně, malej sebou mydlí o 106 a jsou to teda pořádný rány. Jak pořád trénuje to stoupání, tak kolikrát přepadne dozadu. Ale co nadělám, nemůžu ho hlídat, bylo by to pak ještě horší, zvykl by si, že ho někdo jistí. Musí na to přijít sám. A nejvíc se mi osvědčilo si ho vůbec nevšímat, když sebou břinkne a nebo když je to horší pád, tak mu zatleskám a směju se u toho. Vypadám u toho teda jak pako z pomocný školy, ale funguje to
![]()
Hubnu, hubneš, hubneme
Doris - 7 kg
Roxa - 4 kg
Zuzka -10 kg
Skurokat -10 kg
Monika -10 kg
Tak mám vyžehlené 2/3 prádla a jdu na poslední várku. Chtěla jsem si dát tatranku, ale raději jsem začala žehlit.
To náš repertoár je: paci, paci, ták je velká Terezka (to dává ručičky nad hlavičku), Haló, haló (viz včerejší foto), baci baci (to si tluče do kolínek), tuli, tuli (když jí mám na ruce, tak si na „povel“ položí hlavičku na rameno), hají (to umíme „jen“ na jednu stranu
) A taky když jí fotíme, tak na povel: Terezko, úsměv - se začne smát…
No já půjdu do hajan. Krásnou dobrou noc
Teda my takový repertoár také nemáme. Kubík se otočí na bříško a pak umí na místě rotovat jako hodinové ručičky,ale neleze,nevrací se zpátky na záda (jen někdy - ale to je spíš nechtěně). NO a o nějakém hají, pápá, paci paci to se vůůůůůůůůůůůbec nedá mluvit. Jo, jsme nějak pozadu.
Krásný večer vám přeje jedna ztracená e-teta!!!
Moc vás všechny zdravím, své „staré známé“ i nově příchozí (zaregistrovala jsem letmo Jonatan Vavu a Ivonelu - nebo je vás víc
?) - krásně se rozrůstáme
- vítejte!!!
Moc mi potěšilo, že jste na mě ptaly - jsem děsná, mám pocit, že nemůžu reagovat, když nemám dočteno
, ale už jsem to fakt vzdala - takže asi 60-70 stránek jsem vynechala, tak budu asi chvilku mimo obraz… Loudalka vám už určitě napsala, jak je to se mnou a mým žlučníkem… a taky jak mám drsný zkouškový… Ale jinak se máme parádně - průjmy už Marjánce přešly, dneska jsem byly už potřetí v bazénu, začaly jsme chodit na orientální břišní tance s mimči v šátcích, prostě si ty zbytečky volného času moc užíváme…
Marjánka je děsnej lenoch, do 3 měsíců byla ve všem napřad a pak se nějak zasekla… Jenom se otáčí na bříško (tak 1× - 2× denně), na bříšku se točí dokolečka a malilinko se plazí, občas sebou práskne (doslova) zpátky na záda - neleze, neválí sudy, nesedí, nestoupá si
Ale zato pořád žvatlá, opakuje po mně některá slůvka: „ahoj“, „ham“ „jeee“ „hele“, když řeknu „paci paci“, tak mě začne plácat do ruky a když jí chovám před svým obličejem a zeptám se „kde má maminka nos (pusu, tvářičku)?“, tak mě chytá za patřičnou část.., tak alespoň něco, ale stejně mám pořád mindráky, že je opožděná - když vidím ty vaše „draky“… Já vím - nesrovnávat, nesrovnávat - když ono je to těžké…
Přidávám údaje do seznámku - 6m: 6450 g
Papáme zhruba takto:
6.00 kojení
9.00 ovoce (někdy ho odmítá, tak kojíme…)
12.00 oběd - zeleninka (v neděli začnem s masem - napřed 1× týdně, pak 2×, 3× až nakonec 5×)
15.00 bílá Activie (nevím, jestli na ní není brzo, ale doktorka mě přesvědčovala, že už jí mám určitě dávat)
18.00 kojení
20.30 kaše nebo kojení nebo obojí
spí celou noc, po ranním kojení spí dál - do 8-9, což je asi luxus a moc si toho vážím…, přes den spí 2× - 3×, jak to vyjde - někdy jen po půl hodince, někdy i 2 hodiny v kuse
Tak tak se nám vede… Jsem ráda, že jsem se sem zase dostala - už jste mi chyběly
Těším se na srazík. Pozdravujte děťátka!
Teď mi došlo, že jsem tu nebyla od Vánoc, tak dodatečněv přeji krásný a nezapomenutelný (to bude s mimísky, to je jasné
) rok 2008. Jana a Marjánka
takto dneska Ríša usínal v kočárku na chodbě
nějak poslední dobou odmítá dudlík-jestli je to tou rýmou neví,páč je to jinak šílený závislák
![]()
Jonatan no ato paci paci jsem zapoměla napsat-ale to ještě neumí sám,ale jak spolu začnem,tak tleská o 106
ale zase nedělá jiné-nelozí,nesedí
)
Skurokat z Terezky prostě musí být modelka-teď jsem mrkla do galérky a jinak to není možné-šikulka
shrnuto-červen byl velmi úspěšný
![]()
Koukám, že jste založily hubnoucí skupinku - také jsem to po porodu plánovala, ale žlučník se mi postaral sám . od té doby, co jsem na dietě hubnu a hubnu - už jsem dávno pod svou předtěhotenskou váhou, ovšem megaprsa mi zůstávají, takže fakt paráda - sehnala jsem neshenatelné plvky 38 F a výsledek - prsa mi z nich lezou na všech stranách a kalhotky mi plandají
- hnus ![]()
Tak přeju hodně silnou vůli všem hubnoucím!
ahoj ztracená e teto
nesrovnávat-každá máme radost z úspěchu,ale každý je jiný-my taky rotujeme jak hodinové ručičky dokola a couváme dozadu,ale jinak na lezení či sezení sám si asi fakt počkáme
no a pokud Jani Marjánka pozná co je pusa atd,tak je móóóc šikovná.
a ještě k „mluvení“ umí ham,mama,tata
![]()
Chci se zeptat, jestli tady někdo látkujete? Myslím, že ne - že jsme všechny dávaly jednorázovky (nevím jak „nováčci“), jestli si dobře pamatuju Já teď „na stará kolena“ začínám - zatím jen občas na doma - dřív mě to ani nenapadlo, pamatovala jsme si, jak to vypadalo, když byl brácha malý - hrůza a děs, tak jsem to rovnou zavrhla, ale teď mi nalákala kámoška, která používá moderní látkovky, a myslím, že je to super - jen nevím, jestli to s Maru zvládnem, když už jsme tak zvyklé na jednorázovky - zkusíme a kdyby to nešlo, tak se na to vyprdnem - jen mě zajímalo, jestli tu máte někdo s látkovkami zkušenost…
Dík za povzbuzení, MONI - já vím, že se nesmí srovnávat, ale znáš to a zvlášť, když mám první dítko… S tou pusou - nevím, jestli tomu skutečně rozmumí - hodně jsme si takhle hrály, že jsem to ukazovala já její ručičkou, až to prostě najednou začala ukazovat sama - spíš je to takový naučený reflex než skutečné porozumění, ale stejně mám radost, že alespoň něco umí ![]()
… a gratuluju k tomu, že Ríša říká mama a tata - na to se moc těším ,ael zatím ani náznak…
Ahoj Jano Terzie,také tě zdravím
. My máme od narození jednorázovky. Máme byt,kde není balkon ani sušárna, takže prádlo mi schne v obyváku. Nedokážu si představi,že bych tam měla sušit to hafo látkovek. Já používám látkovky na podložení když koupu, na utírání, na blindění a i tak mám velkou spotřebu. DOst jsem ale četla,že látkovky jsou dobré. Že jsou ekologické (nezatěžují živ. prostředí), vyjdou prý ve finále levněji než jednorázovky
a nejsou v nich ty „chemikálie“ jak v jednorázovkách - myslím ten gel nebo co to tam vevnitř je. JEstli ti jejich používání bude vyhovovat, tak proč ne ![]()
http://www.gify.nou.cz/…bory/162.gif style=„color: violet;“>Doris 7kg
http://www.gify.nou.cz/…bory/162.gif style=„color: blue;“>Roxa 4kg
http://www.gify.nou.cz/…bory/162.gif style=„color: cyan;“>Zuzka 10 kg
http://www.gify.nou.cz/…bory/162.gif style=„color: red;“>Katka 10kg
http://www.gify.nou.cz/…bory/162.gif Monika 10kg
Holky takový krásný seznámek pro nás udělala Skurokat, já ho ted už jen budu upravovat.
Katko, jak by udělaly některé naše šikovnější dětičky - paci, paci
Jonatan,my ani to paci,paci nedelame.My delame Apá - apá - apá !
Tak loucim se s vami s fotkou,jak jsem dneska vecer pripravila konferencni stul pro Tomika
.Skrinky dole jsou zalepene proti otvirani izolepou