Poradna duly
Jana Čurdová
tak jsem vás zase proletěla.. nooo držím palce hubnoucím etetkám!
![]()
já nesnážím, když něco musím.. ve mě to vyvolá jakýsi truc a bojkot
ale vám držím palce! ![]()
jdu se pokusit usnout.. posledních několik týdnů se převaluju v posteli a neusnu dříve jak kolem 1,30h
![]()
brou ![]()
NOVIRE, já se ti teda v pátek podívám na ty pyžamka. S pejskama 6-9, popřípadě s bagrama. Sedí?
JONATAN, to je super, už se na ohrádku těším. Děěěkujííí!
Holky, já se tu do teď mořila s fotkama do Happy fota. Nafrkala jsem to tam, stejně jak posledně, ale tentokrát jsem skoro všechny přejmenovala, napsala jsem tam datum, protože to pak je od nich na zadní straně vytisknuté a já to nemusím podruhé hledat a psát růčo. Jenže ono mi to pořád nechtělo vzít, tak jsem se tu mořila jak ta blbka a nakonec jsem zjistila, že ono to nevezme přejmenovanou fotku, když tam chybí koncovka jpg. No ještě že jsem tak prudce inteligentní, že jsem na to přišla. Ale to vám povídám, už jsem pěkně kvetla!
![]()
Moni, já kdybych vás tu neměla, tak ani nevím, že tohle všechno může dítko umět už tak brzy. Takže už týden učím pá pá, ale zatím žádnej úspěch. Taky učím haf haf a tomu se děsně tlemíme, tak zítra zkusím hají.
![]()
Teda holky, já fakt žasnu, tohle všechno už umí vaše dítka? JANI TEREZIE, tak jestli ti připadá Marjánka opožděná, tak my v tom žvatlání jsme teda na ústav. Nééé, já to beru, fakt je každý dítko jiný. My neděláme nic, jen tuli tuli, ale to mi ožužlá půl obličeje.
čauky kočky. Přidávám se do hubnoucího seznámku. Chtěla bych do toho května tak, 10 no, ať se nepřetahuju, ale do srpna potřebuju 18, to jsem na sebe zvědavá, asi budu muset zavést nějakej velepšísnej režim. ![]()
Včera ač nemocná jsem si udělala pár sklapovaček na břicho, no pá, z fleku 90, 15 na přímej bříšní, po 15ti na oba postraní břišní svaly a to obojí ve dvou seriích. A dneska jsem ráda že se hejbu, bolej mě ty svaly jao sviň, jo a taky stehení, páč jsem si dala jěště 10 min jízdu na kole v leže na zádech.
Takže asi tak, začnu něco dělat až mi bude lépe.
Jinak malej má dneska rýmu jako prase, ale nechci do něj nic cpát, večer měl 37,6, ale taky jsem mu nic nedala, najedl se a usnul a spí, zatim. ![]()
Jinak teplota, v zimě mi tu F dělá i 27, protože je magor a v létě mi tu dělá 17, protože je magor. Teplota v domě je to jediné kvůli čemu jsme se dokázali fakt dost pohádat, jinak se nehádáme. ![]()
No budu se opakovat, já se fakt nestíhám divit. MONI, Ríša už říká mama a tata? No to je krááása, to je nějak brzy?! To jsem netušila, že to jde.
Teda holky, vážně smekám před vašimi pokroky
Já myslela, že tohle všechno umí mimča tak v roce, ale vidím, že mám zkreslené představy. No že by v půl roce poznávalo části těla a říkalo mama tata, fakt čubrním! Zkusím malýho víc motivovat. Já to po pravdě zatím moc nezkoušela, protože jsem myslela, že na to je ještě spoustu času. A znovu se mi potvrdila teorie, že pokud je dítko více nadané pohybově, trochu zaostává v mluvení a jemné motorice a naopak..
LOUDALKO, tak jsem se teď mohla potrhat smíchy z vašeho konferenčáku.
A WILDCAT, u tvého zdůvodnění, proč máte v zimě 27 a vlétě 17, protože je magor, jsem se taky tlemila jak blázen. Přesně moje slova, když Martin něco provede. Je to pro mě magor. Dneska to ještě neslyšel, ale nebude dlouho trvat, jen co to tu dopíšu a půjdu ho vzbudit, tak si vyslechne. On je fakt magor, když ho budím. On se neprobudí úplně a normálně odmítá jít do postele. A to vstává v pět. Ve tři přijde do postele a řekne mi, to jsem magor, co?
![]()
Jonatan, taky jsem si myslela, že by tomu nerozuměla, jediný, co s ní ohledně mluvení dělám, že jí ukazuju knížku a popisuju obrázky. Např, to je mašinka a dělá hů šššš. Jí se to děsně líbí a směje se.
Jo a holky, já si dneska dala taky sklapovačky, ale takový ty na míči. Rovnou 120 a k tomu dvoukilové činky, tři série šesti cviků po deseti. Břicho zatím dobrý, ale už cejtim ty ruce. Já si říkala, že ty dvoukilovky jsou moc. Před těhu mi připadaly lehký a teď se nehnu. ![]()
No nic, zase se tu divim, jak ta divizna, jak ta moje ségra, pomalu to přechází v monolog, tak já jdu do hajan. A to jsem si řekla, že jdu v devět spát! Há Há. Pos*ný fotky!
JOnatan - Uplně přesně, malej sedí, leze, staví se kde může a kdy může, a strašně ho to baví.
Jemnou motoriku má taky v pohodě.
Ale jediné nejčastější zvuky co z něj lezou je " e bůůůůůů, e bůůůůů, " přičemž to bů je takové přes rty. Jinak neříká nic, pápá a paci a hají a hami a podobné na něj taky zkouším ale ani ťuk. Takže, musím nás opakovat všechny, ale nesrovnávat.
Prostě každé je jiné a jsme u od toho aby jsme se společně radovaly a ne srovnávaly. ![]()
Takže gratulka všem co pro změnu mluví a podobně. ![]()
Doris ty jsi taky blázen s těma příspěvkama, musím se dycky pousmát, za deset min napíšeš 5 příspěvků a divíš se že trpíš samomluvou. (kterou já trpíp teda statečně doma)
Jinak, magorů je asi dost no. Ten můj je s tím spaním stejnej, v 5 sice nevstává, ale on má volnou prac dobu a dřív jak v poledne většinou nefunguje a strašně se tomu diví, bodejť by ne když pracuje do 5ti ráno v posteli že?? A taky se diví že nemůže usnout, mu říkám pořád ať si oddělí postel a ostatní. Postel je na spaní, ale on ji má na spaní, jdlo, odpočinek, práci. No, prostě v ní je 20 hodin denně. A pak se diví že nemůže spát. ![]()
No nic, přeji krásnou klidnou noc a já pomažu do vany a taky spát, ať nechodím zase bůhví kdy. ![]()
Pěkný večer. Tak jsem si dnes opět byla trochu zhuntovat tělo na squashovém kurtu. ![]()
LOUDALKO, když manžel viděl pády Karolínky na začátku sezení, tak říkal, že by to chtělo helmu. Smála jsem se, protože jsem myslela, že to neexistuje. A ejhle, ona je NO SHOCK helma mezi na námi.
To mu ani nemůžu říct.
JONATAN, my už „pápá“ zvládáme.
Nejlepší je, jakou má Karolínka radost, když může dělat pápá mezi dveřmi a ty skřeky u toho.
„Paci, paci“ sice vypadá jako plácání přes ručičky, ale snaží se.
„Tááák je veliká“ jde Kajkuly taky dobře.
Pokud hraje hudba (lavně při hraní na kytaru), tak se nádherně vlní do rytmu. No nevím, po kom to má.
Pak umíme „Malá“, ale to občas přejde v tahání vlasů. ![]()
Dost chvály.