Poradna duly
Jana Čurdová
To jsem byla já.
Nějak mi zlobí přihlášení, pořád mi to vypadává.
Marcela
Ahoj holky, tak krásný den co???Fakt si říkám, že je to super, že se nám děti narodí na léto do pěkného počasí.
Doufám, že jste si užily víkend a přemohly nemoci.
Novire, k těm kyblíkům, já sice mám už vaničku ale o kyblíku uvažuju, že bych si ho pořídila na cesty, protože asi hodně času budu trávit i u rodičů přes prázdniny a na chalupě a přijde mi to praktičtější na převoz.
Ahoj holky, opravdu je dneska nádherně. Já dokonce včera vylezla ven i přes ty bacily. Doufám, že než se uzdravim, neudělá se zas hnusně.
Jinak k těm kyblíkům. Já si vůbec neumím představit, jak se tam to mimčo myje. A to je jako už od novorozence, když ještě neudrží hlavičku a neumí sedět? Já jsem to nikdy v praxi neviděla a ani si to neumím představit. ![]()
Já se chtěla zeptat, jak to máte s tatínky u porodu? Ten můj má v očích hrůzu, když se o tom zmíním, ale odpovídá tak nejistě, asi se bojí mi říct, že má strach. A já ho k tomu nechci nutit, chtěla bych, aby tam byl dobrovolně. Nevíte jak na to?
Pěkné ráno, holčiny,
DORIS,to umelohmotne jsem videla zase ja. Mela ho kamoska a musela na nej davat plinku, protoze jinak malou studilo. Moc se mi nelibilo koupat a ve vanicce aby se mi machala plina. Ja jdu taky do te klasickeho osvedceneho plateneho. A k tomu tatinkovi u porodu ti neporadim. Muj manzel chce jit a ja jsem rada. Tak treba doroste a zmeni nazor a kdyz ne, tak nam rikali, at je nenutime, ze pak jsou tam jeste vic na starosti nez ta mamina.
Hezké pondělí holky,
tak se hlásím po víkendu - včera jsem se vůbec nemohla připojit, blbnul nám nějak internet, ale dneska už to naštěstí funguje, měla jsem po vás normálně absťák ![]()
Eury - tak jakou Inglesinu jste nakonec vybrali? Taky se chystám na tu autosedačku od nich, jen těžko seženu stejnou barvu jako máme kočárek, protože je to model 2005, ale zkusíme nějakou podobnou, to není tak důležitý…
Bedhann - s bolavým bříškem taky nevím, nemůže to být třeba rozestupování břišní stěny? To se prý v těhotenství občas děje, ale když to nepřejde tak bych se šla raději zeptat k Dr.
Loudalko - tak to je tedy síla, hlavně že to nedopadlo ještě hůř a nehořelo víc… tak přeju ať to dáte brzy zase dopořádku a pojišťovna ať zaplatí.
Doris - teda ta tvoje choroba je nějaká odolná, když ani to sluníčko jí neudolalo - tak ať už to netrvá dlouho a zbavíš se jí.
Kami - řekla bych, že máš jednoznačně nejmenší bříško z nás všech - jsem zvědavá, jestli ti pak poporoste najednou.
Novire - já o kyblíku uvažuju hodně vážně - jen doufám, že se tam Verunce bude líbit a nebudu muset kupovat ještě vaničku… ale fakt bych ho chtěla.
Doris - v tom kyblíku se mimčo myje už od narození, jen mu musíš podpírat hlavičku, taky si to ještě úplně neumím představit, mám pocit, že by to chtělo třetí ruku
, ale chci si to nechat předvést na předpor.kurzu, ten kyblík jsem tam viděla, tak doufám, že nám tam k tomu podají nějaké informace…
Jo jinak vcera u nas byl muj braska (snad po 2 mesicich) a ptal se me jestli mam uz vybrany kocarek. Tak jsem mu sdelila jaky a on mi ho zkritizoval. Kupodivu chlap a vyznal se v tom
. Maji s pritelkyni kamosku, ktera taky ceka v cervnu a byly s nimi vybirat. Bracha pry rozlozil a slozil v ty prodejne milion kocarku, zkousel vsechno mozny a tak si udelal predstavu o vsech. Ja chtela Breaker a on mi ho rozmluvil, ze pry je ackova konstrukce a ta se za chvili rozbije atd. No a s tou jejich kamoskou pry nakonec vybrali Hoco Diamond nebo Hoco Zaphir. Nechci kocarek moc drahy, tak do 10 tis. Tak uvidim,co vyberu ja. Jedeme vybirat az 31.3. do ČB. Do te doby ma manzel porad nejaky volejbal. ![]()
já si pořád neumím představit, jak se v tom kyblíku koupe. Vždyť to musí být nepohodlné, umýt mimču prdelku a tak a hlavně pořád držet hlavičku. A když si tak představím synovce, jak je gumovej, tak tam mimi musí být strašně zkroucený. To bych asi fakt musela vidět.
Loudalko, já plánovala taky kočárek do 10tis, ale teď mi mamka říkala, že jí nějaká její známá, co má mimčo doporučila nějakej za 5, tak si ho asi koupím, i když nebude zrovna nejlepší. Říkám si, že je to stejně jen na chvíli, mimčo rychle vyroste a já tu větší váhu a tak prostě přežiju. Skládat do auta ho budu tak jednou týdně, takže si už z ničeho hlavu nedělám.
Ahojte maminky,
dneska je tak krásně a vy tady drbete
, běžte chytat barvu na luníčko, aspoň vy co můžete, já bych šla hned. (Ale zase mám co číst
)
Teda Loudalko, to je fakt hrůza, a co se tam v tom bytě stalo? z jakého důvodu tam začlo hořet? Ale ten úklid ti nezávidím.
Co se týká koupání v kyblíku, tak se mi to taky jeví divně, ale pro mimča to prý je příjemný, ale jak s něma manipulovat? ![]()
My jsme měli v minulém týdnu u nás v bytě 3 truhláře na kuchyňskou linku, taky vše proměřili a domluvili jsme si co bychom si představovali, tak teď už jen čekáme kdo bude mít nejlepší cenu
, já jsem tak hrozně zvědavá na kolik to vyjde, že už konečně bude jasno, a doufám že se budu moc trochu rozšoupnout při nákupech na tu naši malou. ![]()
Ahoj holky.Tak jsem vas skoro docetla.Je toho tolik,ze se mi to uz plete ![]()
Tak vypada to,ze se k nam blizi pekne pocasi..jen,aby vydrzelo.Vcera bylo tak hezky..
Ve ctvrtek se chystame do Pece pod Snezkou,tak se uz nemuzu dockat..Budeme tam az do nedele,takze budem s Adriankou dychat horsky vzduch:-))
Ahoj holky,
normálně vás ani nestíhám číst,k počítači se dostanu je málo..
.
Loudalko, to muselo být hrozné, já bych měla strach, bydlíme ve čtvrtém patře,tak snad máme rozumné sousedy.. Ještě ti to tam smrdí?Ono se to moc dobře nevětrá,dlouho to trvá..
.
Doris,ty jsi ještě nemocná? No snad tě to už brzy přejde,svítí sluníčko,tak by to byla škoda.
Bedhann,mě taky bolelo bříško jen v jednom místě,ale spíš vedle pupíku.Bolelo to asi 14 dní a pak to samo přešlo.Bylo to jako namožené nebo co.
Kami,Ondra je úžasnej malíř,máš pomocníka,viď?A bříško máš fakt nejmenší,to můžu potvrdit.Já si připadám jako koule.
Jinak budu kupovat normální vaničku a plátěné lehátko,nebudu to nijak řešit.Dvakrát se to osvědčilo,tak se mi nechce to měnit.
Malej se dneska ozývá celý den,spinkat asi nebude..
.
Mějte se moc hezky a pohlaďte bříška.
Vykyna
Doris s tím otcem u porodu jsme na tom stejně. Manžel nesnáší doktory a lékařské prostředí. Myslím si, že se i bojí. Také jsem vyslovila přání aby tam byl s semnou. A že když bude chtít najdu mu k tomu co bude chtít. No ale o nic si neřekl a tak raději zatím mlčím. Má kamaráda co čekají taky mimi 14dní po nás a ten chce o porodu být. Tak třeba ho nějak naočkuje. Říkám si raději tam budu sama než aby z toho měl nějaké trauma. No uvidíme jak se to všechno vyvrbí.
Marcela
Ahoj holky,
Tak jsme byly s Andrejkou dopoledne nakupovat. Andrejce jsem koupila krásný džíny s vyšitým motýlkem a sobě halenu s krátkým rukávem. Byla jsem u ťamanů, nechce se mi utrácet za těhu oblečení. Halenka je jak těhotenská, dole se hodně rozšiřuje. Podobnou jsem viděla v CaA za 800Kč, tahla stála 199Kč, tak jsem spokojená.
Co se týče koupání, mám vaničku a dokoupím to klasické plátěné lehátko. Nějak si neumím představit manipulaci s novorozenětem v tom kyblíku. Asi jde o zvyk. Ona je podle mě zbytečná i ta vanička. Já jsem asi po dvou měsících dávala to lehátko přímo do vany. Byla jsem v té době u našich a vanička se mi nechtěla stěhovat.
Otec u porodu je fajn. Mně teda manža strašně pomáhal, povzbuzoval mě a tak. Vůbec si to bez něj neumím představit. Ale určitě musí chtít sám, nemá smysl ho nutit. Já jsem mu řekla, že rozhodnutí nechám na něm. On se tenkrát málem urazil, že ho tam snad nechci. Dokonce přestřihl i pupeční šňůru. A to si myslím, že není zrovna kdovíjaký tvrďák.
Dnes je venku fakt krásně, odpo vyrazíme s Ájou opět na písek. Vůbec teď nechce chodit na procházky, nejraději by byla pořád na pískovišti.
Ahoj,
dneska jste toho moc nenapovídaly…jste asi všechny venku, když je tak nádherně.
Hlásím, že cukr mi dopadl výborně, tak už se láduju půlměsíčkama.
Na koupání bych taky ráda kyblík, ale ještě uvidíme. To lehátko si stejně asi koupím.
Ahojky,dneska jsem měla nějakej frmol,Ondra byl ve školce,poprvé i na spinkání a tak jsem doháněla nějaký ty restíky,co se mi nahromadily.Na koupání máme taky vaničku a klasický lehátko akorát manžel si koupil ještě takovej ten stojan.Ondru jsme koupali na židlích a děsně z toho bolely záda.Ach ty plotýnky.Vaničku máme opravdu velikou,takovou jak na lachtany,tak myslím,že se do ní nejméně do půl roka vejdem.
Tatínka u porodu můžu jenom doporučit.Pro mně to byla opravdu veliká opora a možná taky taková podivná jistota,že je tam se mnou ten můj velkej chlap a že všechno bude dobrý.A myslím,že i pro toho chlapa je to obrovskej zážitek a řekla bych,že si tím,že je ten chlap u toho daleko líp najde cestu k miminku.Že se ho tak nebojí,kdýž ho dostane úplně čerstvoučký do ruky.
Popelko,gratuluju k cukr testům.A dobrou chuť k půlměsíčkům.Ty neznám…Co to vlastně mlsáš?
Přeji všem taky krásné ráno.
U nás svítí krásně sluníčko. Víkend rychle utekl a já mám už od soboty nějakou depresivní náladu. Musím si tu ulevit. Přijde mi, že doma jen stále uklízím, vařím a peru. Manžela nemůžu vytáhnout ani na procházku - stále jen pracuje (podniká doma) a říká že toho má hodně. Mám pocit že mě zanedbává. Že jsem stále sama i když jsme v jednom bytě. No snad mi to rychle přejde.
Marcela