Poradna duly
Jana Čurdová
holky ten cukrovkovej test není nic hroznýho,taky jsem se toho bála,jelikož mi bylo na lačno hodně špatně a dalo se to zvládnout.já měla řízen a hlad,tak jsem byla ráda,že do toho žaludku aspon něco dostanu
weelo taky držím palečky a neboj nejsi tu jediná prvotěhule, taky na všechno vejrám jak blázen až mi to kolikrát hlava nebere ![]()
Ja vas nechtela nijak strasit..to neeee.
Vsechno se da zvladnout a prezit to je jasne. I horsi veci nez glukozovy test.
A prvotehulky…uzivejte si to…poprve je to jen jednou ![]()
Ja uz se teda hrozne tesim na konec prvniho trimestru, protoze doufam, ze se mi srovnaj chute a nevolnosti a pachy a budu se moct normalne najist!!!!! Momentalne treba obedvam popkorn…mne proste vsechno vadi…pritom mam hlad..no jeste dva tydny ![]()
Nico : Můžu se zeptat, co je to za plemeno kočiček, co chováte? Vypadá fakt zajímavě ![]()
Jo a jaký poplatek u gyndařky? Já teď, co jsem těho, nic neplatila - v těhotenství snad je na kontroly nárok bezplatně, ne? …ehm, už jsem se dostala na celý kočičkový web a tak jde zřejmě o britské, že
- to jsem blbka, ale ta barva mě zmátla, já si vždy představím jen modrou ![]()
Koreno, chovame britky (maji asi 300 barevnych variant, i s kresbou), vetsina lidi zna jen ty modre, tak jsou pak u nas prekvapeni.
A platila jsem proto, protoze jsem nejak vynechala jednu preventivku, nabirala mi cytolku a tak. Takze 30,– za jednorazova zrcadla (ta si rada zaplatim pokazde) a 30,– regulacni poplatek.
V tehu je samozrejme vse zadarmo ![]()
…koukam, ze uz jsi si odpovedela sama ![]()
Glukozovy test je hnus…bleeee…ale da se to prezit. Ja na nej musela, protoze je povinny pro rodicky tusim nad 26 let. Takze me nemine ani tedka. Holt jsem stara vetev
![]()
ja nevim,ale preventivni kontrola by mela byt zdarma,ne?
Nebo se pletu? Ja jsem nic neplatila.
A ani u zubare nic za preventivku neplatim.
Anonymni, jednou rocne se plati u zubare i na gynde…dalsi prohlidky v tom roce jsou zdarma. Pokud lekar nevybira, porusuje pravidla.
No, taky ani za preventivku nic neplatím, akorát u zubaře 1× za rok se platí, druhá prohlídka je bez…
O jednorázových zrcadlech slyším poprvé, to u nás nevedou - ale vím, že je o polední pauze sterilizují…z čeho sjou pro boha ty jednorázové, že stojí jen 30Kč - to jsou plastová jako příbory, ne? ![]()
Nico, ale na gyn. preventivku máš nárok jednou ročně, ne - tak asi když jde někdo častěji, tak platí…já tedy taky chodím nadstandartně 2×, ale sama mi to Dr. připomíná, ať příjdu za 6měs. …nic neplatím.
Ahojte,
Duhovka - nebyl ten zmíněný doktor pan Vlašín???
ad registrace - taky mi to příjde pakárna, ale je to jak psala Ivi(myslím), pokud přijedete a rodíte, tak vás prostě nemohou vyhodit a fakt, že by mě chtěli převést jinam než dítě-no jen přes mou mrtvolu.
Holky mi je taaaak blbě, dneska jsem mále nezvládla nachystat Kubovi oběd, měla jsem fakt co dělat. ![]()
Jdu Vás dočíst, ještě mi chybí dvě stránky, jste hrozně ukecané…
Zanka: drž se, naprosto ti rozumím, dnes opět přežívám a to už to včera vypadalo tak nadějně. ![]()
U nás se taky platí za jednorázový materiál a to už bylo i v mém prvním těhu.
Glukózový test: já byla prvně těhu ve 27 letech a nikdo mě na něj neposlal, tak teď me to asi nemine, nevím, le asi o tom rozhoduje taky rodinná anamnéza a věk rodičky. Sladké nápoje nepiju tak 5 let, ale dřív jsem hodně sladila, tak to snad jednou vydržím ![]()
Nico -fakt od 26 povinný??? no to ne-e, doufám, že to jen jen pokud máš zvýšenou hladinu cukru v moči… blééé na ten bych fakt nerada
Korena - my máme taky jednorázová zrcadla, teda za 40… Je to s plastu a jsou buď bílé nebo průhledné. Přijde mi to fajn, navíc to tak nestudí…
Koreno, jak psala Zanka, jsou plastova a rozhodne MNOHEM prijemnejsi nez ta kovova brrrr.
A s temi poplatky…je to jak jsem psala. K zubari i na gyndu se ma chodit 2× rocne a plati se prvni prohlidka.
Zanko, sla jsem povinne kvuli veku.
Povinné to urcite není, ja rodila poprve ve 30 a oGTT jsem nemela, ani se prede mnou o nem doktor nezminil. Ale jsou fakt horsi veci, urcite.
Hmm, u nás se také oGTT nekoná - jsme nějak pozadu ve vývoji ![]()
Holky moje mi je dnes blujno spala jsem jak mimino nakonec jsem malého Lukáška nevozila dojela jsem k nim ale byla jsme ráda že sedím a to mě čekala cesta autem domů no naposledky jsem někam jela když se mi udělalo blbě.Myslela jsem že to přejde ale bohužel tak jsme si jen povykládala s Lukáškem bude mít ted 3 měsíce a je skvělý sladký teda když neřve.
WEELA k zítřejší KO hodně štěstíčka at je vše v pořádku a těším se až napíšeš jak jsi dopadla.Já se nějak obávám pátku těším se ale zároven trochu bojím ale hlavu vzhůru miminka jsou v pořádku a v létě budeme trajdat s kočárkama. Ted si jdu dát vanu.A asi půjdu zase spát. pa pa pa