Poradna duly
Jana Čurdová
Dobré ránko,
pořád vás ještě sleduju a k té diskuzi o registracích mám co říct. Taky jsme si to loni užili…
Je to tak, že pokud přijedete do porodnice bez registrace s běžícím porodem, tak vás tam odrodit prostě musí. Zajímavé to může být potom. Pokud nemají místo na šestinedělí, mohou vás položit jinam, kde třeba s vámi mimi nebude moct být, případně po porodu někam převézt. Může se stát i to, že se miminko stěhuje nezávisle na mamince. ![]()
Jenže tyhle věci se vám klidně můžou stát, i když registraci mít budete , stačí když budou mít plno.
Jako největší problém mi proto připadají kontroly před porodem. Tam fakt nevím, jak by se tvářili na někoho bez registrace.
Jo a vloni minimálně některé porodnice přijímaly registrace po telefonu.
Zlomte vaz.
Dobré ránko,
teda holky z Prahy registrace vám nezávidím, k nám tyhle manýry ještě nedorazily takže to snad bude v pohodě ![]()
Ahojky,
tak já dnes jedu s malou na 2 dny k mamce, mám taˇku v nemocnici, tak at není sama doma, takže na net se nedostanu, sice mamka má, ale nebude nejspíš čas.
registrace - no tak v Ostravě zatím žádné nejsou, aspoň myslím
přinejhorším budem objíždět jednu po druhé…ale chtěla bych do Vítkovic, první jsem taky rodila tam a je to tam super, ještě když udělaly ty nové porodní sály.
Holkám co jdou na KO dneska držím palečky.
Janík - tak snad to nebude tak zlé jak to vypadá kočko, určo je mimi pouze hodně mlaďounké.
Weelo - no údajně to tak s tím screeningem je. Já ho teda budu absolvovat poprvé, u Nikolky mi to nikdo nenabídl. Tak jsem měla jen ty triply. A nijak jsem se neptala, sám dr. mi o tom minule povykládal co a jak a že v té ceně bude i DVD mrněte.
Jo a já mám teda poradnu spojenou z kontrolou, samostatně na ni nechodím.
Dobre ranko kocky!
REGISTRACE je na palici, ale chapu, ze je to urcita forma regulace poctu rodicek. Na MOTOL jsem slysela taky pozitivni i negativni reference (ostatne jako na kazdou porodnici, ze). V Motole rodila znama, medicka, ktera tam i delala praxi a moc si to pochvalovala. Takze bych byle bez obav.
MILLI, mereni sijoveho projasneni (NT) mi dr delala i pri prvnim tehu, zcela zadarmo. Staci k tomu kvalitni UTZ a certifikat lekare. V tom screeningu se k tomu nabira i krev na geneticky rozbor. Je to udajne presnejsi nez TT, ktere vychazi hodne casto falesne pozitivne a pak maminky zenou na amnio. Za 1.200,– do toho screeningu ROZHODNE pujdu. A to patrim mezi ty, kteri platit za zbytecnosti odmitaji
V zahranici toto testovani delaji misto TT standardne.
MROE, a jezdis obcas do Radotina??? Kazdy patek jsem na sidlisti na stredisku v lekarne
Tak se kdyz tak stav na pokec ![]()
Kamoska bydli v Kralove Dvore a taky jela do Podoli…
WEELO, diky za utechu. Ja doufam, ze to bude v poradku, ale fakt se vubec necitim tehotne ![]()
A poradna u nas znamena vlastne kontrola u gyndr. Prohlidka + konzultace co a jak.
jé nevím, na co dřív reagovat, abych na něco nezapoměla…
weela: porada=KO v těho, tj. prohlídka+moč+váha + příp.utz a kdy se zase uvidíme příště…
Milli: z které částy Vysočiny jsi?
NT: co mi řekla Dr., tak je to šíjové projasnění, nosní kůstka a ještě se měří nějaký úhel nebo co…z krve se určuje nějaký hormon a pak něco pod zkratkou Papp-pa (nebo tak nějak
)
Ještě mi Dr. říkala, že třeba „díky“ lékům, co jsem brala, dosáhnu na 3D utz hrazený…tak nevím, kdy bych se to dozvěděla - jestli se to dělá až 24-25tt, tak by stejně bylo na vše pozdě ![]()
Odběr plodovky pro zajímavost stojí 15000,– .
registrace- smysl moc nechápů, když se stejně rodí v rozmezí min. 14dní ![]()
Tak u nás se registrace naštěstí taky neřeší, asi je to záležitost jen Prahy.
No tak to já se na na ten screening zítra zeptám, taky bych do toho šla, čím dřív, tím líp.
Nico myslím si, že pocity těhotenství neovlivňují vývoj mimiska. Pročti si diskusi zpět, psala tam myslím stika nebo kurvapuusti že těhu příznaky měli a bohužel to skončilo špatně, takže na to vůbec nedej.
Já jsem teda pořád unavená, bolej mě prsa (když si sundám podprdu),občas žaludek na vodě a jsem dost podrážděná (až někdy přítele lituju, ale poučila jsem ho, že to musí chápat
) taky mám ten výtok a holky, já nějak hodně ted slintám ![]()
takže příznaky mám, ale stejně mám obavy jak to zítra dopadne.
korena jo tak já jsem myslela že poradna je něco speciálního a on je to akorát krycí název kontrol ![]()
a co dnešní KO, co duhovko…?? ![]()
Ahoj holky,
tak se hlásím z dnešní KO. Byla jsem na prvním UTZ, dělal mi ho primář té kliniky, na kterou chodím, protože můj doktor onemocněl, ale mám z toho teda velmi rozpačité pocity.
Byla jsem hotová asi tak za 3 minuty. Udělal mi UTZ, řekl „je to tam, vypadá to přibližně na 6+1, ale to upřesníme v pozdějším týdnu, je tam počátek srdeční akce, objednejte se ke svému lékaři na UTZ za 3 týdny.“ Načež jsem ho požádala o fotku, tu mi prodal za 50,– Kč a řekl, že na zbytku se domluvím se svým doktorem. Ještě se pokoušel vtipkovat a místo fotky ze sona mi vytiskl nějakej kreslenej vtip a zeptal se, jestli nechci radši to, že je to lepší, no hahaha, fakt vtipnej, asi mu nedošlo, že bych raději chtěla slyšet, že je všechno v pořádku.
Takže tak, moc jsem se toho nedozvěděla, ale vyvodila jsem si z toho pro sebe, že je snad vše v pořádku, jinak by mě pozval dřív jak za 3 týdny, ne?
duhovko: Tak to je určitě vše v pořádku, já taky nemám moc sdílnou Dr. .Při minlém těhu m vždy dostala hláškou - „no je to živé“ - to už jsem měla třeba břicho, jak balón (6-7m) a vždy po vyšetření mi řekla tohle, čímž mi akorát tak naznačila, že by taky asi živé být nemuselo
Děs…
duhovka hlavně že je vše v pořádku, kdyby nebylo, tak primář by to měl snad poznat okamžitě. takže BLAHOPŘEJU
A jak jste velcí??
já jsem ze zítřku uplně nervózní
, taky ses bála?
DUHOVKO: to jsou dobré zprávičky, taky jsem to tak poprvé měla, akce vidět, ale ještě strašně maličká na změření, podruhé to už bylo nádherně vidět
![]()
KORENO: s tím výrokem tvé Dr. si děláš legraci, ne? ![]()
Díky moc za gratulace, doufám, že je k čemu…
Weelo, to víš, že jsem se toho ultrazvuku bála, když bylo malýmu asi 5 měsíců, tak jsem při plném kojení a za absence menstruace neplánovaně otěhotněla a v 6. týdnu potratila, tak jsem si říkala, jestli se to nebude zase opakovat. Ale tak snad kdyby to nebylo ok, tak by mne to nenechal nosit v břiše další 3 týdny, ne? Jo a jediný údaj v cm, co jsem na té fotce našla, je 0,46 cm, mohlo by to na ten 6+1 být?
Koreno a ted chodis porad ke stejne doktorce, ktera ti tenkrat rikala takovy hlasky? To mas asi docela smysl pro cerny humor, ne? ![]()
No, tak dneska to oznámíme mým rodičům, děda je Karel, takže má svátek, už jsem vyrobila dárkový kupón „na druhého vnoučka/vnučku k osobnímu odběru cca 26.6.2009“, tak uvidíme, co na to budou hlásit (mimochodem to je datum narození mého bratra - kromě toho roku, samozřejmě).
Ahojky jsem tu jen na skok.
Mi o screeningu řekla Dr hned v 6t že bych na to mohla jít ve 12t že si můžu dokonce vybrat kam tady ve Zlíně na to chci jít. Bud to provádí oni nebo je ve Zlíně Predyko kde bych zaplatila 1400 a nebo v Batově nemocnici ve Zlíně to dělají zadarmo ale budeme se na tom ještě ted v pátek domlouvat.
A myslím si že by na to měla jít každá těhulka ty peníézky za to stojí vidět miminko na 7 fotečkách z utz které u toho dostanete atd to je skvělé. A ten screening se dělá teprve ted od nového roku 08 pa pa jedu si povozit malého Lukáška od sestřenky pa pa pa
duhovka neboj se, to víš že to bude všechno v pořádku, jinak by ti alespon něco naznačil a to bys určitě vycítila…Takže se těš na příští KO a dneska přeju jen a jen pozitivní reakce a hezkou oslavu s rychlýma špuntama. ![]()