ČERVEN 2009

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8603
3.11.08 12:09

weela - mě břicho začalo u prvního těhu růst taky okolo 5.měsíce.vydrž.ještě budeš vzpomínat,až se budeš valit s pořádným bubnem,jak jsi se na něj těšila :lol:

Duhovko - jo jogurt určitě neublíží :lol: já zas pořád brala ty boraxové globule,byly super,pomohlo ale asi né vždy vyléčilo.ale jsou jen na předpis.

Welu -tý jo,máš to těžký holka.vím že ted než děda umřel,tak to s ním bylo podobné,ale starala se o něj sestřenice,co je doma.ale musí to být pěkně náročný,vůbec když jsi těhu.tak přeju pevné nervy.a co nějaké jiné vnučky nebo sestry,sestřenice,který by pomohly nemá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3325
3.11.08 12:12

welu tvůj děda má nárok na příspěvek na péči, který je v nejmenší výši 2000 a nejvíce 11.000,–- je nesmysl abyste si o něj nepožádaly, na něj bude mít 100% nárok. Stačí podat žádost, oni si ho přijdou přezkoumat (formulář se týká toho co umí a co ne, jak fyzicky tak psychicky) a pak už stačí čekat kolik mu příznaj, ale má na to opravdu nárok. Typla bych že by tak 4000 nebo 8000 mohl dostat. Se docela divím že o to nemáte ještě požádáno. A pokud by něco podobného bylo i s babičkou (nedejbože) tak na to má nárok taky. A obdivuju tě, já bych přebalovat nemohla…alespon ne ted s žaludkem na vodě. Já bych si musela na tohle objednat pečovatelku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
3.11.08 12:30

Ahoj, tak ode dneska chodim na cely uvazek(misto 0.6) a jeste mam tenhle mesic dve sluzby, kterych se mi nepodarilo zbavit. Misto abzch odpocivala, mam prace vic nez driv. Doma uz jen spim, takze domacnost podle toho vypada. Doufam, ze ten zaprah ve zdravi preziju. Ted se necitim tehotne ani trochu, snad bude vse OK.M

• Citovat
  • Upravit
2055
3.11.08 12:52

Weela: Já nemám těhu věci ale jen jsem si zatím koupila těhu kalhoty černý jsem baculka a mám velké břicho i tak teda špek a tak nějak se mi už zpevnujě a nafukuje tak jsem si je koupila protože moje kalhoty jsou mi těsný přes břicho a kupovat si větší normální to nemá cenu protože za chvíli bych je zase nedopla a ted jezdím po doktorech a po nemocnicích kdybych byla jen doma vystačím si s teplákama ale musela jsem si je koupit mají na bocích 3 knoflíky na povolení tak je určitě využiji.
My jsme měli požádané o nějaký příspěvek i o to aby s ním mamka zůstala doma a starala se o něj ale jak jsem psala byli u nás podívali se na dědu viděli že sám přejde pomalu z křesla do postele a dali mu na stůl polívku s lžičkou a on se sám najedl oni nám jen sdělili že se sám nají chodit taky může tak nic žádné opatrovné.Je to půl roku zpět a to byla babička ještě fajn jenže kdyby jsme zažádali ted znovu tak to bude to samé babička je v pohodě čiperka jen ted nebude moct chodit a na mně zbyde chystání jídla, vaření čajů a přebalování dědy ikdyž jsme těhotná nikdo jiný doma není všichni chodí do práce a sestřenka bydlí 20km dál a má malé miminko my bydlíme všichni v RD

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6344
3.11.08 13:04

Welu, no to máš teda můj obdiv, možná by fakt stálo za to zkusit si zažádat znovu, třeba k vám přijde nějaká rozumnější úřednice a vyjde vám vstříc. Přece když děda nezvládá základní hygienické potřeby sám, tak není samostatný, ne? Nebo má podle úředníků chodit pořád počůranej a pokakanej? Není přece možný, aby ta péče byla na tobě, když jsi na rizikovým těhotenství, respektive když máš neschopenku - teď nevím, jestli to máš braný jako rizikový…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2055
3.11.08 13:28

Nemám rizikové mám jen skvělou Dr jsme na ÚP a aby mně neotravovali z prácí tak mi dala hned neschopenku ke všemu jsme se o miminko snažili 10 měsíců z toho 3 měsíce léčbou Proverou, clostylbegytem a injekcema Pregnulu tak mě nechali doma hned od 6t.
Já se dnes nebo zítra domluvím s našima jak to uděláme protože já to fakt nezvládám a blinkám ještě víc.
Do domova ho dát nemůžeme protože tam chcou 16tis takže to by byl dědův důchod a 8 tis by jsme museli doplácet což by asi nešlo.Nemůžu si ani zdřímnout protože pořád chodí po baráku a my tady máme hodně schodů na 3 patra a bojím se že by spadl njn závidím vám klid pa pa :cry: :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2055
3.11.08 13:30

Jsem zvědavá kolik Kč mi budou ted platit z ÚP někdo říká že nic když mám manžela ale na co bych pak musela nosit lístky na peníze? nějakou korunu mi dát musí ne ??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4326
3.11.08 13:30

Teda Welu to jsi fakt dobrá. To je hrozně náročné se takhle starat, natož teda to přebalování…to musí být nejhorší, ještě když ti není dobře atp. Myslím, že malé dítě je opravdu něco jiného… :roll: NO teda to nevím jestli pro tebe místo nemocenské nebude vysvobození chodit do práce… :? Welo drž se, budeme ti tu posílat aspon hodně sil!!!!!

Tak pořádný pupík asi fakt vyroste až tak od toho 16tt, mě se váha drží pořád stejně ale špek mi příjde větší… :lol: Asi ho moc pozoruju a jak na něj pořád koukám tak jsem si ho vytáhla očima… :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2055
3.11.08 13:45

Wapik tak jako nedělá mi to problémy se o něj starat ale kdyby se apspon nepodělával no ale aspon jsem se někomu svěřilo děkuji holky že jste.
Do práce jako já jsme doma od 2.června to jsem těhotná ještě nebyla dala jsem výpověd v práci protože tam šlo o zdraví a na ÚP jsem otěhotněla a Dr mi dala hned neschopenku mně těhotnou nikdo nikde nezaměstná a už vůbec ne tady kde není práce a ke všemu tady ted propustili 500 lidí z jedný firmy takže tady to není jednoduchý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6344
3.11.08 13:50

Holky, tak jak na to koukám na těch našich stránkách, tak dnes je na kontrole Janik, zitra jde Milli na odběry a Weela a já na KO nebo jdete ještě někdo?

Weelo, ty budeš mít zítra taky první UTZ? Já už se nemůžu dočkat, doufám, že bude všechno OK!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2055
3.11.08 13:50

Už se o tom nebavme ju??
Dnes ráno jsem stoupla na váhu a mám o dvě kg víc no co už.
Jsem ted nějak uletěla na čokoládách to je strašné dokážu sežrat (musím to tak napsat) celou jednu na posezení.A četla jsem že by se to nemělo s čokoládou přehánět no ale to se nedá ovládnout.
Spolužačka přenáší měla termín 26.9 a pořád nic a už neví co má dělat horká vana nic, sex nic, lítání do 13.patra po schodech nic a už neví co má dělat nenáte nějaký zaručený fígl jak to uspěchat.Kamarádka si dala dvojku červeného vínka a hned jela tak jsem ji to poradila ale prý ani to nezabralo tak nevím je mi ji líto je jak balon

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6344
3.11.08 13:53

Welu, to snad není možný, aby tvá kamarádka přenášela víc jak měsíc, nechává se přenášet max. 14 dní! Já jsem taky přenášela a žádné zaručené triky jako skákání, sex, skořicový odvar, burčák, horká vana apod. mi nezabraly, nakonec jsem šla na vyvolávání, malému se prostě nechtělo ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2055
3.11.08 14:06

Jejda to jsem tomu dala první termín měla 26.10. a chce vědět jak to uspíšit a ted mně napadlo jako jsou 3 termíny porodu ne ?? tak to ji musím napsat at je v klidu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
3.11.08 14:08

Ahoj holky,

mohla bych se k vám ještě přidat? to že jsem těhu jsem zjistila v září, pak na první kontrole u dr. nebylo ještě nic vidět,ale minulý týden jsem byla na další a tam už prďolka byl a i tam tepalo srdíčko. Vypadá to u mě na konec června :wink:

Jinak mi je lehce blivno, ale dá se to snést a nezvracím což je hlavní. Díky tomu ale pořád něco zobu a už to na váze je vidět :roll: :lol: no snad to nebude tak drastické.

Chci se zeptat těch co pracují, jestli tu někdo takový je (jen jsem to zběžně prolétla a dost vás je na MD :lol: ) jestli už jste to řekli v práci? mě se do toho zatím nechce, ale dala jsem si závazek že do vánoc to na ně vybafnu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2055
3.11.08 14:18

Panuška vítej mezi námi a samozřejmně že se k nám můžeš přidat. Já jsem na neschopence a na úřadě práce jsem to nahlásila hned protože už jsme jich měla za 3 měsíce plné zuby a práce tady moc není a za 8 tis někam dojíždět by se mi neoplatilo tak mi dr hned dala neschopenku i s těhu orlkazkou.
Kde pracuješ, pokud nemáš problémy a nemáš rizikové pracoviště tak si dál pracuj ale já pokud bych zjistila že jsme těhu a ikdybych neměla rizikové pracoviště tak bych trvala na tom zůstat doma už kvlůli tomu že je mi špatně a jsem ráda že jsem doma a ne někde mezi lidmi a šetřím se.Kdybych pracovala bála bych se že se něco s miminkem stane ale nechci tě nijak strašit je to jen můj názor. Jsme dnes v 9+3 a je mi taky blujno a sem tam blinkám a taky pořád něco zobu před chvílí to byla celá tabulka čokolády a ted jsou to mandarinky manžel mi koupil 3 kg a 1kg mám skoro v sobě jsou moooc dobřunkééé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí