ČERVEN 2009

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2330
31.10.08 20:00

Holky, tak jsem prisla z kontroly. Cekame jedno miminko a je stare 3 tydny + 4 dny od pocet, tj. 5tt+4. :D Za 14 dni jdu na dalsi KO, jestli bude srdicko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2055
31.10.08 20:57

Ahojky mooc vás zdravím tak namátkou jsem dočetla 9str nějak nemám náladu na čtení je mi dnes od 15 hod příšerně byli jsme za babičkou navštívit ji v nemocnici a cestou domů mi musel manžel zastavit jsem blinkala předtím šílená bolest hlavy ta mně bolí ještě ted a doma jsem blinkala 3× snad je to pro dnešek vše vysyluje to v žaludku nemám vůbec nic a blinkání na prázdno to je snad to nejhorší blééééééééé
Chtěla jsme se zeptat na krec kde se dělají testy na HIV a ty další výsledky už jsem byla před týdnem. dnes jsem si byLla pro razítko k zubaři do těhu průkazky musela jsem přestoupit k nové zubařce nebyla jsem u své 3 roky a neodvážila jsem se tam jít pro razítko tak jsme si našla novou lepší a ta mi řekla že mám výstavní zuby překrásné a že je to až neuvěřitelné a já to čistění tak lajdám ale je fakt že je mám hezké někteří mi říkají jestli je nemám z porcelánu ALE NE EEEE TO JSOU MOJE taky mi řekla že bych neměla mít problémy ted v těhu se zubama že některé trpí krvácením z dásní atd a ani moje miminko nebude mít problémy ž emu nebudu muset přidávat nějaké vitamíny tak jsem ráda.
Holky taky jsem se chtěla zeptat jak je to s tím SCREENING prý by tam neměla jít žena sama ale s dpprovodem což nechápu proč známá to říkala mamce že je to na 3 hodky a musíte vypít půl litru neuvěřitelně sladké vody a musíte vydrže a pak vám něco odeberou nějak se toho bojím nevím pořádně o co jde jen jsme to dnes s mamkou probíraly že se to dělá ale to je nějakí jiné vyšetření ne ??? SCREENING je přeci jen UTZ s vyšetřením jestli miminko nemá Dawnuv sindrom nebo jak se to píše a jestli to má vše jak má mít ale nepije se u toho sladká voda ne ??A s tou sladkou vodou jak dlouho to v sobě musíte vydržet ????? prý když to vyblinkáte hned musíte na to jít znovu. Je to ještě hodně dopředu asi mi to Dr řekne sám ale raději bych chtěla vědět od druhorosiček co mně čeká.
JO MÁLE JSME ZAPOMĚLA GRATULUJI K ÚSPĚŠNÝM KONTROLÁM JEN TAK DÁL mně čeká druhá KO za týden 7.11 pa pa pa a dobrou noc půjdu spát at to blinkání zaspím ale cítím že asi ještě poletím na wc pa pa pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35329
31.10.08 21:10

Welu, to je neco jineho, to je oGTT, oralni glukozovy test, jestli nemas tehotenskou cukrovku. Ale myslim, ze na nej jit nemusis, ja ho v minulem tehotenstvi nemela vubec. Nevim, ale asi neni povinny, pokud nemas cukr v moci a v krvi v norme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35329
31.10.08 21:11

A dela se rozhodne pozdeji, presneji nevim, kdyz jsem ho nemela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.10.08 21:18

Ahoj holky/ kecky :D
dik za blahoprani k mymu pupikovi, jsem fakt pysna mamka :)
Studentkanana- drzim palce na zitrejsi ko, bud rada, ze nemas nevolnosti, nekdo proste nema zadny
Korena- gratuluju k dobrym zpravam :) s tim hematomem si nedelej starosti, mel by se vstrebat sam, muzes i krvacet, ale doktor Te bude urcite sledovat… tezko rict, jestli Ti to mohla udelat Florinka, mozna…
Stika& Korvapuusti- jak se dari? a taky Cacorce a Jeje?
Wapik- no, kdyz mi tam dr. strcila ten utz, tak poskakoval pekne zive, plaval si, pak uz byl hodnej, abysme si ho mohli dobre prohlidnout :lol: stejne nechapu, jak je mozny takovyho malyho cvrcka tak pekne videt, dokonce nam ukazala obe hemisfery mozku :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.10.08 21:37

Jo a holky- vsimly jste si, ze uz mame nakecano sto stranek? tyyyjoooo…
Milli- chudak kolega, tolik chlapecku pod jednou strechou- to si uzijou :roll:
Prekvapena- taky blahopreju ke kontrole :wink: s tim terminem to mame podobne- ja bych zase mela byt oficielne v kvetnu, ale nez jsem se rozhoupala, mely to tam holky tak napovidane, ze jsem se uz nechtela zapojovat- navic dle utz mi mrsnousek vychazi o dva dny mladsi nez podle ms, takze to bude na 30.5., ale tutove me potrapi a vykoukne az v cervnu 8) taky koukam, ze ma v 5+1 peknych 11 mm- predstav si, ze muj mel v 7+1 jenom 6 mm! to je zvlastni, jaky to jsou rozdily… jo a ten metrik je celkem lehkej
Strelecka- taky super, ze to vyslo :D
Milli, Korena& Iviqv- s Vasimi velikostmi dzin jste me hezky pobavily, to jsem mela asi v praveku :D
Welu- at to bliti brzo prejde :cry: a ty zuby nepokryte zavidim :oops:
Ohledne vitaminu jeste- ja krome kys. listove neberu nic, me to pripada prehnany a hlavne otazka reklamy a penez, podobne jako HA

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35329
31.10.08 21:47

Ja jsem doted brala na stridacku listovku a calibrum babyplan. Tenhle tyden je, tedy, byl dost dulezitej(aspon, co si pamatuju ze skoly), tak jsem brala oboji, jeste to tak mam v planu brat tak tyden dva, a az doberu calibrum, uz si ho nekoupim a budu brat jen listovku, nez ji doberu.Pak se uvidi. U JUlci jsem brala nejaky anglicky tehotensky multivitamin(jmeno uz nevim) a obcas listovku, pak uz jen kdyz jsem si vzpomnela Maternu, ale jen tak max. dvakrat trikrat tydne. Julca vypada zdrave a rozhodne nebyla velke dite, dokonce jsem na konci tehotenstvi musela brat zelezo kvuli anemii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
1.11.08 06:55

Iviqv, Korena - během dopo pošlu fotku a míry.

Kobra - už jsem čekala, kdy se to přehouplne do té stovky a ono je to tady. Tímhle tempem to bude pěkná kupa stránek, než se propíšeme k porodu :lol:

Na glukózový test se chodí myslím někdy po 20 týdnu, ne? Mě bylo tehdy z toho hrozně blbě a to jsem na nevolnosti netrpěla. Nejhorší bylo sedět tu hodinu nebo jak dlouho na chodbě u ordinace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12196
1.11.08 07:46

Ahoj holky-jsem doruzova vyspinkana -bodejt by ne,kdyz jsem chrupkala 15hodin. :lol:
Dneska si jdu koupit pohodlne boty- vysoke podpadky pujdou v zime k ledu.
Jinak me jeste pan doktor upozornoval,ze pri te dalsi navsteve bych uz mela mit predvybranou porodnici.
Jak to mate vy?
Cetla jsem hodne diskusi a na Podoli, Apolinar nejsou moc dobre reference-protivny personal. Tak nevim.
Minuly porod jsem mela v Ostrave,tak nemam srovnani.
A nejblize mam Motol.
Jak to mate vy?

JInak verim,ze Korvapuu a Stika se po vanocich ozvou,ze cekaji znova. :wink: Moc jim to preju.

vim,ze na to je asi brzy,ale kdyz uz se zavedlo to prihlasovani v tak brzkem terminu, tak to chci radne promyslet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6344
1.11.08 08:08

Korena, Prekvapena, Strelecka: gratulace k dobrym vysledkum, doufam, ze budu v utery stejne uspesna… :roll:

Nemuzu teda tvrdit, ze bych se, stejne jako Prekvapena, dobre vyspala, misto 15 hodin jsem spala 6,5 s pretrzkama na vstavani k malymu a je mi dost spatne, tak snad me dnes na chvilku zaskoci v materskych povinnostech tatinek, i kdyz nevim, protoze ted honi termin na jeden projekt, tak to budem muset asi zvladnout sami. Zitra jedu s malym k mym rodicum, uz se tesim, protoze si konecne trosku odpocinu. Akorat ze jeste nic nevi, tak budu muset asi predstirat, ze je mi dobre.

S tou materskou taky souhlasim, ale narok na PPM asi tentokrat mit nebudu. Muj predchozi zamestnavatel zrusil sidlo firmy v Brne a prestehoval se do jine zeme, takze jsem de facto nezamestnana, i kdyz jsem zacala tento rok prekladat na ZL. Ale nevim, jak dlouho musim byt ucastna na zdrav. a soc. pojisteni, aby byl zalozen narok na vyplatu PPM, nevite to nekdo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6344
1.11.08 08:15

…no ted jsem si uvedomila, ze vlastne bude lepsi, kdyz plynule prejdu z jednoho rodicovskeho prispevku na druhy, jelikoz neprekladam v rozsahu plneho uvazku, vysla by mi ta materska mala a navic bych po dobu jejiho pobirani nemohla byt vydelecne cinna, takze bych na tom nakonec byla tratna…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
1.11.08 09:07

Duhovka - to jsme na tom podobně. Můj zaměstnavatel se mnou po dohodě během RD zrušil prac. poměr, protože se přestěhovala firma do Prahy. Ale jelikož přejdu z jedné RD přímo na druhou MD (nastoupím na MD asi 3 týdny před koncem RD), tak bych měla brát zase normální plný penízky. Vlastně trochu víc, jestli jsem to pochopila správně.
Jinak taky překládám jako přivýdělek. Jaké jazyky děláš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.11.08 09:22

Ahoj dámy, tak se hlásím z kontroly. Všechno je v nejlepším pořádku :D Prtě má 2,44 cm a dle UTZ tedy vychází na 9+1, oproti mojí poslední MS je tedy o pět dnů napřed 8O . To je asi důvod, proč se to povedlo, ačkoli se to ještě povést nemělo :oops: , ovulace holt přišla mrška dřív… Takže budu muset upravit metřík. Porod mi pan doktor posunul z 10.6. na 5.6. Taky jsme mluvili o tom screeningu v prvním trimestru, tak se to oficiálně jmenuje. Celá záležitost není povinná, ale ryze dobrovolná, tedy záleží na vás, jestli si to chcte zaplatit. U nás to stojí 1500,– Kč. Je v tom samozřejmě krev a taky nějaký speciální UTZ, na kterém se sleduje šíjové projasnění, což může pomoci stanovit nebezpečí Downova syndromu už v prvním trimestru, kdy se dá teoreticky těhoteství ještě bez nějakých vážnějších potíží přerušit, pokud by to vypadalo zle. Jít na to nemusíte, ale asi je to fajn, vědět to už takhle dopředu. Provádí se to od ukončeného 11TT, tzn. až budete 11+něco. Jinak na první krev se dá jít kdykoli do konce 12TT a pak následují obvyklá vyšetření, teda, když nejdete na ten screening. Takže já si to asi zaplatím, ať to mám z jedné vody načisto. Obrázky jsem dostala za 50,– Kč hned dva, na stránky je dám, až zítra, teď nemám přístup ke scanneru. :D Zatím se mějte krásně, já jdu zpacifikovat ten nehorázný borčus, co tu vládne :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
1.11.08 09:24

Nějak mi nejde vložit fotku do SZ, tak jí dávám sem. Jsou to ty prostřední.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12196
1.11.08 09:57

studentko,strelecko,koreno-taky gratuluji ke skvelym zpravam.
Dneska jsem to cele docetla-vcera jsem totiz padla unavou.

KOukam,ze se tu rozjizdi bazarek s oblecenim-taky me laka si koupit neco na sebe. Dziny jeste oblecu,ale zvazuji podprdu na doma-ty pushupky se doma nedaji nosit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí