Poradna duly
Jana Čurdová
JJ v pohodě ne žádnou sestru ani nikoho jiného my to nějak zvládneme pa pa jdu nachystat manžela na cestu pa pa
No holky, co jste z Prahy, ja se uplne zdesila, dneska si tak hledam, kde ze to asi porodim a zjistila jsem, ze ja dostanu prukazku az skoro za 14 dni a pritom se nemuzu nikde drive zaregistrovat, dokud ji nebudu mit. Predstavte si, ze v Krci maji uz ted volno az 17.5. Nejlepsi na tom vsem je, ze ja chodim do prace, v pristich trech tydnech mam asi 5 doktoru a do toho se mam jeste OSOBNE zaregistrovat a musim to stihnout vcas , jinak budu asi rodit doma. Proboha, to jsem zvedava, kde vezmu tolik volna. To abych si napsala vsechny ty telefony a terminy a vzala si tyden volna.
Prijde mi ujety, registrovat se v 11!! tydnu, co ja vim, co se stane a podle ceho si ted mam vybrat porodnici? Co kdyz mi na screeningu nebo pozdeji najdou nejaky problem a ja budu zrovna registrovana nekde, kde s tim treba nemaji nejvetsi zkusenosti? No, nejak to nechapu.
A uz jste Prazandy rozhodnute? Ja fakt nevim, asi si hodim korunou, vsude je neco lepsi a horsi.
MROE, ja prvne rodila v Podoli a budu se tam chtit dostat znova. Jinak nevim, mozna bych zvazila Kolin, ten mame blizko.
Podoli byl taky muj favorit, bohuzel presne v mem terminu maji planovanou odstavku. Takze tam me nezaregistruji. Ze stejneho duvodu mam strach i z Apolinare, tam maji odstavku predtim a ja poprve rodila o tri tydny driv. Na Bulovce mam stejny problem. Pak uz mi toho moz nezbyva, ze. Tak fakt nevim.
V Koline jsem pracovala, ale mam to presne na opacne strane za Prahou. Ja bych mohla tak do Berouna nebo Pribrami a to tedy fakt nechci.
Pěkný večer,
koukám já nikde žádný břicho a tady se probírají porodnice? ![]()
mroe já jsem Lucinku rodila v Hořovicích a byla jsem tam moc spokojená, takže ti je můžu doporučit. Když píšeš Příbram nebo Beroun tak to je na půl cesty.
Pražský porodky jsou asi nacpaný pořád. To je hrůza muset se registrovat třeba už v tom 11tt. My asi půjdeme do Kladna. Teď už to neřeším, hlavně chci aby to měla manžel s Lucinkou za mnou blízko! A ty tři dny někde snad přežiju (a teď nemyslím, že je Kladno blbý!) ![]()
Musím se pochlubit, včera jsme těhotenství oznamovali rodině a všichni měli radost, což mě potěšilo, a prorokují mi holčičku, tak uvidíme jak se jim to vyplní!
Holky vy se musíte registrovat v porodnicích???? co je to za blbost?? nikdy jsme o tom neslyšela tady ve Zlíně je jedna porodnice a když začneš rodit tak tam prostě zajedeš a hotovo musí tě porodit ikdyby neměli volno je to úplně nová porodnice.Vážně jsme o registraci nikdy neslyšela ani od kamarádek co mají po porodu akorát se tam šly podívat provedli je porodním sálem a ukazovali jak se koupe miminko jak by se mělo držet a to asi měsíc před porodem tam chodí.
Manžel mi už odjel tentokrát do Holandska dojede v sobotu. Ještě že bývá přes víkend doma asi bych to dýl bez něj nevydržela dřív jezdíval na měsíc nebo 3 týdny a týden se snažil být doma ale ted přešel do jiné firmy a jsme moc ráda.Já jsem s ním jezdila do zahraničí byla jsem dvakrát ve Francii pak ve Španělsku ale ted mám odježděné.
Dobrou noc a sladounké sníky pa pa pa
Barus, my ale bydlime v Praze, od Horovic uz to mam preci jen daleko. Bydlime na Zbraslavi.
Welu, v Praze se skutecne musis registrovat, jinak proste nerodis. A navic tam musis osobne, v predem urcene hodiny. Podotykam, ze treba u Apolinare je to od dvou do tri, streda, ctvrtek, patek.Takze to abych si vzala cele odpoledne volno, ja delam do pul ctvrte a mam to asi hodinu cesty. Podobne je to temer vsude, jedina porodnice, kde se neregistruje jsou Vinohrady, ty mam pres celou Prahu. Jinak nemas sanci a musis se SAMA dopravit nekam mimo Prahu, kde te vezmou.
no tak to teda nezávidím ale to tam jako nahlásíte termín porodu a v ten den musíte porodit jo? PROČ SE MUSÍTE REGISTROVAT přece málo komu se podaří porodit přesně v den termínu co určí Dr
nikdo nema vytipovanou Motol?
Mam docela strach se zaregistrovat pres pul Prahy. Motol je nejbliz-tak nevim. Jeste predstava,ze me to chytne pres den a ja budu volat manzelovi,ktery se bude kodrcat hodinu a pul domu a pak zase vyrazime v zacpach do porodnice nekam dal-asi budu muset do ty Motole.
prekvapena
Ja vaham, Apolinar, Motol, Krc. Motol nejbliz, ale nechce se mi tam, vlastne nevim, asi porodim kdekoliv. No samozrejme, ze neporodis presne, ja minule rodila treba o tri tydny driv/v Plzni bez registrace/, taky mi to proto prijde uhozeny. Ted se zaregistruju, pak zacnu rodit driv nebo pozdeji a stejne me nemusi vzit, protoze budou mit plno, takze se stresu tak jako tak nevyhnu.
Korena - bylo to myslím ve 24tt, když jsem se objednávala asi 2 měsíce předem, tak mi sami řekli, v kterém musím být minimálně týdnu. Teď si asi 20 km odsud koupil jeden Dr. taky 3D utz a bere jen 400, tak se objednám k němu.
Mě občas hlídá sestřička v ordinaci, pokud nezmermomocním některou babičku. Ale ne všechny děti a všechny sestry to zvládají. Jinak ty termíny máme skoro na den stejný ![]()
Ten NT screening, jak tu píšete, mi Dr. rozmlouval, že je to zbytečné a drahé. Prý by mi to doporučil, pokud by byla v rodině nějaká genetická zátěž nebo bych byla nadprůměrně starší maminka. Že je to jako s očkováním, hodně do lidí perou reklamu. Ale pokud bych na tom trvala, tak mi napíše doporučení. No nechám to být, snad pro nás budou ty klasické testy dostačující.
Registrace - o tom už jsem slyšela, tady „na venkově“ to naštěstí nehrozí.
Dneska jedeme s MC na plavání, jsem na to zvědavá, už jsme v bazénu nebyli tak půl roku.
duhovka tak dneska držím pěsti a čekám dobrý zprávy ![]()
holky vy jste se na ten screening ptaly už na první KO? Já jen jestli to chápu dobře, je to nadstandardní vyšetření, který si mamina zaplatí a je to přesnější než pozdější tripple testy? ![]()
Milli bříško až v pátým měsíci?to by mě taky mrzelo, pak to musel být ale docela šupec ne, jak ti muselo rychle růst. ![]()
korena to je docela šílený ty data, co ti nadiktovali. Já jen pro upřesnění poradna = taky vyšetřovnání nebo se tam jen „radíte“ co a jak ![]()
Nico váš prcek je o týden mladší? To přeci vůbec nevadí, uvidíš, to dožene. Budu držet pěsti
A listovka, kterou beru (ted ji u sebe nemám tak nevím), ale má tam napsáno asi 7 béček.
baruš jak jste to oznámili rodině..? Pokud mě zítra dopadne dobře KO tak se na to chystáme na víkendu…
Dobré ránko,
Tak na dnešek jsem nějak špatně spala, alespoň trochu. ![]()
porodnice: Já bych chtěla zase do Krče, byla jsem tam poprvé moc spokojená, eventuélně Podolí, ale tam plánují jak píše Mroe malování nebo co. V žádným případě né Apolinář, na to mám svůj názor a nebudu vás tady strašit
, v Motole rodil už 2× moje kamarádka, prý celkem pohod, vše na pokoji, málo soukromí, návštěvy mohou i na pokoj, takže druhá maminka pak kojí před jejich příbuznými, atd…a podle ní by mohli být doktoři při porodu více empatičtí, jak poprvné, tak podruhé byli pčý takový odměření, jinak žádný problém neměla. Bulovka to nemám žádné reference, rodila tam před 4 lety jedn kamarádka a byla spokojená, jak teď nevím, já myslím, že se všude něco najde, ale tahle brzká registrace mě deptá, já dostanu průkazku až na přístí KO za 3 týdny a dřív si jí z prstu nevycucám. ![]()
bříško: tak včera večer jsem zjistila, že už to začíná být vidět, poprvé to bylo kol 16.tt večer, takže teď to půjde asi rychleji ![]()