Poradna duly
Jana Čurdová
@sylvis píše:
@glorča bydleli bychom asi zatím v tom „starém“ tam kde bydlíme teď. Pokud by se rychle našel nějaký kupec, tak bychom se na chvilku nastěhovali k našim. Já už tak nějak rezignovala vysvětlovat mu pořád, proč jsem proti tomu. Včera o tom mlel celý den a dnes jak přijel z práce, tak to slyším znovu. Ať si dělá co chce. Má prý nějakého kamaráda s firmou, který by nám postavil dům na klíč za rozumnou cenu, takže bychom za 3-4měsíce bydleli. Ale to lítání kolem toho, zařizování…doufám, že mu v bance nedají úvěr, jinak fakt zešílím
jj, dům by možná za 3-4 měsíce stál, ale co stěhování nábytku, balení krabic a vybalování…To je na dlouhou dobu. A s malym, to je vážně nerozum. My se stěhovali celkem už 3 x za 5 let co jsme spolu, tak vím, že si to chlapy představují dost jednoduše a pak se diví ![]()
@Ambrotta píše:
Ahoj. Teď už je to lepší, ale první tři a půl měsíce, než si tělo zvyklo na miminko byly pekloJsem hodně unavená, ale to se snad ještě srovná
Co ty?
Já bojuju s nevolnostmi, když si každou hodinu dvě něco nezobnu, jdu zvracet. Krásně jsem to vychytala už, ale když jsem jela na krev na lačno, tak jsem si to za cestu dala 5×
Ale jsou na tom holky hůř, nejsem zatím nějak citlivější na pachy, ze kterých by mi bylo zle a ani nemám potravinu, že které by mi nebylo dobře. Tak vždycky, když si musím něco zobnout, snažím se sáhnout po zdravější variantě - jogurt, ovoce… Ale občas taky hřeším, jím prostě vše, kromě toho, co se v těhu nemá. Občas mám i chuť na pivo, to jsem nikdy nepila, takže si dám o manžílka pár loků při obědě ![]()
@Anabellkaa No právě. On se stěhoval jen jednou, když odcházel od rodičů. Co mi říkala jeho mamka, tak si vzal batoh a jel. Moje mamka už mu to taky říkala, ale on je tvrdohlavej a všechno je strašně jednoduchý. Po víkende chce jít do banky, zeptat se na nějaký úvěr nebo hypotéku. Bere to chlapec nějak hopem, až mě to děsí. Zatím to vypadá tak, že budu řešit nejenom kočárek a výbavičku pro mrně, ale ještě bydlení ![]()
Ahoj holky, zdravím v novém roce a přeji hlavně zdravá miminka a pohodový zbytek těhotenství a porod.
Viděla jsem, že tady má někdo stejný termín jako já - 3. 6. 2013. To je fajn a zdravím ![]()
My máme kočárek po dceři (6 let), byla jsem s ním celkem spokojená a na rozdíl od jiných se po prvním dítěti nerozpadl. Je to značka Patron Bohemia, tenkrát jsme koukali hlavně na velikost vaničky, protože kočárky byly dost malé a teď vůbec, když bude miminko v červnu, tak v zimě půl ročník dítě s fusákem bude potřebovat asi dost místa, taky je houpací, má odhlečenou konstrukci, přehazovací rukojeť, nafukovací kola a je to český výrobek, takže podpora českého trhu ![]()
Kdyby se chtěl někdo kouknout, tak mají stránky http://www.baby.patron.eu/…ukty/kocarky. My máme typ Apollon, vypadá i po 6 letech stejně (změnili akorát nabídku barev), měli jsme problém jen jednou se střechou, kterou se nám podařilo na jedné straně ulomit při nasazování, ale vyreklamovali nám to.
Jinak si zkuste kočárek projet i na projedejně, hodně maminkám se stávalo (většinou u levnějších kočárků), že po pár metrech začali zajíždět na jednu stranu.
Jo a ještě vyzkoušejte, jak se skládá a jak je po složení velký, teda hlavně maminky, co se budou často přemisťovat i s kočárkem v autě. Máme menší auto a složený kočárek se tam vleze jen tak tak
.
Holky máte některá zkušenosti s bolestí hlavy? A jak se toho zbavujete?? Mě to vždycky chytne po probuzení a přejde to až pozdě odpoledne
trvá to už třetí den a jsem docela zoufalá
@sylvis Jestli to není ze stresu s tím bydlením, zkusila sis po probuzení vzít Paralen a pokud nezabere, tak za 2 hod. druhý? Teď jsou i velké změny počasí, divím se, že zatím nemám migrénu, trpím na ně už několik let, ale na tu mě zaberou jen léky na migrénu, které se v těh. nemají brát. Jinak zkus víc pít, popř. se může i Brufen(ibalgin, nurofen a pod)se stejnou látkou…Taky pokud máš někde možnost si nech změřit tlak, můžeš ho mít vyšší…
@sylvis Nevím jak u Tebe, ale já to mám vždy se zvracením
Dneska jakby smet. Dávám si ledové obklady na čelo a zápěstí. Když ani to nepomuže tak studená sprcha, jít to zaspat a větrat. Jinak pak hrozně nezdravá pepsina a paralen.
Jinak jsem zjistila, že náš malej brouček nesnese alkohol. Včera přitel přinesl nový G-premium, tak jsem si dala 2 loky, no a dorána bolehlav jak čuník. Na Silvestra to samé, přípitek - šáňo 2loky a hned mi bylo zle…
@glorča na migrény netrpím. Piju většinou přes 3litry denně a tlak mám spíš nižší
práškům jsem se chtěla vyvarovat, ale asi jinou možnost nevidím. Možná to bude opravdu tím stresem. Nebo mě teď napadlo, že by to mohlo být ze spaní? Večer nemůžu usnout protože mě ve všech polohách po chvilce začne bolet břicho. Většinou usnu kolem půlnoci a budím se po 10hodině
@aminkadf píše:
@sylvis Nevím jak u Tebe, ale já to mám vždy se zvracenímDneska jakby smet. Dávám si ledové obklady na čelo a zápěstí. Když ani to nepomuže tak studená sprcha, jít to zaspat a větrat. Jinak pak hrozně nezdravá pepsina a paralen.Jinak jsem zjistila, že náš malej brouček nesnese alkohol. Včera přitel přinesl nový G-premium, tak jsem si dala 2 loky, no a dorána bolehlav jak čuník. Na Silvestra to samé, přípitek - šáňo 2loky a hned mi bylo zle…
Ze zvracení to mít nebudu. To mě díky bohu obešlo velkým obloukem a za celý těhu jsem nezvracela ani jednou. Vyzkouším ten Paralen a uvidím, co to se mnou udělá
@sylvis uvidíš.
Já to mám právě migrenové :-/ A tohle mi zatim pomáhá. Zkus třeba vyvětrat. Než se vrhneš na prašky. Já jsem si vyvětrala a je mi fajn ![]()
Já taky nemůžu alkohol, trošku piva mi nevadí(na to mám teď nějak víc chuť, tak si kupuju freečko a míchám ho s normálním)a dám si jen deci, ale jak jsem si připila vínem nebo šampusem(a to bylo jen malinko)hned mě taky bolela hlava. O paralenu s kolou jsem už četla v nějaké jiné diskusi, asi to též vyzkouším ![]()
@sylvis Jo a taky možná to spaní na to bude mít vliv, ale jak to upravit
,možná si opravdu po probuzení hodně vyvětrat a nadýchat se čerstvého vzduchu…
@glorča Já víno nemůžu ani za „normálního“ stavu, natož teď
Co mi tak nějak nevadí je šumivé víno - lambrusco nebo něco tomu podobného. Spíš to růžové mi chutná. Na Vánoce jsem koupila nějaký růžový šáňo v Kaufu a bylo moc dobrý, to jsem si dala 2skleničky
fakt moc dobrý. Pivo taky nějak jako nepiju, jen si vždycky „cůcnu“ a to je vše.
Ale tohle mě teda položilo fest! A to jsem i pila hodně vody. Nu, asi prcek nebude alkoholík ![]()
Ta Cola je fakt dobrá, mě třeba pomáhala i na sražení horečky.
Tak snad to pomůže ![]()