Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj maminy ![]()
tak se hlásím jako nováček mezi Vás
Jsem v 19tt a čekáme kluka ![]()
Hezký den všem
Radka
Ahoj, já už také cítím kopanečky, ale i v prvním těhotenství jsem je cítila brzy, hned nějak po 17 týdnu. Ale u kluka to vypadalo jinak, jen jako když vás někdo šimrá mašlovačkou v břichu, teď je to jiné, normálně cítím už kopance, sice jen slabé ale mele se to tam hodně
!Doufám, že to nebude nějakej drak, chci mít hodné spící mimi, první byl celkem křiklounek, ale dalo se to, nic jako v dnešním deníčku jedné unavené maminky. @kanka80 Doufám,že ti výsledky řeknou brzy, ať se zbytečně nenervuješ dlouho! @johankakoz Reakce tvého chlapa je mi líto, snad se dá dohromady a bude dobrej táta. Zkus ho přesvědčit ať jde s tebou na velkej ultrazvuk, třeba by ho to obměkčilo ![]()
Randunko vítej!
Holky, co už máte za sebou screening, byla možnost nechat si ultrazvuk natočit? Manžel tam nebude moc být na celou dobu (možná vůbec, nevíme jak dlouho budeme čekat)musí do práce ![]()
Já chodím na Prediko ve Zlíně a tady to dělají, že ti za poplatek natočí dvd z komplet celého vyšetření + fotku
V tom 13 tt když jsem tam byla poprvé jsem si nechala udělat jen foto, ale teď nás čeká druhé vyšetření a též si to chci nechat nahrát na cd. Určitě to jde všude! Holky jelikož jsem tu nováček, mám na Vás dotaz vyšel některým z Vás pozitivní skríning na Dawnův Syndrom? Mě totiž vyšel v 16tt pozitivní výsledek 1 : 150! Dneska jsem byla na ultrazvuku prenatální diagnostiky ve Zlíně a ten byl v naprosém pořádku a doktor mi řekl výsledek po vyšetření ultrazvuku 1 : 400! A teď je prý jen na mém rozhodnutí zda chci podstoupit odběr plodové vody abych se ujistila. Tak mám z toho celkem zvláštní pocit jestli jít, nebo nejít. Vím totiž jak jsou tyto testy často mylné a rodí se zdravé miminka..a navíc hrozí určité riziko u odběru plodovky.
Tak holky, máte s tím nějaké zkušenosti? Přivítám každé info a radu:-) Předem moc děkuji… Radka ![]()
@RadunkaP aaaaahoj vitam te… ja byla na plodovce v 17 tydnu ale spise ze vysledky vysly hure pro muj vek, dneska jsem volala na vysledky a vse je ok… cekam holcicku
Tak gratulujůůů!!:-)No já jsem na vážkách…po tom dnešním Ultrazvukovém vyšetření, který byl v naprostém pořádku a riziko se tak snižilo přemýšlím zda mám na tu plodovku jít…mám se rozhodnout do pátku. Až na ten pozitivní výsledek je vše od samotného začátku těhotenství v naprostém pořádku. Doktor nechává rozhodnutí plně na mě…za něj je to ok. Tak teď babo raď!
![]()
@RadunkaP spousta holek ti asi rekne ze by nesly na odber… já tam sla fakt dobrovolne tedy po doporuceni ale me bude letos 38 a cekam prvni dite… kolik je tobe?
32 let a je to mé druhé dítě…I když jsem si od prvního těhotenství dala pauzu 10let
První dítě mám holku Natálii letos jí bude 11let
Dneska odpoledne po práci se mám sejít s mou gynekoložkou i s výsledkama s dnešního ultrazvukového vyšetření…tak uvidím co mi ještě řekne ona.
Holky už jste byla některá na zátěžovým testu OGTT? Dneska jsem se byla objednat, tak jdeme 15.2. Jsem na to zvědá ![]()
@aminkadf píše:
Holky už jste byla některá na zátěžovým testu OGTT? Dneska jsem se byla objednat, tak jdeme 15.2. Jsem na to zvědá
To je ta cukrovka nebo něco jiného?
@Anabellkaa ano, cukrovka… jsem na to moc zvědavá, na lačno, dvakrát mě vysajou a ještě tam 2hodiny čekat.
To bude boj ![]()
@aminkadf píše:
@Anabellkaa ano, cukrovka… jsem na to moc zvědavá, na lačno, dvakrát mě vysajou a ještě tam 2hodiny čekat.To bude boj
Jako zase krev?
No já vím, že je to nalačno a taky vím, že to zvládnout nemůžu ani kdybych chtěla. Ráno pořád zvracím a když se hned pak nenajím, tak to začíná nanovo. Jak už jsem tu psala, když jsem takhle jela na krev, tak jsem zvracela po cestě 5 x!
@Anabellkaa Prý krev, no. Zrovna odvázaná z toho dvakrát nejsem, protože mě se taky teď po ránu dělá blbě, sice nezvracim, ale moc mi do toho nechybí. Snídam třeba i hodinu. Když kousnu, tak mi to trochu „kopne“.
A ještě tam budu lemtat nějakou slaďárnu jejich, já si nesladim čaj ani kavu (tu teda opravdu decentne, žádný 2 lžičky a pod). Ale co jsem slyšela, tak je to prý humus sladký ![]()