Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky, tak jsem dnes byla na genetické poradně. Dělali mi ultrazvuk, kde bylo vše v pořádku, ale pro jistotu jsem si nechala odebrat plodovku.
Jinak už nám paní doktorka prozradila, že budeme mít chlapečka
tak jsem šťastná, ikdyž jsem spíš počítala s holčičkou.
4.2. se dozvíme výsledky, snad bude klučík zdravej
Sylvis Můžu se zeptat jaký ti vyšel výsledek na DS? Než jsi šla na odběr plodovky? Řeším teď úplně stejnou situlaci a mám se rozhodnout do konce týdne zda odběr podstoupím nebo ne. Moc díky za odpověď. Ahoj Radka:-)
@RadunkaP Ahojky, já byla taky na plodovce, ale s Edw. syndromem 1:95. Myslím si, že když Ti vyšel ten druhý výsledek líp, tak bys to podstupovat nemusela
je to pro to miminko riskantní a já po té plodovce dostala zánět a užívala jsem antibiotika
Jsem dnes 19+4tt. a do týdne by měli volat výsledky, tak snad to bude vpořádku ![]()
Tak to je mi líto…přeju brzké uzdravení! A ať je vše ok:-) Právě já se toho odběru bojím jak čert kříže..moje známá díky odběru potratila 3h po zákroku ji praskla plodová voda:-( Je to prostě mazec!
@RadunkaP Ahoj,také tě vítám! No jít na odběr plodové vody bohužel bez rizika není, někde tady v diskzích to děvčata braly asi takhle, riziko potratu po odběru je 1:100,ty máš riziko DS 1:400,což je daleko menší než možnost potratu.Zase na druhou stranu, pokud by se ti narodilo dítě s DS, bude ho mít celý život, takže každá rada drahá..!Taky mám v okolí hrozný případ úmrtí zdravého chlapečka na infekci dokonce až v 7 měs po odběru plodovky(vodu brali ve 20 týdnu, bohužel napíchli cévu, v děloze se vytvořil hematom a ten nadělal paseku)
. @aminkadf Teď na Ogtt nejsem ještě objednaná, ale z minula živě pamatuju.1 odběr na lačno a pak po 1 hodině od vypití glukózy a po 2 hod od vypití. Taky jsem se bála chuti, ale nějak se to dalo, prostě sladkej sirup
, mě to šlo pomalu po malejch hltech…
@glorča Jsem na to každopádně zvědavá
Já to taky do sebe nehodim najednou. Už se uplně vidím jaký škleby budou následovat
Přítel si čaj sladí 2lžičkama cukru, nedávno jsem se od nej omylem napila a to byl humus. Prý takový škleby v životě neviděl ![]()
Uvidíme… ![]()
@aminkadf No jasně, nějak to dáme, ale je blbý, že vůbec nesladíš, tak by to asi chtělo začít trošku trénovat, ráno na lačno 3 lžíce javor.nebo jiného sirupu, po bědě zákuseček k večeři palačinky či pohár… ![]()
@glorča Já to sladký po pravdě moc nemusim. Ve většině případu piju vodu. Na palačinky a zmrzku dostanu chuť max 3× do roka. Jediný kdy jakože sladkou „limču“ tak když mám migrenu tak mi stači plechovka pepsiny a to ji ani nevypiju celou
Nooo, jsem hold masová
![]()
Jinak dle tvého „receptu“ bych tu cukrovku zachvilku měla
![]()
Na druhou stranu mám docela i strach protože v rodině se cukrovka vyskytuje ![]()
@glorča píše:
@RadunkaP Ahoj,také tě vítám! No jít na odběr plodové vody bohužel bez rizika není, někde tady v diskzích to děvčata braly asi takhle, riziko potratu po odběru je 1:100,ty máš riziko DS 1:400,což je daleko menší než možnost potratu.Zase na druhou stranu, pokud by se ti narodilo dítě s DS, bude ho mít celý život, takže každá rada drahá..!Taky mám v okolí hrozný případ úmrtí zdravého chlapečka na infekci dokonce až v 7 měs po odběru plodovky(vodu brali ve 20 týdnu, bohužel napíchli cévu, v děloze se vytvořil hematom a ten nadělal paseku). @aminkadf Teď na Ogtt nejsem ještě objednaná, ale z minula živě pamatuju.1 odběr na lačno a pak po 1 hodině od vypití glukózy a po 2 hod od vypití. Taky jsem se bála chuti, ale nějak se to dalo, prostě sladkej sirup
, mě to šlo pomalu po malejch hltech…
A po tom prvním odběru se můžu najíst nebo musím být ty 2 hodiny bez jídla?
@Anabellkaa Co jsem pochopila tak nejspíš bez jidla. Sestra řekla - přijďte na lačno a sebou si vemte jen obyč vodu nebo neslazený čaj. A budete tu snáma 2hodiny…
![]()
@Anabellkaa Budeš bez jídla, ale toho sladkého pití je dost a hlad mít opravdu nebudeš. Ale vem si něco na zub s sebou, ať si dáš, až ti vezmou poslední krev.
@johankakoz Gratuluji ke zdravé holčice ![]()
@RadunkaP Ahoj, vítám tě
Já měla pozitivní DS 1:16, byla jsem na odběru choriových klků a vše v pořádku. Při mém riziku nebylo co řešit, na odběr jsem šla, ale při tvém nevím, nevím ![]()
V jednom jsem si ale jistá, nezvládla bych se starat o postižené dítě
Na druhou stranu, po tom odběru mi pár dní bylo dost bídně a představa že potratím a pak mi řeknou že jsem čekala zdravé dítě… No, asi bych vraždila ![]()
@Nefertiti09
ahoj, já mám podle poslední MS termín taky 29.6. Podle UZ to ale vychází na 26.6.
Můžu se zeptat, kolik ti je? Mně 29, rodit budu ve 30, bude to mé 1. dítě ![]()
Naštěstí zatím taky všechno OK, pohyby ale ještě necítím, mám navíc placentu na přední stěně a těch případech jsou prý pohyby cítít až později a v menší intenzitě..
Dnes asi vyrazím koupit nějaký těhotenský kalhoty, normální džíny bokovky ještě oblíknu, ale už se mi v nich špatně sedí.
Jak to máš ty?